Κυκλοφορεί το τεύχος Μαΐου του «Δικαστικό Ρεπορτάζ»

Δικαστικό

Με σημαντικές έρευνες, πλούσια αρθρογραφία, χρηστικά άρθρα, συνεντεύξεις και πλούσιο παρασκήνιο κυκλοφορεί το μηνιαίο, συνδρομητικό, περιοδικό «Δικαστικό Ρεπορτάζ». Στο τεύχος Μαΐου μπορείτε να διαβάσετε:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΪΚΟΣ: «Κύρος της δικαιοσύνης δίχως αποδοχή της από τους πολίτες δεν νοείται»

Ο μοναδικός Έλληνας που υπηρετεί στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο του ΟΗΕ μιλάει στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ» και στον Πέτρο Κουσουλό για την εμπειρία του και τον θεσμό. Πριν από πέντε χρόνια, τον Ιούλιο του 2016, ο Δημήτρης Ράϊκος, ένα εξαιρετικό νομικό μυαλό, Διοικητικός Δικαστής, επελέγη ως ο πρώτος Έλληνας του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε. Έκτοτε έχουν περάσει, σχεδόν, πέντε χρόνια με τον δικαστικό λειτουργό να αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και διοικητικά καθήκοντα του δικαστηρίου, όντας Πρόεδρος το 2019.

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο κ. Δημήτρης Ράϊκος «μοιράζεται» με το «Δικαστικό Ρεπορτάζ» την εμπειρία του από την πολύχρονη, πλέον, θητεία του στο εξωτερικό, αναφέρεται στις πλέον ενδιαφέρουσες υποθέσεις που χειρίστηκε, μιλά για τον τρόπο απονομής Δικαιοσύνης στη χώρα και τι χρειάζεται να γίνει προκειμένου να «θωρακιστεί» ο Θεσμός.

Οικονομική Εισαγγελία: Βουνό το έργο της. Σε χαρτόκουτα οι δικογραφίες.

Εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες στοιβαγμένες σε κούτες σε ήμι-υπαίθριους χώρους του κτηρίου που στεγάζεται η Οικονομική Υπερ-εισαγγελία περιμένουν να ελεγχθούν και να διεκπεραιωθούν από μία πολύπαθη και υποστελεχωμένη, ανάλογα με  το εύρος των αρμοδιοτήτων της, νέα υπηρεσία.

Θύματα του  lock down οι γυναίκες – Τι καταγράφεται στην 1η ετήσια έκθεση της Γραμματείας Ισότητας

Αυξήθηκε κατά 227,4% το ποσοστό των καταγγελιών βίας κατά την περίοδο του lock down του περασμένου Απριλίου.

Σκόρπιες αναφορές, σιγοψυθιρίσματα, αποσπασματικά ακούσματα έφερναν στο φως περιστατικά βίας  που υφίσταντο, κυρίως, γυναίκες μέσα στο σπίτι τους την περίοδο του αυστηρού lock down του περασμένου Απριλίου, χωρίς, όμως να σχηματίζεται η πλήρης εικόνα και η έκταση του προβλήματος. 

Πως σχολιάζει την έκθεση η  Γιάννα Χορμόβα Γενική Γραμματέας Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Πώς φτάσαμε στην απόφαση για αξιοποίση της βασιλικής περιουσίας.

Η δικαστική διαμάχη και η εγκατάλειψη του Τατοΐου.

Όποιος έχει βρεθεί έστω και μία φορά στο κτήμα Τατοΐου, θα απορεί με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Είναι πέρα από τον κοινό νου πώς ένας τέτοιος χώρος με απίστευτη φυσική ομορφιά και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μπορεί να έχει αφεθεί στην τύχη του. Η εγκατάλειψη είναι ο κύριος «αντίπαλος» των σχεδίων της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του κτήματος: από τα κτίρια που καταρρέουν, έως τα εκατοντάδες αντικείμενα που παραμένουν κλεισμένα σε αποθήκες στο έλεος του χρόνου.

Για να γίνετε και εσείς συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ» επικοινωνήστε με το [email protected] ή με το εμπορικό τμήμα στο τηλέφωνο +30 21 0300 7646.

Δικαστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιγνάδης: Ελέγχεται για τέταρτη πράξη βιασμού ανηλίκου – Θα δώσει ανωμοτί κατάθεση στο Τ.Α. Τριπόλεως

#metoo: Μετά τον Φιλιππίδη και δεύτερος ηθοποιός καλείται ως ύποπτος για βιασμό

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις