Γλυκά Νερά: Ολόκληρη η εισαγγελική πρόταση “καταπέλτης” για τον συζυγοκτόνο

Γλυκά Νερά:”Καταπέλτης” για τον συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είναι ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης, ζητώντας, με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, την παραπομπή του σε δίκη του για δυο κακουργήματα: 1)Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και 2)Κακοποίηση ζώου. Ο πιλότος , που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά ,ζητείται να παραπεμφθεί ακόμα για ψευδή καταγγελία (επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του) και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση (επειδή έδωσε ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές).

Ο εισαγγελικός λειτουργός, στην πρότασή του, που αριθμεί 24 σελίδες, αφού αναλύει εκτενώς την σχετική ποινική νομοθεσία για τα αδικήματα που αποδίδει στον συζυγοκτόνο, περιγράφει καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών. Κάνει λόγο για πλήρη απομόνωση της νεαρής κοπέλας από τον προφυλακισμένο Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο και παράλληλα περιγράφει πώς ο κατηγορούμενος χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή γυναίκα, φτάνοντας στο σημείο να της επιτρέπει να χρησιμοποιεί μόνο ταξί για τις μετακινήσεις της, που άνηκε σε φίλο του.

Όσον αφορά στην αδικοχαμένη κοπέλα και μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού, της μικρής Λυδίας, η επιμέλεια της οποίας ανατέθηκε οριστικά στους γονείς της Καρολάιν, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η νεαρή γυναίκα και νεοεισαχθείσα στο Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πειραιά «βίωνε ως εγκλεισμό τη σχέση της με τον κατηγορούμενο» και «εμφανιζόταν φοβισμένη».

Καρολάιν

 

Αρχικά, ο εισαγγελέας αναφέρεται στη γνωριμία του ζευγαριού στην Αλόννησο, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η αδικοχαμένη Καρολάιν και στη συνέχεια περιγράφει τον γάμο του ζευγαριού και τα προβλήματα που αυτός αντιμετώπιζε, με ευθύνη -όπως αναφέρει- του κατηγορούμενου, ο οποίος προσπαθούσε να απομακρύνει την άτυχη κοπέλα από κοινωνικές δραστηριότητες, σχέσεις και συναναστροφές, «ώστε να μπορεί να την χειραγωγεί».

Μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι επιλέχθηκε η μεζονέτα των Γλυκών Νερών για μόνιμη κατοικία του ζεύγους, ώστε το θύμα να βρίσκεται μακριά από το πανεπιστήμιο, όπου είχε καταφέρει να εισαχθεί, ότι η Καρολάιν ήταν επιβαρυμένη με τις δουλειές του σπιτιού και την ανατροφή του παιδιού, χωρίς καμία βοήθεια από τρίτο πρόσωπο, καθώς και ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν συνεχώς παρών σε συναντήσεις της με τις φίλες της.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος ασκούσε αποκλειστικά τη διαχείριση των οικονομικών, αφήνοντας τη γυναίκα του σε πλήρη άγνοια -«δεν της άφηνε καθόλου χρήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά- ενώ επέλεγε για τις μετακινήσεις της «συγκεκριμένο ταξί, ιδιοκτησίας φίλου του»!

“Αποκομμένη”

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε η κοπέλα κατά τις εγκυμοσύνες της και στις ψυχολογικές μεταπτώσεις που εμφάνιζε μετά τα προβλήματα υγείας της κόρης της και τα οποία αντιμετωπίστηκαν. Το ζευγάρι -σύμφωνα με την πρόταση- αναζήτησε λύσεις για να αντιμετωπίσει τις εντάσεις στον γάμο του και κατέφυγε στη σύμβουλο ψυχικής υγείας, Ελένης Μυλωνοπούλου. Η τελευταία, αφού έβλεπε και τους δυο για περίπου τρεις μήνες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άτυχη Καρολάιν «δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη» και ότι το ζεύγος «ήταν -με επιλογή κυρίως του κατηγορουμένου- τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον αμφοτέρων των συζύγων». Ενδεικτικό είναι ότι η άτυχη Καρολάιν είχε συναντηθεί για τελευταία φορά με τους γονείς της τον Σεπτέμβριο του 2020!

Ακόμη, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που επικαλείται την κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας, η νεαρή γυναίκα «βίωνε ως εγκλεισμό την σχέση της με τον κατηγορούμενο» και αυτή «διακατεχόταν ενόψει και της ηλικιακής τους διαφοράς από σύνδρομο «συνεξάρτησης»» από τον προφυλακισμένο πιλότο «(αποδοχή του προσώπου αλλά απόρριψη του ατόμου του)». Επίσης, η Καρολάιν «εμφανιζόταν φοβισμένη, στους συχνούς δε διαπληκτισμούς του ζεύγους και σε στιγμές έξαρσης εκτόξευε προς τον κατηγορούμενο μη σοβαρές απειλές περί αποχώρησης της από τη συζυγική οικία είτε μόνη της είτε μαζί με το παιδί τους».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται σε δίκη για τρία κακουργήματα

Τράπερ Thug Slime: Τα αποκλειστικά ντοκουμέντα και το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής στον Κολωνό(βίντεο)


“Μεθοδευμένη ανθρωποκτονία”

Στη συνέχεια, ο κ. Νούλης αναφέρεται στη νύχτα που έλαβε χώρα το στυγερό έγκλημα (στις 11-05-2021 και λίγο μετά τις 00:00). Αρχική αφορμή για τα όσα ακολούθησαν αποτέλεσε η λεκτική αντιπαράθεση που είχε το ζευγάρι σχετικά με τη φύλαξη του παιδιού τους.

Ο εισαγγελέας αναφέρει: «Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών. Κι ενόσω το μωρό κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και η Κράουτς στην κρεβατοκάμαρα του άνωθεν αυτού ορόφου ο κατηγορούμενος προχώρησε, με τη χρήση γαντιών χειρός, σε σειρά ενεργειών, προκειμένου να διαμορφώσει στο χώρο της οικίας εικονικό σκηνικό «ληστείας μετά φόνων»

Η ξηλωμένη κάμερα στη μεζονέτα

Συγκεκριμένα: α) προέβη στην βίαιη αποκόλληση κάμερας παρακολούθησης του χώρου σαλονιού-καθιστικού, που ήταν τοποθετημένη (βιδωμένη) στην οροφή του, ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις του υποστήριξης του σεναρίου που εμπνεύστηκε, β) προχώρησε στην αφαίρεση και την καταστροφή της κάρτας μνήμης της συγκεκριμένης συσκευής με σκοπό την εξαφάνιση του καταγραφέντος σε αυτήν οπτικού υλικού.

γ) Αποξήλωσε το παράθυροφυλλο του υπογείου της μεζονέτας το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε στο χώρο του πλυσταριού, ώστε να δημιουργήσει «πύλη εισόδου» των «αγνώστων ληστών» στο σπίτι

δ) επέφερε σε επιλεγμένους χώρους της μεζονέτας (καθιστικό, σαλόνι) τεχνητή εικόνα ακαταστασίας, ώστε να εμφανίζουν εικόνα άτακτης της έρευνας τους (ενδεικτικά, αναστάτωση βιβλιοθήκης, ρίψη στο δάπεδο πλαστικού κουτιού του επιτραπέζιου παιχνιδιού monopoly) και απομάκρυνε από το χώρο του σαλονιού τιμαλφή του ζεύγους (βέρες, δαχτυλίδια) τα οποία και απέκρυψε εντός πλαστική σακούλας στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας του, ώστε να τα παρουσιάσει ως «λεία των επιδραμόντων ληστών»».

Το παραθυρόφυλλο της μονοκατοικίας που αποξήλωσε ο συζυγοκτόνος
“Τεχνητή εικόνα αναστάτωσης”

«Αγωνιώδης θάνατος»

Ο εισαγγελέας αναφέρει μεταξύ άλλων για τον συζυγοκτόνο: «Αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του. Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε το κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του.

Το κρεβάτι που ο συζυγοκτόνος έπνιξε την Καρολάιν – Φαίνονται τα ίχνη του αίματος: Φωτό από MEGA

“Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρά προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11”

Η μεζονέτα στα Γλυκά Νερά μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο κ. Νούλης στην πρόταση του επισημαίνει: «Μετά την θανάτωση της συζύγου του ο πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος κατηγορούμενος, προχώρησε άμεσα στην υλοποίηση και του δευτέρου μέρους του εξαρχής προπαρασκευασμένου εγκληματικού του σχεδίου: Της δήθεν εισβολής ληστών στην οικία του, οι οποίοι και σκότωσαν την άτυχη σύζυγό του. Προς τούτο αυτός: α) την ώρα 4:20 φόνευσε δει απαγχονισμού τον οικόσιτο σκύλο ονόματι Roxy. Το άτυχο ζώο κρεμάστηκε από αυτόν με το λουρί του στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου. Η τέλεση του εγκλήματος αυτού είχε δει την στόχευση, τόσο να εμφανιστεί πειστικότερο το σενάριο της βιαιότητας των «φανταστικών» ληστών, οι οποίοι πλην της συζύγου του σκότωσαν και τον τετράποδο, όσο και να απομακρυνθούν οι τυχόν υποψίες από το πρόσωπο του κατηγορουμένου, αφού δεν θα ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι ο ίδιος το κακοποίησε.

Η Roxy το αγαπημένο σκυλί της Καρολάιν που βρήκε βίαιο θάνατο από τον συζυγοκτόνο

β) Προέβη στην επιλεκτική αναστάτωση και του χώρου της κρεβατοκάμαρας, όπου σκότωσε το θύμα, με την αφαίρεση και την ρίψη στο δάπεδο συρταριού κομοδίνου. Και τούτο προς διαμόρφωση εικόνας έρευνας και του ακριβούς σημείο του εγκλήματος. γ) μετακίνησε το κοιμώμενο στο ισόγειο όροφο μωρό του ζεύγους και το τοποθέτησε επάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, δίπλα στην άρτι δολοφονηθείσα από τον ίδιο μητέρα του. Και τούτο με σκοπό να προσδώσει ένα περαιτέρω δραματικό τόνο στο όλο σενάριο και να μεγεθύνει την αγριότητα των ανύπαρκτων ληστών. δ) Με τη χρήση σπάγκου και μονωτικής ταινίας έδεσε μόνος του μεταξύ τους τα χέρια του μπροστά και τα πόδια του, στη συνέχεια δεν προσδέθηκε στις τάβλες του κρεβατιού στο δάπεδο του υπνοδωματίου. Περαιτέρω, περιτύλιξε το λαιμό του με μονωτική ταινία, με την οποία κάλυψε το στόμα και τα μάτια του, ώστε να εμφανίσει εαυτών ως ακινητοποιηθέντα από τους ληστές. Αντίστοιχα δε έπραξε και με το σώμα της συζύγου του, του οποίου τα χέρια εδεσε πισθάγκωνα με μια γκρι ζακέτα, ενώ γύρω από τον τράχηλο της είχε περιτυλίξει παντελόνι φόρμας ώστε να εμφανίσει ακόμα πιο πειστικό το αφήγημα περί «ληστρικής βιαιότητας».

ε) Πριν τον ως άνω «αυτοπεριορισμό» του προέβη στην επιχείρηση σκοπίμως εσφαλμένο τηλεφωνικών κλήσεων σε αριθμούς παρόμοιος με αυτόν της άμεσης δράσης (1000 και 180). Και τούτο προκειμένου να γίνει πιστευτή η κατασκευή του ότι κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του με την Αστυνομική Αρχή ήταν πράγματι δεμένος».

«Ανθρωποκτόνος πρόθεση»

Ο εισαγγελέας δεν παραλείπει, δε, να αναφέρει στην πρότασή του πως ο κατηγορούμενος επέμενε να προβαίνει σε υποκριτικές ενέργειες που θα απομάκρυναν τις υπόνοιες τέλεσης του εγκλήματος από τον ίδιο.

Όσον αφορά στον ανθρωποκτόνο δόλο του κατηγορούμενου αυτός, «ευκρινώς συνάγεται» σύμφωνα με τον εισαγγελέα «από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος», ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος. Ακόμη, κατά τον εισαγγελέα «εξίσου εναργώς προκύπτει και το στοιχείο της ηρεμίας ψυχικής κατάστασης στην οποία τελούσε ο δράστης, όπως συνάγεται από την εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης λειτουργίας τις κάμερες ασφαλείας της οικίας του, τον αιφνιδιασμό της ανύποπτης θανούσης, την εξαρχής σκηνοθεσία δήθεν διαπραχθείσας και σε βάρος του ληστείας και της προσχεδιαστεί σας προσπάθειες παραπλάνησης των διωκτικών αρχών».

Σε ό, τι αφορά στα υπόλοιπα αδικήματα που βαρύνουν τον κατηγορούμενο, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «υφίσταται η ομολογία του» και οι πράξεις αυτές «απέρρευσαν από το κίνητρο της συγκάλυψης της εγκληματικής του δράσης και στόχευαν στην πρόκληση σύγχυσης και τελικώς τον αποπροσανατολισμό των αστυνομικών ερευνών».

«Πλήρης διαύγεια»

Με την πρότασή του, ο εισαγγελέας αποδομεί ακόμη τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα. Ο εισαγγελέας αναφέρει πως η πλήρης διαύγεια του κατηγορούμενου προκύπτει «από την πληρότητα της σχετικής «σκηνοθεσίας» τόσο μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας όσο και πριν από αυτή, η οποία και καταδεικνύει ότι την επεξεργάστηκε νωρίτερα και υπολογισμένα και όχι υπό το κράτος ανεξέλεγκτης παρόρμησης».

Τέλος, ο εισαγγελέας αναφέρει πως από τα παραπάνω στοιχεία «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθασεύτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του».

Συνολικά, αναφέρονται στην πρόταση 11 σημεία που αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κακουργηματικών του πράξεων. Ανάμεσά τους ο εισαγγελέας περιλαμβάνει:

-«Την από μέρους του (κατηγορούμενου) ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτον ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών… Από την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της προσποιητής θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του. Από τη θρασύτητα και την έλλειψη μεταμέλειάς του, ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως «τεθλιμμένου» στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του και από τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις