Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την άθλια ανάρτηση του πρώην αντιπροέδρου των ξενοδοχοϋπαλλήλων

πατέρα

Ο πρώην αντιπρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Τάσος Ψαρομπάς είναι ύποπτος για την τέλεση των αδικημάτων της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της διέγερσης σε διάπραξη κακουργήματος (παιδοκτονίας ή ανθρωποκτονίας με δόλο ή βιασμού/336, 299, 303 ΠΚ) 184 παρ. 1 νέου ΠΚ και της διέγερσης σε βιαιοπραγίες (184 παρ. 2 -4 νέου ΠΚ) παρήγγειλε χθες στον Πταισματοδίκη Ρόδου, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου με αφορμή τα απεχθή σχόλια του πρώην αντιπροέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου Τάσου Ψαρομπά.

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου επιλήφθηκε άμεσα της
υποθέσεως που προκάλεσε σάλο στη Ρόδο και στο Πανελλήνιο.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων εξαπέλυσε έναν απίστευτο οχετό κατά της δημοσιογράφου που κατήγγειλε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υπουργό.

Στην άθλια ανάρτηση, που έσβησε στην πορεία, χρησιμοποιούσε απαράδεκτες εκφράσεις, και για να δικαιολογηθεί είπε ότι «δεν είχε σκοπό να προσβάλει τις γυναίκες αλλά το ΚΚΕ με το οποίο μας χωρίζουν πολλά».

Μιλώντας στο protothema.gr, συμπλήρωσε μάλιστα ότι η ανάρτηση «ήταν λίγο λάθος».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου με αφορμή την απρεπή τοποθέτηση του συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και τον καθαίρεσε, ενώ καταδίκασε ομοφώνως την ανάρτηση.

Για την διαγραφή του, βάσει του καταστατικού του Σωματείου, πρέπει να παρθεί απόφαση από την Γενική Συνέλευση ως ανώτερο όργανο.

Θυμίζουμε ότι την ανάρτηση του Τάσου Ψαρομπά καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους φορείς σωματείων και συλλόγων πανελληνίως.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

Η Συνομοσπονδία έχει ξεκάθαρη θέση η οποία είναι διαχρονικά αδιαπραγμάτευτη. “Τα συνδικάτα είναι δίπλα στα θύματα βίας στους χώρους εργασίας – Καμία ανοχή στην παρενόχληση και τη βία στην εργασία”.

Την ώρα που η Συνομοσπονδία και με πρόσφατη ανακοίνωσή της ζητά από όλους επαγρύπνηση για τα περιστατικά βίας, διακρίσεων, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων με κάθε είδους μέσο και τρόπο, τέτοιες δηλώσεις και συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στους κόλπους μας.

Ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής μπορεί να καθαιρέθηκε άμεσα από το σωματείο του, δεν φτάνει όμως μόνον αυτό. Οφείλει δημόσια συγγνώμη και μεταμέλεια για μία συμπεριφορά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται.

Για τη ΓΣΕΕ, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας όλων στην εργασία και στην κοινωνία, ήταν, είναι και θα παραμείνει προτεραιότητα.

Η Συνομοσπονδία ενημερώνει ότι το [email protected] και οι Δομές δωρεάν πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr, Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon), είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο ΣΕΠΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην
εργασία.  Ψαρομπά

Πηγή: Δημοκρατική της Ρόδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσφυγή της οικογένειας Παντελίδη σε αστικό δικαστήριο με νέα στοιχεία για τον μάρτυρα

Ένοχοι οι πέντε από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για την πυρκαγιά στο “Norman Atlantic” το 2014

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις