Κρήτη: 15 χρόνια φυλάκιση σε 68χρόνο και 14 χρόνια στον πατέρα του 19χρονου ΑμΕΑ για τον βιασμό του

ΑμΕΑ

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, σε 68χρονο από τα Χανιά που κρίθηκε ένοχος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση 19χρονου ΑμΕΑ σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Φυλάκιση 15 ετών στον 68χρονο και στον πατέρα του ΑμΕΑ για την υπόθεση βιασμού του γιού του – Ο πατέρας του ΑμεΑ Γιάννη και ο 68χρονος φίλος του μεταφέρονται άμεσα στις φυλακές Τρίπολης και Γρεβενών αντίστοιχα, καθώς η ποινή τους δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ δεν τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά – Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι 2 ιερείς και οι συγγενείς που ξέσπασαν σε κλάματα

Σε φυλάκιση 15 ετών για την υπόθεση κατ’ εξακολούθηση βιασμού του 20χρονου – σήμερα – ΑμΕΑ, η οποία είχε έρθει στο “φως” το καλοκαίρι του 2021 και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καταδικάστηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του 20χρονου, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Παράλληλα, στον πατέρα του παιδιού, ο οποίος δεν ήταν προφυλακισμένος, επεβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 ετών. Αμφότεροι θα μεταφερθούν στις φυλακές Τρίπολης και Γρεβενών αντίστοιχα, καθώς η ποινή τους δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, αναφορικά με τους δύο ιερείς οι οποίοι αθωώθηκαν, λόγω αμφιβολιών, κινήθηκαν διαδικασίες εξπρές, προκειμένου να αποφυλακιστούν το συντομότερο δυνατό.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, ένοχος κρίθηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του 20χρονου, ενώ οι ιερείς και ο 42χρονος ΑμΕΑ αθώοι λόγω αμφιβολιών. Ο πατέρας του Γιάννη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλα, συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και για κακομεταχείριση γιου του.

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου 6-1 για τον φίλο και ομόφωνα για τον πατέρα του 20χρονου -σήμερα- Γιάννη.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο πατέρας του νεαρού Γιάννη (για πλημμέλημα), καθώς και ο 68χρονος φίλος του τελευταίου. Εντούτοις, πρότεινε την αθώωση των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και δύο ιερείς. Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, έλαβε χώρα – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική πρόταση: Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου – σήμερα – Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον Γιάννη, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες… “Κωσταλέξι”. Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης-κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017. Επισήμανε ακόμη, όπως προαναφέραμε, ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος είχε βιάσει κατ’ εξακολούθηση τον Γιάννη.

Πρότεινε αθώωση για τους ιερείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη χθεσινή του αγόρευση, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Πρόκειται για δύο ιερείς, καθώς και τον αδερφό τού ενός εκ των δύο ιερέων, ο οποίος είναι άτομο με αναπηρία. Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Η επίσημη ανακοίνωση Καρακούκη για τις αγωγές στον νέο δικηγόρο της Πισπιρίγκου

Θεσσαλονίκη: Ο Απ. Λύτρας αναλαμβάνει την υπόθεση του 16χρονου Ρομά που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις