Ιατροδικαστική Πειραιά: Υπογράφηκε η σύμβαση με νέο νεκροτόμο λέει το υπουργείο

νεκροτόμος

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastikoreportaz.gr υπογράφηκε η σύμβαση με νέο νεκροτόμο ο οποίος θα κληθεί να δώσει τέλος στο ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το οποίο έχει προκληθεί.

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου προκάλεσε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του dikastikoreportaz.gr και του eReportaz για την έλλειψη νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί μπλακ άουτ στην εν λόγω υπηρεσία. Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν πριν από λίγο ότι υπογράφηκε σύμβαση με νέο νεκροτόμο προκειμένου να λυθεί το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα.

Η αποκάλυψη της έλλειψης νεκροτόμου

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά εργάζονται 4 ιατροδικαστές, μία γραμματέας και ένας νεκροτόμος με αναρρωτική άδεια εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας.

Διαχειρίζεται περίπου 25 περιστατικά θανάτων την εβδομάδα, αρκετούς βίαιους θανάτους, διενεργεί αυτοψίες και πολλαπλές κλινικές εξετάσεις.

Εκτός των πολλών λειτουργικών προβλημάτων από την έλλειψη προσωπικού, αυτή την στιγμή εξαιτίας μη λειτουργίας του νεκροτομείου (διότι δεν ανανεώθηκε η σύμβαση του μοναδικού νεκροτόμου, που γνωρίζει το επάγγελμα και έχει εμπειρία πάνω σε αυτό) 25 οικογένειες αναμένουν να λάβει χώρα ιατροδικαστική εξέταση για να μπορέσουν να προγραμματίσουν την κηδεία. Πρόκειται για τρομερά θλιβερό γεγονός, διότι σε αυτές τις περιπτώσεις όφειλε ο Κρατικός Μηχανισμός να επιδεικνύει άμεση ανταπόκριση.

Στον μοναδικό νεκροτόμο με γνώση του αντικειμένου που εξυπηρετούσε τις ανάγκες λειτουργίας του νεκροτομείου, δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του λόγω κωλύματος εκ του ΑΣΕΠ, όπως αναφέρεται από το ρεπορτάζ. Σημειώνεται ότι εργάστηκε με 2μηνη σύμβαση, η οποία δεν ανανεώθηκε και ενώ έχει τουλάχιστον 10ετή προϋπηρεσία στην συγκεκριμένη εργασία και μπορεί να συμμετέχει σε νέα προκήρυξη.

Οι οικογένειες αυτές εξυπηρετούνται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές αναμονής για ιατροδικαστική εξέταση.

Βέβαια εκτός της μεγάλης αναμονής που έχει συνέπεια προγραμματισμό κηδείας ακόμα και σε διάστημα άνω των 7 ημερών (αφορά τρομερό κοινωνικό ζήτημα) έτερο σημαντικό ζήτημα είναι η αύξηση του κόστους σε κάθε οικογένεια διότι καλούνται να πληρώνουν οι οικογένειες για τις ημέρες αναμονής σε ψυγεία προς συντήρηση των νεκρών και επιπλέον κόστος μεταφορές νεκρών (δηλαδή, σε μερικές περιπτώσεις το κόστος κηδείας μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί) .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Μπλακ άουτ στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά λόγω έλλειψης νεκροτόμου

Δίκη Κλοντιάνα Τσέλο: Ζήτησε τον Αλβανό πρέσβη στη δίκη της – Απέρριψε δύο δικηγόρους και ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις