Λιγνάδης: Η κατάθεση του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου της Επιδαύρου που έβαλε “αυτογκόλ”

Λιγνάδης

Μια κατάθεση ντοκουμέντο η οποία αφορά την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος, βάσει εισαγγελικής προτάσεως, πρέπει να παραπεμφθεί για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή μετά τις καταγγελίες τεσσάρων προσώπων, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το dikastikoreportaz.gr.

του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ 

Πρόκειται για την κατάθεση την οποία έδωσε στην ακακρίτρια ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Επίδαυρο στο οποίο φέρεται να τελέστηκε ο βιασμός του 2015 τον οποίο καταγγέλλει νεαρός σήμερα και ανήλικος τότε, άνδρας Αιγυπτιακής καταγωγής.

Στην κατάθεσή του στις 7 Ιουνίου 2021 ενώπιον της τακτικτής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ουσιαστικά είπε “ναι μεν, αλλά”, ομολογώντας ότι μέχρι το 2017 δεν είχε βιβλίο επισκεπτών στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στην Επίδαυρο καθώς μέχρι τότε δεν λειτουργούσε φορολογικά!

“Από το 1995 ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τον καλλιτεχνικό χώρο και έρχονταν στο ξενοδοχείο μου κάποιοι ηθοποιοί. Ο κατηγορούμενος είχε έλθει πολλές φορές και έτρωγε στο εστιατόριο του “Ακτίς” με τα μέλη του θιάσου, όταν κατέλυε στην Επίδαυρο για επαγγελματικούς λόγους. Τον γνωρίζω από το 2010. Το “Επίδαυρος Seascape” ξεκίνησε να λειτουργεί φορολογικά με το σήμα του ΕΟΤ το 2017. Το 2010 οι εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου ξενοδοχείου λειτουργούσαν ως ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, ως βοηθητικός χώρος του “Ακτίς”. Στις εγκαταστάσεις αυτές που ήταν οικονομικές και διέθεταν πισίνα κατέλυαν κυρίως ηθοποιοί ή γνωστοί πελάτες μου. Όσοι λοιπόν επέλεγαν να μείνουν εκεί, από το 2010-11 και μετά, δεν καταγράφονταν σε ξεχωριστά βιβλία πελατών, αλλά τους έκοβα τιμολόγιο, εφόσον το επιθυμούσαν από το “Ακτίς”, γιατί τότε η άλλη ξενοδοχειακή μονάδα δεν λειτουργούσε φορολογικά, αλλά σαν βοηθητικός χώρος”.

“Υπάρχει περίπτωση” 

Ερωτώμενος, εύστοχα, από την ανακρίτρια εάν ο Λιγνάδης είχε καταλύσει στο ξενοδοχείο που δεν δήλωνε το 2015, όπως κατήγγειλαν τα θύματα και επιβεβαίωσε ο γνωστός σκηνοθέτης την κατάθεση του οποίου αποκάλυψε η “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ”, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου επικαλέστηκε τις καθαρίστριες επισηαμαίνοντας ότι δεν έχει απόδειξει για το “Επίδαυρος Seascape” το 2015 για το οποίο προηγουμένως είχε πει ότι δεν εξέδιδε αποδείξεις μέχρι το 2017!

Σε ότι αφορά τον σκηνοθέτη, απάντησε ότι “κάτι του λέει το όνομά του, αλλά έχουν περάσει χρόνια και δεν μπορεί να πει συγκεκριμένα. Πρέπει να κοιτάξω τα βιβλία πελατών και τις αποδείξεις, γιατί έχω αποδείξεις από το 2015. Εγώ κοίταξα από μόνος μου τις αποδείξεις για την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και την τελευταία του Ιουλίου του 2015 και είδα ότι ήταν μικρή η κίνηση στο ξενοδοχείο. Εγώ κοιτούσα μόνο τις κρατήσεις και δεν έβλεπα ποιος κατέλυε στην πραγματικότητα στα δωμάτια του “Epidavros Seascape”. Το 2015 που με ρωτάτε υπάρχει περίπτωση ο κύριος Λιγνάδης να είχε κάνει κράτηση σε άλλο όνομα. Εγώ δεν πήγαινα επάνω στα διαμερίσματα για να δω ποιος έμενε στα δωμάτια. Αυτό που καταθέτω σχετικά με το ότι δεν θυμάμαι ο κατηγορούμενος να είχε μείνει τον Αύγουστο του 2015 το λέω από τον έλεγχο που έκανα στις αποδείξεις, από τις ερωτήσεις που έκανα στις καθαρίστριες και από το ότι δεν πήγαινα ο ίδιος στα διαμερίσματα. Εάν ο κ. Φιλίππογλου (σ.σ. ο σκηνοθέτης) είχε κατέβει για δική του παράσταση λογικά θα του είχα κόψει απόδειξη. Εάν όμως είχε έρθει μαζί με άλλο φυσικό πρόσωπο, δηλαδή όχι για τις ανάγκες ενός θιάσου, υπάρχει περίπτωση να μην τον έχω καταχωρίσει στα βιβλία πελατών και να μην του έχω κόψει απόδειξη…”!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις