Σε διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προχωρά ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, αναφορικά με υπόθεση υπεξαίρεσης στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.
Η επείγουσα έρευνα αφορά, πέραν του προέδρου της Συνομοσπονδίας, ακόμη πέντε φυσικά πρόσωπα, καθώς και έξι εταιρείες που περιλαμβάνονται στο σχετικό πόρισμα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανέλαβε επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα διερευνήσει το ενδεχόμενο τέλεσης των κακουργημάτων της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Σε πρώτο στάδιο, ο εισαγγελέας αναμένεται να επιδώσει τις διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που έχει αποφασίσει η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, τόσο στον συνδικαλιστή όσο και στα υπόλοιπα πέντε ελεγχόμενα φυσικά πρόσωπα.
Ακολούθως θα ξεκινήσει η ουσιαστική ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, μέσω αιτημάτων δικαστικής συνδρομής προς τραπεζικά ιδρύματα, το Κτηματολόγιο και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν πράγματι υπεξαιρεθεί ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια που είχαν διατεθεί για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί με την κλήτευση των εμπλεκομένων σε ανωμοτί καταθέσεις, ώστε να παράσχουν τις εξηγήσεις τους. Μετά την αξιολόγηση του συνόλου των στοιχείων, θα αποφασιστεί είτε η άσκηση ποινικών διώξεων είτε η αρχειοθέτηση της υπόθεσης.












































