Γ. Κώτσηρας: «Η αυστηρότερη ποινική μεταχείριση, μήνυμα προς τους δράστες και προς την κοινωνία, για τη βούλησή μας να παταχθεί η βία»

βίας

Μείζονα καινοτομία στο πεδίο της ποινικής αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας τη διάταξη με την οποία δεν επιτρέπεται πλέον αναστολή της ποινής σε εγκλήματα οπαδικής βίας. «Με τον τρόπο αυτό σκοπεύουμε να καταστείλουμε το φαινόμενο της οπαδικής βίας και να καταστήσουμε σαφές στον δράστη τέτοιων ενεργειών αλλά και στην κοινωνία ότι η ποινή θα εκτίεται άμεσα και υποχρεωτικά, δίχως να υπάρχει δυνατότητα αναστολής ή και μετατροπής της σε κοινωφελή εργασία, κατά της διατάξεις του Ποινικού Κώδικα», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και επισήμανε ότι ο στόχος αυτός επιδιώκεται και συνδυαστικά με την υποχρεωτική επιβολή περιοριστικών όρων στον δράστη εγκλημάτων αθλητικών βίας, όταν η υπόθεση αναβάλλεται, για οποιονδήποτε λόγο.

«Τόσο η μη αναστολή της εκτέλεσης των ποινών όσο και οι περιοριστικοί όροι οι οποίοι θα επιβάλλονται, δημιουργούν ένα αυστηρότερο πεδίο και παράλληλα παρέχουν το αναγκαίο οπλοστάσιο στους δικαστές, στις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, ώστε να υπάρχει πραγματική αντιμετώπιση, στην ώρα που διαπράττεται το αδίκημα», είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι «είναι σαφής η πολιτική βούληση και με αυστηρότερο τρόπο να τιμωρούνται τα αδικήματα αυτά αλλά και η ποινική δικονομία, οι δικονομικοί κανόνες να είναι πιο σφικτοί και να μην αφήνουν κανένα περιθώριο στους δράστες αυτών των εγκλημάτων».

Αναφερόμενος στις διατάξεις για την ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων οπαδικής βίας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε πλήθος πρωτοβουλιών, αποδεικνύοντας ότι θέτει σε μείζονα προτεραιότητα την αντιμετώπιση της βίας, από όπου και αν προέρχεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τον Απόστολο Λύτρα διόρισε ως νέο δικηγόρο η Ρούλα Πισπιρίνγκου

Ο Λιγνάδης καταθέτει μηνύσεις και αγωγές κατά πάντων!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις