Δίκη Κλοντιάνα Τσέλο: Ζήτησε τον Αλβανό πρέσβη στη δίκη της – Απέρριψε δύο δικηγόρους και ζήτησε την εξαίρεση του εισαγγελέα

Τσέλο

Επεισοδιακή σήμερα η έναρξη της δίκης της Κλοντιάνα Τσέλο με την κατηγορούμενη να έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, απορρίπτοντας τους δικηγόρους που της διόρισε το δικαστήριο, ζητώντας να έλθει στην δίκη της ο Αλβανός πρέσβης,

Μάλιστα στη  συνέχει η κατηγορούμενη δήλωσε πως βρίσκεται σε απεργία πείνας, Η 50χρονη εικαστικός Κλοντιάνα Τσέλο κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του πατέρα του παιδιού της και κατέληξε να δικάζεται χωρίς δικηγόρο.

«Θέλω να πάρετε την αλβανική πρεσβεία να με στηρίξει! Θέλω να καλέστε τον Αλαβάνο πρέσβη να έρθει στο δικαστήριο να με στηρίξει η χώρα μου. Επικαλούμαι την παρουσία του Αλβανού πρέσβη στο δικαστήριο προς υπεράσπιση μου. Των δικαιωμάτων μου. Τα ανθρώπινα δικαιώματα μου, τη σύμβαση του ΟΤΕ» ξέσπασε η κατηγορουμένη όταν απέρριψε και τον δεύτερο δικηγόρο που της διόρισε το δικαστήριο και συνειδητοποίησε ότι θα δικαστεί άνευ συνηγόρου, εκτός αν φροντίσει η ίδια γι’ αυτό.

Κατηγορούμενη: Έχω δικαίωμα να ζητήσω αλλαγή έδρας; Σωστά;

Πρόεδρος: Ό,τι κρίνετε. Όλους εμάς θέλετε; Όχι τον εισαγγελέα.

Κατηγορουμένη: Κυρίως τον εισαγγελέα.

Εισαγγελέας: Εμένα;

Κατηγορούμενη: Ναι, εσάς.

Εισαγγελέας: Η αίτηση εξαίρεσης πρέπει να είναι συγκεκριμένη, με γεγονότα, πραγματικά περιστατικά και λόγους εξαίρεσης. Όταν είναι αόριστη και προβάλλεται καταχρηστικά μπορεί να απορριφθεί από το ίδιο δικαστήριο στο οποίο υποβλήθηκε. Τούτη είναι η πρόταση μου.

Κατηγορούμενη: Τα νόμιμα δικαιώματα μου είναι να μη δικάζομαι χωρίς δικηγόρο. Δεν ξέρω τι λέει το εσωτερικό δίκαιο, αλλά το διεθνές δίκαιο λέει ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα μου. Έχω δικαίωμα να ζητήσω αλλαγή έδρας χωρίς να αιτιολογήσω. Αυτά ξέρω. Αφού ο εισαγγελέας λέει ότι είναι αόριστη η αίτηση μου, ζητάω την εξαίρεση του εισαγγελέα γιατί φυσιογνωμικά μου θυμίζει κάποιο γνωστό του φερόμενου ως θύμα στην υπόθεση. Όχι επειδή απορρίπτει ένα προς ένα όλα τα αιτήματα μου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της κατηγορούμενης ως απαραδέκτως υποβληθέν λόγω αοριστίας. «Ζήτω την τηλεοπτική κάλυψη! Έχω αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη γιατί η περίπτωση αυτή αποτελεί πληγή για την κοινωνία» είπε ξανά η κατηγορούμενη.

Το δικαστήριο ξεκίνησε τελικά, με την 50χρονη να εκπροσωπείται από τον εαυτό της και τον πατέρα του παιδιού της και θύμα της να ανεβαίνει πρώτος στο βήμα του μάρτυρα.

«Ξεκινώντας την κατάθεση μου θέλω να πω ότι από το 2018 έχω την αποκλειστική γονική μέριμνα της κόρης μου. Από τα μέσα του 2017 εκδόθηκε και απαγόρευση στη μητέρα της εξαιτίας μια απαγωγής που είχε προηγηθεί» ανάφερε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως ήταν η σχέση της μητέρας με τη θυγατέρα;

Μάρτυρας: Όταν γεννήθηκε το παιδί, επειδή η μητέρα δεν είχε χωρίσει πήρε το όνομα του τότε συζύγου της, αν και εγώ το είχα αναγνωρίσει de facto και πλήρωνα τα πάντα. Έγινε δικαστήριο και αρχές του 2013 με τεστ dna αποδείχθηκε ότι παιδί είναι δικό μου και στη συνέχεια έδωσα και το όνομα μου και έγινε οικειοθελής αναγνώριση.

Πρόεδρος: Η σχέση τους;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ μικρό όσο έμενε μαζί της. Το αναλάμβαναν οικιακές βοηθοί που δε μιλούσαν ελληνικά. Δεν είχε άμεση επαφή με τη μητέρα. Επειδή η μητέρα ήταν ένα έτοιμη ιδιαίτερα εριστικό και βίοι δημιουργούσε επεισόδια με τους πάντες. Χειροδικούσε επίσης. Όταν ερχόταν σε μένα, επειδή είχα αυτές τις εικόνες, αν διαφωνούσαμε έπαιρνε ένα μαχαίρι και μας απειλούσε.

«Το παιδί από 4 ετών αντιδρούσε έντονα όταν λέγαμε ότι θα έρθει η μητέρα σου να σε δει. Το παιδί είχε μια άσχημη ζωή. Μου έλεγε ότι η μητέρα της της έλεγε πως είμαστε εγκληματίες. Είχε χειροδικήσει τρεις φορές σε βάρος της συζύγου μου» συμπλήρωσε ο οφθαλμίατρος.

Ο ίδιος στη συνέχεια περιέγραψε την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, κατά την οποία ήταν παρούσα και η κόρη του. «Το πρωί της 11ης Νοεμβρίου έφυγα για την εργασία μου και το παιδί για το σχολείο. Στις 10 το πρωί με πήρε η σύζυγος μου και μου είπε «η Τσέλο έχει έρθει και γυρίζει γύρω από την πολυκατοικία». Λίγο αργότερα, ακούω μια φωνή «ώστε εδώ μου κρύβεσαι;». Ήταν η Τσέλο. Της λέω «δεν είπαμε θα δεις το παιδί το μεσημέρι;». Μου είπε ότι έχει πρόβλημα με τα μάτια και να την εξετάσω. Επειδή είχε έρθει πολλές φορές και είχε δημιουργήσει προβλήματα την εξέτασα κι έφυγε, αφού μου ζήτησε 1.600 ευρώ, τα οποία δεν της έδωσα».

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι αυτή η επίσκεψη ήταν για να δείξει έναν ήρεμο χαρακτήρα και να διασφαλίσει ότι θα πάει στο μεσημεριανό ραντεβού με το παιδί. «Πλησιάζοντας προς την πολυκατοικία με το παιδί. Βλέπω στο ένα χέρι να κρατάει το κινητό και στο άλλο ένα τσαντάκι. Όταν μας είδε έβαλε το κινητό στο τσαντάκι. Πλησιάζουμε στη γκαραζόπορτα και ανοίγω με το τηλεκοντρόλ την πόρτα. Η κατηγορούμενη έρχεται στο παράθυρο μου και άρχισε να λέει στο παιδί «βγες έξω». Βγήκαμε όλοι από το αυτοκίνητο. Πέρασαν κάτι συμμαθητές της μικρής από το δρόμο και πήγε να τους μιλήσει. «Μελίνα κάτσε να δεις τη μητέρα σου» της είπα. Τότε η κατηγορούμενη μου λέει «Άκου εδώ καρ@@@@ το παιδί δε θα κάνει ότι θέλεις εσύ». Ατάραχη έβγαλε ένα περίστροφο από το τσαντάκι, λες κι έβγαζε μια χτένα και με πυροβόλησε. Σκέφτηκα να προσπαθήσω να την αφοπλίσω, αλλά αυτή συνέχισε να πυροβολεί. Αισθάνθηκα ζαλάδα και αδυναμία. Σταμάτησε να πυροβολεί, θυμωμένη επειδή με έβλεπε ζωντανό ακόμα, έπιασε το όπλο κι άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι. Κάθισα κάτω αλλά εκείνη πήρε μια πέτρα κι άρχισε να με χτυπάει στο κεφάλι και το πρόσωπο με την πέτρα».

Ο μάρτυρας υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η κόρη τους ήταν παρούσα και μάλιστα μπορούσε να κινδυνεύσει από τις σφαίρες που έφευγαν ανεξέλεγκτα γύρω του.

«Το παιδί μόλις άκουσε τον πυροβολισμό έτρεξε εκεί που ήμασταν και φώναζε «μη Μαμά! Σε παρακαλώ άφησε τον». Ήταν σε όλο το περιστατικό δίπλα. Η μικρή έτρεξε και χτυπούσε τα κουδούνια. Μου έλεγε «μπαμπά σε παρακαλώ μη πεθάνεις ακόμα». Θεωρώ ότι το παιδί κινδύνευσε γιατί βρέθηκαν σφαίρες σε πολλά σημεία. Θα μπορούσε να εξοστρακιστεί κάποια και να το χτυπήσει».

Η δίκη συνεχίζεται στις 15 Νοεμβρίου.   Τσέλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάκυνθος – Α. Παπαδάτος: «Δεν είμαι εγώ ο δολοφόνος της Κλουτσινιώτη»

Υπ. Δικαιοσύνης: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Επιλογή, κατάρτιση και επιμόρφωση των δικαστικών υπαλλήλων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις