Γλυκά Νερά: «Αυτός το έκανε» – «Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι πολύ καλός ηθοποιός» λέει μάρτυρας

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πολύκροτη δίκη
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Υποτροφίες στη μνήμη της αδικοχαμένης Καρολάιν – Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πολύκροτη δίκη

Ζητώντας συγγνώμη και αρνούμενος την προμελέτη της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος. «Αποδέχομαι τις κατηγορίες όχι όμως με τον τρόπο που περιγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης. Υπάρχει σφάλμα. Για τις πράξεις αυτές ντρέπομαι και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βλάψω τη σύζυγό μου. Ζητώ από όλους ένα μεγάλο συγγνώμη» είπε ο κατηγορούμενος.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε με τις καταθέσεις δυο αστυνομικών που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, με τον Χρήστο Βαρδίκο να ανοίγει την αυλαία των καταθέσεων. «Έξω από το σπίτι είδαμε μια γειτονισά που κράταγε ένα τηλέφωνο και το έχει σε ανοιχτή ακρόαση. Ακούσαμε μια ανδρική φωνή που φώναζε πνιχτά “βοήθεια μιας σκοτώνουν”. Μας πήγε η γειτόνισσα στη πίσω πλευρά του σπιτιού και εκεί ένα παράθυρο σαν πρώτη εικόνα φαίνονταν να ήταν παραβιασμένο. Στο σπίτι μπήκαμε τέσσερις αστυνομικοί. Το υπόγειο ήταν εντάξει αλλά στην αρχή του ισογείου είδαμε το σκυλάκι νεκρό στη κουπαστή. Στη σοφίτα υπήρχε ένα κρεβάτι διπλό. Εκεί ήταν ξαπλωμένη μπρούμυτα με το κεφάλι κάτω η γυναίκα. Φαίνονταν νεκρή. Αριστερά δεμένος σε χέρια και πόδια ήταν ο κατηγορούμενος. Το στόμα και τα ματιά του ήταν κλειστά με καφέ ταινία. Υπήρχε ένα μωρό πάνω στο κρεβάτι με τα χέρια του προς τη μητέρα του. Δεν έκλαιγε όταν μπήκαμε εμείς, γύρισε και μας κοίταξε. Οι συνάδελφοι μου έλυσαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος σηκώθηκε και άρχισε να σκουντάει τη νεκρή. Του είπαμε να απομακρυνθεί ζήτησε το μωρό του το έδωσα, όμως έκανε κάποιες άγαρμπες κινήσεις και του το πήραμε ευγενικά».
Πρόεδρος: Τι εκδοχή σας έδωσε για το θάνατο της συζύγου του;

Μάρτυρας: Έλεγε ότι επειδή τον έδεσαν στο λαιμό λιποθύμησε και είδε τίποτα.
Πρόεδρος: Η εντύπωση που σας έδωσε ήταν ότι βρισκόταν σε πανικό;

Μάρτυρας: Ναι. Ότι ήταν σε πανικό, ότι τους είχαν ληστεψει και ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του ήταν νεκρη. Μόλις κατεβήκαμε κάτω ο βοηθός μου είπε: “Αυτός το έκανε”. Και αυτό το αναφέραμε μάλιστα.
Πολιτική Αγωγή: Ήταν ψύχραιμος η ψυχρός;

Μάρτυρας: Και τα δύο.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι δεν πήρε το παιδί αγκαλιά και άνθρωπος του ΕΚΑΒ έχει καταθέσει ότι το έκανε.

Μάρτυρας: Σίγουρα τα πρώτο μισάωρο δεν πήρε το παιδί αγκαλιά. Τώρα αν το πήρε λίγο πριν έρθει το ασθενοφόρο δεν το ξέρω.

Υπεράσπιση: Είδατε ένα καλά σκηνοθετημένο σκηνικό μέσα στο σπίτι ή πρόχειρο;

Μάρτυρας: Ήταν σκηνοθετημένο. Μπορεί να υπήρχε προχειρότητα, έλλειψη εμπειρίας. Δε θα πω αν ήταν καλά ή κακά, θα πω ότι ήταν κούτα, χαζά σκηνοθετημένο.

«Στο υπόγειο είδα το παράθυρο
ακουμπισμένο, δεν ήταν άτσαλα τοποθετημένο. Μου έκανε εντύπωση αυτό. Όταν είδα το σκυλί κρεμασμένο… το λέω και μου σηκώνεται η τρίχα. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ακούσαμε μια πνιχτή φωνή να καλεί σε βοήθεια. Μπαίνοντας στη σοφίτα βλέπω το μωρό, ακουμπούσε τα χέρια του πάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του. Μου έκανε εντύπωση πως το αφήσανε στο κρεβάτι και πως 2,5 ώρες μετά δεν είχε πέσει» είπε ο δεύτερο αστυνομικος που κατάθεσε στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Πως ήταν το θύμα;
Μάρτυρας: Ήταν παγωμένη. Ήταν πρόχειρα δεμένη με ένα ρούχο. Μου έκανε και αυτό εντυπωση γιατί το θύμα ήταν δεμένη με ρούχο και κατηγρούμενος με σπάγγο.
Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος τι έκανε;
Μάρτυρας: Πήγε μια φορά στο θύμα και δεν ασχολήθηκε άλλο. Όταν του είπαν πως η Κάρολαιν τελείωσε, δεν είχε καμία αντίδραση.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις