Η αγόρευση που έκαψε – ακόμη περισσότερο – την Πισπιρίγκου

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας με την αδελφής της Ρούλας Πισπιρίγκου Δήμητρα προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αθήνα, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στις 30 Μαρτίου 2022 υπουργοί, εισαγγελείς, αστυνομικοί, με την αρωγή… αγράμματων δημοσιογράφων, ανεπάγγελτων εκδοτών, επιστημόνων, έβαλαν σε δράση το σατανικό τους σχέδιο να καταστήσουν κατηγορουμένη και εντέλει να προφυλακίσουν τη χαροκαμένη μητέρα από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή πενθούσε για τον χαμό των τριών παιδιών της, Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Η «συνωμοσία» υπουργών, εισαγγελέων, ανακριτών, επιστημόνων και… αγράμματων δημοσιογράφων που «αποκάλυψε» ο συνήγορός της 

Τραγικά αδιάβαστος, μίλησε ακόμη για πανευτυχισμένο και πανερωτευμένο ζευγάρι μετά τους θανάτους-δολοφονίες Μαλένας, Ίριδας


Στη συνέχεια στο πρωτοφανές για τα ελληνικά και ενδεχομένως παγκόσμια χρονικά συνωμοτικό σχέδιο «συνεργάστηκαν» ιατροί και νοσηλευτές, τοξικολόγοι, ιατροδικαστές, διοικήσεις νοσοκομείων, η εισαγγελέας και η πρόεδρος της έδρας, το άπαν σύμπαν, προκειμένου η πιο αθώα κατηγορουμένη του κόσμου να θεωρηθεί ως υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση της κόρης της με υπερβολική δόση κεταμίνης! Αυτό είναι το διά ταύτα της αγόρευσης, την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, του τέταρτου κατά σειρά συνηγόρου υπεράσπισης της Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια.

 

Η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του υπερασπιστή της κατηγορουμένης στο ΜΟΔ Αθηνών κατέληξε, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, σε «φιάσκο», καθώς πέραν των σεναρίων συνωμοσίας πιάστηκε παντελώς αδιάβαστος σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της δικογραφίας, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει «πανερωτευμένο» ζευγάρι τους Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τους θανάτους-δολοφονίες των Μαλένας και Ίριδας. Προφανώς παραγνώρισε το γεγονός ότι λίγο πριν από τον θάνατο-δολοφονία της Μαλένας ο Δασκαλάκης είχε ανακοινώσει στην Πισπιρίγκου ότι θα επέστρεφε στην Πάτρα προκειμένου να εργαστεί, καθώς και ότι λίγο πριν από την απώλεια της Ίριδας το ζευγάρι ήταν και πάλι στα μαχαίρια εξαιτίας της ανακάλυψης (από τον Δασκαλάκη) της εξωσυζυγικής σχέσης της κατηγορουμένης με τον περιβόητο Γιαννάκη!

Εισαγγελέας και Τσιάρας

Στην αρχή της αγόρευσής του ο κ. Κούγιας έστρεψε τα «πυρά» του κατά της εισαγγελέως της έδρας κυρίας Σπυριδωνίδου, η οποία στην ιστορική της αγόρευση είχε ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Η κυρία εισαγγελέας, αντί να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο σαν ένα μεγάλο ερώτημα, το αποδέχτηκε εκ των προτέρων σαν την απάντηση και έτσι ακολούθησε αντίστροφη πορεία σκέψης από την ορθόδοξη. Αντί αφετηρία της να είναι η αντικειμενική διερεύνηση της κατηγορίας και των αποδεικτικών στοιχείων, αφετηρία της έγινε η προκατάληψη, η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής και η ‘‘ιερή αγανάκτηση’’ που μετέτρεψε την πρότασή της σε κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου και της ιδιότητάς σας ως γονέων, για να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και τη διαύγεια της σκέψης σας» ανέφερε και πρόσθεσε: «…Αν κάτι δολοφονήθηκε σε αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος. Ήταν τόση η προκατάληψη της κυρίας εισαγγελέως ώστε όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου (σ.σ. πρόκειται για τον κορυφαίο τοξικολόγο, ο οποίος εντόπισε την κεταμίνη στο μεταθανάτιο αίμα του παιδιού) σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο, αλλά και ‘‘θεοποίησε’’ τον ίδιο τον Ράικο σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον Πάπα κατέχει και αυτός το αλάθητο. Η άποψη της κυρίας εισαγγελέως περί δήθεν ενοχής είχε προφανώς διαμορφωθεί ήδη από τα τέλη Μαρτίου 2022, όταν παρακολουθούσε ως πολίτης από τις τηλεοράσεις την υπόθεση».

Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας προσπάθησε να αποδομήσει –ανεπιτυχώς– το κίνητρο το οποίο αποδίδει το παραπεμπτικό βούλευμα στην Πισπιρίγκου, δηλαδή την εμμονή με τον Δασκαλάκη, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για πανευτυχισμένο και πανερωτευμένο ζευγάρι μετά τους θανάτους Μαλένας αλλά και Ίριδας!

Αδιάβαστος

Νομικοί κύκλοι σχολιάζουν στην «Μ» ότι ενδεχομένως ο συνήγορος της κατηγορουμένης στο συγκεκριμένο σημείο έκανε… πλάκα ή σε διαφορετική περίπτωση δεν έχει διαβάσει ούτε μία γραμμή από τη δικογραφία την οποία καλείται να χειριστεί. Και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι, ότι λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατο της Μαλένας (2018) υπήρξε σοβαρή ρήξη μεταξύ του πρώην ζεύγους αλλά και έκρηξη οργής της Πισπιρίγκου όταν ο Δασκαλάκης της ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να μείνει περισσότερο μαζί της στην Αθήνα (σ.σ. η Μαλένα θα φιλοξενούνταν προκειμένου να παρακολουθηθεί η πορεία της υγείας της από την ιάσιμη ασθένεια που αντιμετώπιζε), αλλά θα μετακόμιζε μόνιμα στην Πάτρα για να εργαστεί, ενώ λίγο πριν από τον θάνατο-δολοφονία της Ίριδας (συγκεκριμένα τρεις ημέρες νωρίτερα) ο Δασκαλάκης είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη της οδού Μπιζανίου στην Πάτρα καθώς ανακάλυψε ότι η Πισπιρίγκου είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση με τον περιβόητο Γιαννάκη! Ενδεικτικά για το πόσο… πανερωτευμένο ήταν το ζευγάρι λίγο πριν από τον αδόκητο χαμό του μόλις έξι μηνών βρέφους ήταν τα μηνύματα τα οποία είχαν ανταλλάξει (στις 5/4/2021) Δασκαλάκης – Πισπιρίγκου με αφορμή τον εραστή της κατηγορουμένης:

– Δασκαλάκης: «Τρέξε πάλι στον Γιαννάκη (σ.σ. είναι ο παντρεμένος με τον οποίο είχε συνάψει σχέση η Πισπιρίγκου, με αποτέλεσμα ο Δασκαλάκης να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο της Ίριδας), αυτή είσαι». Η πρώην σύζυγός του απαντά: «Λέγε ό,τι θες, θα σου περάσει. Έτσι έλεγες και σε μένα, θα μου περάσει».

– Δασκαλάκης: «Εσύ τα λες αυτά, όχι εγώ. Τρέχα στον Γιαννάκη μόλις γυρίσεις. Μην ξεχάσεις να του μιλήσεις και να ξαναπάς μαζί του, κορίτσι μου. Αυτή είσαι».

– Η κατηγορουμένη απαντά αρχικά με ένα emoji και συνεχίζει: «Θα σου περάσει, αρχή είναι». Λίγο μετά του στέλνει νέο μήνυμα: «Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο», σχολιάζει η 33χρονη.

– Δασκαλάκης: «Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία… Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από δω και πέρα…».

Ράικος

Αναφερόμενος στον κορυφαίο Έλληνα τοξικολόγο καθηγητή κ. Ράικο, στην έκθεση του οποίου στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για ένδεια αποδεικτικών στοιχείων λέγοντας: «Εάν μετά την επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την έκθεση του Ράικου, όπως και πρέπει να κάνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί, ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλε-δικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές, και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε-ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες.

Μολονότι ο κατηγορούμενος, άρα και η προσωπικότητά του, είναι κεντρικό θέμα για κάθε δίκη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπέρμετρη ενασχόληση με τον χαρακτήρα της κατηγορουμένης και τη σχέση της με τον σύζυγό της απλώς ικανοποιεί την ανθρωποφάγο περιέργεια του κοινού και δεν εισφέρει απολύτως τίποτα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας, αλλά αντιθέτως αποπροσανατολίζει καθώς αντί το δικαστήριο να ερευνά τις πράξεις και παραλείψεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που συνδέονται με την εξέλιξη της υγείας της Τζωρτζίνας, ερευνά την προσωπική ζωή της κατηγορουμένης που δεν συνδέεται αιτιωδώς με τον θάνατο της Τζωρτζίνας». Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, την ουσία δηλαδή με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι δολοφόνησε την κόρη της, ο συνήγορος είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Δεν έχετε κανέναν αυτόπτη μάρτυρα που να βεβαιώνει ότι η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε, κατείχε και χορήγησε κεταμίνη και μιδαζολάμη στην Τζωρτζίνα, αλλά δεν έχετε και κανέναν μάρτυρα ιατρό ή νοσηλευτή που να καταθέτει ότι οι ουσίες αυτές χορηγήθηκαν κατά τη διασωλήνωση της ασθενούς. Δεν υπάρχει σε αυτή την υπόθεση ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της.

Έχετε όμως ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό και αδιάψευστο στοιχείο: ότι το βαλιτσάκι της ανάνηψης που έφερε η ομάδα Τζιούβα στον θάλαμο της ασθενούς περιείχε και κεταμίνη και μιδαζολάμη. Επίσης έχετε και το δεδομένο ότι η κεταμίνη και η μιδαζολάμη είναι ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της διασωλήνωσης. Ουδέποτε στα χρονικά έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το σχήμα για την τέλεση δολοφονίας. Γιατί λοιπόν στη συγκεκριμένη υπόθεση να δεχτούμε ότι η κεταμίνη – μιδαζολάμη χορηγήθηκε από την κατηγορουμένη και όχι από την ομάδα ανάνηψης; Σκοπός του Ράικου ήταν να αναδειχθεί επιστημονικά μέσα από αυτή την υπόθεση, να γίνει ο ‘‘βασιλιάς των τοξικολόγων’’ με το να καταχωρισθεί στα παγκόσμια τοξικολογικά χρονικά ως ο τοξικολόγος που κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο στην Ιστορία θάνατο παιδιού από κεταμίνη μέσα σε νοσοκομείο από πράξη γονέα και όχι από ιατρικό σφάλμα», είπε ο κ. Κούγιας, κατηγορώντας μάλιστα συγκεκριμένους παρουσιαστές και δημοσιογράφους αλλά και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα για την ενοχοποίηση της εντολέως του.

«…Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για τη Δικαιοσύνη. Δεν τηρήθηκαν σε κανένα στάδιο όλα όσα προβλέπονται. Βρίσκεται η εντολέας μου κατηγορουμένη λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης, του κ. Τσιάρα, και ενός ανεκδιήγητου εισαγγελέα (σ.σ. του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελευθεριάνου) που έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση. Και αυτοί βρίσκονταν σε συνεργασία με ανεκδιήγητους γιατρούς και έναν ανεκδιήγητο ιατροδικαστή, τον κ. Μπουζιάνη», τόνισε ο συνήγορος της 35χρονης, ζητώντας από δικαστές και ενόρκους να κρίνουν δίκαια την εντολέα του «και όχι με το τι λένε οι πρωινές εκπομπές, οι οποίες και την καταδίκασαν».

Ενδεικτικά ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Υπήρξε όργιο παρανομίας σε βάρος της από ανακρίτρια και εισαγγελέα. Στην περίπτωσή της καταργήθηκε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Πού είναι η κεταμίνη στο ‘‘Καραμανδάνειο’’; (…). Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα από ανήθικους και αγράμματους παρουσιαστές που δεν γνωρίζουν πώς απονέμεται η Δικαιοσύνη, που δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πιο άσχημη επιλογή ζωής από το να βάζεις έναν αθώο στη φυλακή». Μάλιστα σε μια αποστροφή της αγόρευσής του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: «Μαθαίνω ότι τώρα με το νομοσχέδιο Φλωρίδη πρόεδρος Εφετών αναλαμβάνει ο Ευαγγελάτος, πρόεδρος Πρωτοδικών η κ. Στεφανίδου και η κ. Κουτσελίνη ειδικός σύμβουλος του υπουργού».

Η διασκεδαστική, όπως χαρακτηρίζεται από έγκριτους νομικούς, αγόρευση του κ. Κούγια θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου.

Τα ερωτήματα

Θα έχει ενδιαφέρον, στη συνέχεια της αγόρευσής του, τι θα κατορθώσει ο κ. Κούγιας να αντιτείνει στα καίρια ερωτήματα τα οποία αφορούν –κυρίως– τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στα τέλη Ιανουαρίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι:

– Οκτώ άτομα που ασχολήθηκαν με την ανάνηψη λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή όταν έφτασαν στον θάλαμο, και δεν ανένηψε ποτέ.

– Ότι δεν έδωσαν κεταμίνη και δεν υπήρχε και ιατρικώς ενδεδειγμένος λόγος να δώσουν κεταμίνη.

– Όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Παπασάββας, και υπάρχουν ως αναγνωστέα στη δικογραφία, δεν δόθηκε κεταμίνη από το νοσοκομείο οποτεδήποτε στην Τζωρτζίνα.

– Η συγκέντρωση της κεταμίνης ήταν τέτοια ώστε, σύμφωνα με το έγγραφο του Ράικου, προκύπτει ότι αυτός που την έδωσε ήταν και αυτός που δηλητηρίασε την Τζωρτζίνα.

– Βάσει των σχετικών εγγράφων για τον χρόνο του μεταβολισμού, ο οποίος αναλόγως της οδού χορήγησης μπορεί να είναι 1-20 λεπτά, προκύπτει ότι, αφού βρέθηκε μεταβολισμένη, η κεταμίνη δόθηκε ενώ μέσα στον θάλαμο βρισκόταν μόνο η κατηγορουμένη.

– Η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή λίγο πριν από τις 14.30 – η κεταμίνη χορηγήθηκε λίγη ώρα μετά τις 14.00.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Μάτι: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων και απαλλαγή 12

Κων. Πολυχρονόπουλος: Μηνύει συκοφάντες του ιδίου και του «Άλλου Ανθρώπου» – «Θα με βρουν απέναντί τους»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις