Λέσβος: Αθώα από την κατηγορία της κατασκοπείας 16 μέλη της ΜΚΟ ERCI

Αθώους έκρινε σήμερα Τρίτη 30 Ιανουαρίου για το αδίκημα της κατασκοπείας το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Μυτιλήνη και τους 16 εθελοντές μέλη της ΜΚΟ ERCI που έδρασαν στις ακτές της Λέσβου την περίοδο της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κατηγορήθηκαν το 2018 για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελληνική Επικράτεια. Στη πορεία το κατηγορητήριο άλλαξε με την κατηγορία της κατασκοπίας σε βαθμό πλημμελήματος να εκδικάζεται και να αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Το δικαστήριο έκρινε ότι κατά την ακροαματική διαδικασία δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία που να αποδεικνύουν την κατηγορία της κατασκοπείας.

Ανάλογη με την απόφαση των δικαστών ήταν και η πρότασης της Εισαγγελικής αρχής.

«Είμαστε αθώοι και μαζί με μας, αθώοι είναι και οι χιλιάδες εθελοντές που πέρασαν από τα νησιά σώζοντας ανθρώπινες ζωές» δήλωσε μετά την έκδοση της απόφασης ο αθωωθείς Νάσος Καρακίτσος πρώην επιχειρησιακός διευθυντής της ERCI ο οποίος προφυλακίστηκε επί 3,5 σχεδόν μήνες και αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η νομιμότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης της Αττικής Οδού για 25 χρόνια

Δίκη για το Μάτι: “Η φωτιά ήρθε στο Νταού, δεν την έβαλα εγώ” είπε ο κάτοικος που κατηγορείται για την έναρξη της

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις