Λύνει τη σιωπή της η 38χρονη ηθοποιός που καταγγέλλει πασίγνωστο συνάδελφό της για απόπειρα βιασμού

Αντίστροφα μετρά η κλήτευση πασίγνωστου πρωταγωνιστή του θεάτρου και της τηλεόρασης ενώπιον του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τρεις έως τώρα καταγγελίες συναδέλφων του.

Για τη μία μάλιστα περίπτωση, αν και η παθούσα είχε καταγγείλει απόπειρα βιασμού τελεσθείσα το 2008, η νομική εκτίμηση μετά την κατάθεσή της ενώπιον του εισαγγελέα είναι πως στοιχειοθετείται το αδίκημα του βιασμού. Οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν απόπειρα βιασμού, αδίκημα επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα, και φέρεται να τελέστηκαν το 2010 και το 2014.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έχει λάβει ήδη αρκετές καταθέσεις ενώ ενώπιόν του βρέθηκε πριν λίγες ημέρες, μία από τις καταγγέλλουσες , που περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τη σεξουαλική επίθεση που υπέστη από τον γνωστό ηθοποιό.

Λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της μίλησε στην Realnews εξηγώντας γιατί αποφάσισε τώρα να αποκαλύψει όσα είχε θάψει βαθιά μέσα της τόσα χρόνια.

«Το έκανα γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια, ζητούν δικαίωση»

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ξημέρωνε μια μέρα, που θα περνούσα την πόρτα του Εισαγγελέα, για να καταγγείλω αυτό το συμβάν. Το είχα θάψει βαθιά μέσα μου και με στοίχειωνε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σταμάτησα να αγαπώ την υποκριτική τέχνη κι ας τσακίστηκαν τα όνειρα και οι προσπάθειες μου και το θάρρος μου. Επέζησα στον χώρο του θεάτρου, αγωνιζόμενη συνεχώς.

Ο λόγος που μπαίνω τώρα, σε αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία, δεν είναι για να κερδίσω δημοσιότητα όπως πολλοί θα σκεφτούν. Δημοσιότητα, την οποία ούτως ή άλλως δεν αποζητώ.

Αντιθέτως, δεν θέλω να δημοσιοποιούνται προσωπικά μου στοιχεία και καταστάσεις, παρά μόνον όσα χρειάζονται για να επικοινωνήσουμε το γεγονός. Ούτε και είμαι απόλυτα έτοιμη ψυχολογικά να το «ζωντανέψω» και να το αντιμετωπίσω ξανά.

Όμως το κάνω τώρα, γιατί τώρα ο δρόμος άνοιξε. Το κάνω τώρα, για να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι σ’ έναν κόσμο καλύτερο, καθαρότερο και αγνότερο, για τα παιδιά μου. Για τα παιδιά όλων μας. Και γιατί τα όνειρα που χάθηκαν βίαια, ζητούν δικαίωση».

Της έκανε τη ζωή αφόρητη

Όπως περιγράφει και στην καταγγελία της η 38χρονη σήμερα γυναίκα όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2010 όταν μέσω κοινού γνωστού γνωρίστηκε με τον πρωταγωνιστή.

Εκείνος της υποσχέθηκε ρόλο τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση και για την 27χρονη κοπέλα που έκανε τότε τα πρώτα της βήματα στο καλλιτεχνικό χώρο, η πιθανότητα να συνεργαστεί με έναν τόσο γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη έμοιαζε με όνειρο.

Γρήγορα όμως αυτό το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη καθώς πλην της σεξουαλικής επίθεσης που υπέστη ως αντίποινα στην άρνησή της να υποκύψει ο ηθοποιός της έκλεισε , όπως λέει, εφεξής όλες τις επαγγελματικές πόρτες ενώ καταγγέλλει πως για μεγάλο διάστημα της είχε κάνει τη ζωή αφόρητη μέσω συνεχών, απειλητικών και ανήθικων τηλεφωνημάτων.

Σύμφωνα με τον νομικό παραστάτη της, «οι πράξεις του καταγγελλόμενου την τραυμάτισαν σωματικά και ψυχικά στην αρχή της καριέρας της και την είχαν παρεμποδίσει σοβαρά στην επαγγελματική της πορεία.

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει τη συμπεριφορά του καταγγελλόμενου με βάση τον ποινικό νόμο και το ΣΕΗ με βάση το πειθαρχικό του δίκαιο. Επιδίωξη της εντολέως μου είναι η
τιμωρία του δράστη, αλλά και να πάψουν και να μην επαναλαμβάνονται παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες, όπως φάνηκε από το πλήθος των καταγγελιών, είναι συχνότατες και επαναλαμβανόμενες, υποδηλώνοντας, μάλιστα, ροπή και έξη προς τέλεσή τους, ασυμβίβαστες με ένα χώρο πολιτισμού, όπου θα έπρεπε να επικρατούν η αρετή και το ήθος».

Πηγή: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Στο φως και άλλες καταγγελίες για την αποστολή γυμνών φωτογραφιών σε ανήλικα αγόρια από τον 30χρονο φροντιστή της ακαδημίας ποδοσφαίρου στον Βόλο

Δημήτρης Λιγνάδης: Τα μυστικά ενός υπογείου και μιας ταράτσας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις