Λαμία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση του Γιάννη Μιχαηλίδη

48χρονο

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την υπόθεση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που διανύει σήμερα την 64η ημέρα απεργία πείνας, με την κατάσταση της υγείας του να έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Το Συμβούλιο άκουσε τους τρεις μάρτυρες του Γ. Μιχαηλίδη, οι οποίοι επί μία ώρα εξέθεσαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, όπως και τους δικηγόρους του. Υπήρξε διαβεβαίωση ότι η απόφαση θα εκδοθεί σύντομα, χωρίς να προσδιοριστεί ακριβής ημερομηνία.

Οι συνήγοροι του Γιάννη Μιχαηλίδη εξέδωσαν το εξής Δελτίο Τύπου:

Συζητήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών Λαμίας η έφεση του εντολέα μας Γιάννη Μιχαηλίδη κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας.

Το συμβούλιο εξέτασε κάθε πτυχή της υπόθεσης, άκουσε για την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από 64 ημέρες απεργίας πείνας και ότι η ζωή του απεργού κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή.

Στην περίπτωση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη δεν κρίνονται μόνον οι αντοχές της ανθρώπινης ζωής αλλά κρίνονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους δικαίου. Εχουμε βάσιμη αισιοδοξία ότι το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας θα εμμείνει στα ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά της ελληνικής δικαιοσύνης και θα ικανοποίησει το δίκαιο αίτημά του για υφ’ όρον αποφυλάκισή του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης
Γιώργος Κακαρνιάς
Θεόδωρος Μαντάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη Δικαστική Αστυνομία προανήγγειλε ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας – Την Τετάρτη η ψήφιση του από την Ολομέλεια

Πάτρα: Όλα όσα είπε η Ρούλα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας (ντοκουμέντο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις