Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Στον εισαγγελέα φάκελος με “κουβαρντά” αντιδήμαρχο

Σε οικονομικό έλεγχο Δημοτικής Αρχής ΟΤΑ Α΄ βαθμού προχώρησε κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.). Αντικείμενο του ελέγχου αποτέλεσε προφορική ανάθεση προμήθειας χριστουγεννιάτικου εορταστικού διακόσμου, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από την ισχύουσα νομοθεσία και το κανονιστικό πλαίσιο, ως εξής:

· Διαπιστώθηκε ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας προέβη σε προμήθεια χριστουγεννιάτικου εορταστικού διακόσμου, για λογαριασμό του Δήμου χωρίς την τήρηση των διατάξεων της νομοθεσίας περί ανάληψης υποχρέωσης (Π.Δ. 80/2016) και των δημοσίων συμβάσεων (ν. 4412/2016).

· Τα προσφερόμενα είδη παρελήφθησαν πριν την απαιτούμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού, τη δέσμευση της σχετικής πίστωσης στο Μητρώο Δεσμεύσεων του Δήμου και την έγκριση της διάθεσης της πίστωσης.

· Η προμήθεια αξίας 36.294,80€ πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, εκκρεμεί η κατάθεση αγωγής του προμηθευτή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Εφετείου κατά του Δήμου. Επιπλέον, αναζητήθηκαν πειθαρχικές ευθύνες για τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, ενώ αντίγραφο της Έκθεσης απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Thug Slime: Καταδικάστηκε με αναστολή για τη συμπλοκή με το μαχαίρι

Συμβούλιο Εφετών: Ναι στην έκδοση στην Γαλλία 35χρονου Έλληνα που εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση μεταφοράς κοκαΐνης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις