Γιώργος Κώτσηρας: Όσα είπε στην πρώτη του συνέντευξη ως υφυπουργός Δικαιοσύνης

βίας

Ο 36χρονος Γιώργος Κώτσηρας είναι ο άνθρωπος που επελέγη απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υφυπουργός Δικαιοσύνης. Οι αρμοδιότητές του θα επικεντρώνονται στα θέματα διεθνούς συνεργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Σχετικό Άρθρο: Θερμή υποδοχή Τσιάρα στο νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα


Το πρωί της Τετάρτης ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις νέες του αρμοδιότητες στο υπουργείο Δικαιοσύνης και προανήγγειλε σκληρή δουλειά.

Μίλησε ακόμα για την κατάσταση που επικρατεί στη δυτική Αττική λόγω πανδημίας και επεσήμανε τη δυσκολία της συγκυρίας για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων, αλλά θα βγούμε από την κρίση δυνατοί και υγιείς».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κώτσηρα: 

«Αρχικά είναι τεράστια τιμή ο Πρωθυπουργός να με ορίσει αρμόδιο υφυπουργό Δικαιοσύνης για θέματα διεθνούς συνεργασίας και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χθες πράγματι με υποδέχτηκε με πολύ θερμό τρόπο ο Υπουργός, ο κύριος Τσιάρας στο Υπουργείο και από σήμερα ξεκινάμε δουλειά, ώστε να πραγματώσουμε και να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό. Να μπούμε και στα κομμάτια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συνέργεια και επωφελεία της κοινωνίας.

Για την γραφειοκρατία και τις υποθέσεις που εκκρεμούν για χρόνια στο δικαστήριο

«Ως μάχιμος δικηγόρος αρκετά χρόνια έχω πλήρη συναίσθηση του ζητήματος που αφορά στον ευρύτερο χώρο της δικαιοσύνης. Ήδη – επειδή ήμουν και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ως βουλευτής στα θέματα Δικαιοσύνης – έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να υπάρξει εκείνο το περιβάλλον εργασίας που θα βοηθήσει πράγματι στην επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, η οποία είναι βασικό στοιχείο Δημοκρατίας και βασικό στοιχείο που καθορίζει τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί με γοργό ρυθμό και παράλληλα σε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα που θα έχω την τιμή να ασχοληθώ θεωρώ ότι θα έχουμε και καινοτόμες ιδέες και σύγχρονες και κοντά στα διεθνή και ευρωπαϊκά δεδομένα και σε σχέση με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύω ότι θα γίνει μια πολύ καλή δουλειά σε συνεργασία με τον Υπουργό και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου.

Για την κατάσταση στη Δυτική Αττική

«Είναι πράγματι πολύ ανησυχητικό το τελευταίο χρονικό διάστημα το γεγονός ότι σε συγκεκριμένους δήμους της Αττικής – ήταν πρώτα τρείς δήμοι, ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα και ο δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας που φάνηκε από τα δεδομένα τα επιδημιολογικά ότι είχαν ένα αυξημένο ιικό φορτίο. Αποκλιμακώθηκε στο κομμάτι της Μάνδρας σύμφωνα με την εισήγηση των επιστημόνων και της επιτροπής. Εκεί πέρα υπήρξε ένας περιορισμός του πολύ σκληρού λοκντάουν. Συνεχίζεται αυτή η δύσκολη συγκυρία για τους Συμπολίτες μας στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο.

Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι πραγματικά πρέπει να φροντίσουμε να κανουμε υπομονή, να σφίξουμε τα δόντια λίγο ακόμα γιατί από την πρώτη στιγμή αυτό που τέθηκε ως όλο το διακύβευμα και ως απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η προστασία όλων των συμπολιτών μας. Και θέλω πραγματικά να πούμε σε όλους τους πολίτες που μου έχουν κάνει την τιμή να είμαι βουλευτής της περιοχής ότι πρέπει να σφίξουμε τα δόντια. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τη δυσμενή συγκυρία, την αγωνία, την πίεση που αισθάνονται, τις οικονομικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που κατά τη διάρκεια των γιορτών πραγματικά πέρασαν μια πάρα πολυ δύσκολη κατάσταση. Το αντιλαμβανόμαστε πλήρως και πρέπει να σφίξουμε λίγο τα δόντια και θα βγούμε από αυτή την κρίση δυνατοί και υγιείς».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις