Η Σωφρονιστική Ακαδημία εγκαινιάστηκε σήμερα από την Σ. Νικολάου, στον Ελεώνα Θήβας

Σωφρονιστική Ακαδημία

Την Σωφρονιστική Ακαδημία, που έγινε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, εγκαινίασε σήμερα η γγ Σοφία Νικολάου.

Η Σωφρονιστική Ακαδημία θα λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και διαμονής των σωφρονιστικών υπαλλήλων (ανδρών και γυναικών).
Από την ΓΓΑΠ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες, καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αίθουσες και τον χώρο κοιτωνισμού, δυναμικότητας 60 ατόμων.

Στην Ακαδημία θα λειτουργήσουν δύο Σχολές: α) η Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και β) η Σχολή Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης.

Σε ανακοίνωση της ΓΓΑΠ επισημαίνεται ότι «σκοπός της εκπαίδευσης είναι η επαγγελματική κατάρτιση, η ανάπτυξη των ψυχικών, πνευματικών, σωματικών ικανοτήτων και η καλλιέργεια επαγγελματικής συνείδησης των υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ώστε να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντα τους».

Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει προγράμματα βασικής (εισαγωγικής και δια βίου) εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης.

Προβλέπεται, επίσης, η συνεργασία με τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς για την κατάρτιση του προγράμματος σπουδών και την οργάνωση σεμιναρίων, συνεδρίων και εργαστηρίων, με σκοπό την ενίσχυση του προσωπικού για την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος.

Σε δηλώσεις της, η γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, ανέφερε: «Ένα πάγιο αίτημα για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης σε δικό του χώρο, παίρνει σάρκα και οστά. Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα προγράμματα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των εργαζόμενων στα Καταστήματα Κράτησης προκειμένου να καταστούν ικανοί να ανταποκριθούν με επάρκεια στα καθήκοντά τους.

Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στη διαμόρφωση των εγκαταστάσεων και στην σύνταξη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων θερμά και τους εργαζόμενους στα Καταστήματα Κράτησης που θα αγκαλιάσουν τον αναβαθμισμένο πλέον θεσμό της Σωφρονιστικής Ακαδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις