Greek Mafia: Αθώοι και οι 17 κατηγορούμενοι για τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες

παιδίατρος

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τη λεγόμενη υπόθεση της αποκαλούμενης «Greek Mafia» με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Πρόκειται για εν ενεργεία και αποστράτους αστυνομικούς, δικηγόρους και ποινικούς, οι οποίοι έφθασαν στο εδώλιο, μετά από έρευνα της ΕΥΠ, την περίοδο 2016-2019.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 17 κατηγορούμενους για τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή των κατηγορουμένων, λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η δίκη τους και για τα κακουργήματα, για τα οποία κατηγορούνται.

Τα πρόσωπα αυτά δικάστηκαν στο Εφετείο για διαφθορά στο εσωτερικό της αστυνομίας και για την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες παράνομους οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες της Αθήνας.

Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάλαμας, ο οποίος δολοφονήθηκε και περιγράφεται ως «ταμίας» της «Greek Mafia».

Η πρόταση του ΕισαγγελέαΤην απαλλαγή λόγω έλλειψης ενοχοποιητικών στοιχείων, πρότεινε ο εισαγγελέας  της έδρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, για τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση της αποκαλούμενης «Greek Mafia». Πρόκειται για εν ενεργεία και αποστράτους αστυνομικούς, δικηγόρους και ποινικούς, οι οποίοι έφθασαν στο εδώλιο, μετά από έρευνα της ΕΥΠ, την περίοδο 2016-2019.

Δεκάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες συνομιλίες περιέχει η δικογραφία της ΕΥΠ για ένα πολυπλόκαμο κύκλωμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία με τεράστιους τζίρους. 19 εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, δικηγόροι και ποινικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Η ακροαματική διαδικασία πλησιάζει στο τέλος, με τον εισαγγελέα της έδρας να προτείνει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων, καθώς πολλές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες δεν έφτασαν ποτέ στο δικαστήριο, ενώ άλλες κρίθηκε πως δεν μπορούν να συμπεριληφθούν επειδή έγιναν χωρίς ενεργή εισαγγελική διάταξη.

«Δυστυχώς παρά την βαρύτητα της κατηγορίας, τι αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022, ο εισαγγελέας της έδρας αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορουμένων, είχαν αναφερθεί στην «προχειρότητα και ανευθυνότητα» των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Πρόκειται για συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ την περίοδο 2015–2017 σχετικά με φερόμενη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στα τέλη Νοεμβρίου, σε μία από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε αναφερθεί σε υποτιθέμενη καταγεγραμμένη επαφή του κατηγορούμενου αξιωματικού με δικαστικό, δίχως να αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΥΠ κανένα στοιχείο του δικαστικού ή κάποιον αριθμό τηλεφώνου που να αντιστοιχεί σε αυτόν.

«Συγκρατούμαι μετά βίας» είχε τονίσει ο εισαγγελέας της έδρας και συμπλήρωσε «αλήθεια ντρέπομαι», αφήνοντας αιχμές για τις απομαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Λέξη προς λέξη η κατάθεση του Μανου Δασκαλακη: Η Ρούλα μου είχε πει “ποιος θα με θέλει με ένα τετραπληγικό παιδί”

Χανιά: Καταγγελίες φωτιά για αλλοίωση στοιχείων στην υπόθεση με το γηροκομείο – κολαστήριο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις