Εταιρία – «μαϊμού» με δράστες «επιχειρηματίες» και θύματα επιχειρήσεις

Αύριο (Δευτέρα) απολογείται στον ανακριτή Βόλου ο 60χρονος που κατηγορείται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε εταιρίες σε όλη τη χώρα και στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τις αρχές, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2018 έως τα τέλη Ιουνίου του 2019, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη συστηματική διάπραξη απατών σε βάρος επιχειρήσεων εμπορίας και παραγωγής ειδών τροφίμων σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Στα πλοκάμια τους έπεσαν 16 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες ζημιώθηκαν με συνολικό ποσό άνω των 500.000 ευρώ. Στην υπόθεση εμπλέκονται 11 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα ως κύρια μέλη της οργάνωσης, ενώ τα υπόλοιπα ως περιφερειακά, αλλά και θύματά της. Κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Πιο συγκεκριμένα ως προς τον τρόπο δράσης τους, ίδρυσαν εταιρεία στη Γερμανία και αφού προμηθεύτηκαν γερμανικές τηλεφωνικές συνδέσεις και δημιούργησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα της εν λόγω εταιρείας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους υπευθύνους των παθουσών επιχειρήσεων, προσποιούμενοι ότι η προαναφερόμενη εταιρεία εμπορεύεται μεγάλες ποσότητες τροφίμων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ήδη για την υπόθεση απολογήθηκαν στον ανακριτή ένας επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που φέρεται να προμήθευσε με καστανή ζάχαρη τους απατεώνες, που είχαν συστήσει εταιρία με υποτιθέμενη έδρα στη Γερμανία και αγόραζαν τρόφιμα με πλαστά παραστατικά πληρωμής προκειμένου να τα προωθήσουν προς εξαγωγή, καθώς και ο υπεύθυνος μεταφορικής εταιρίας, που κατηγορείται ότι μετέφερε τα προϊόντα που προμηθεύονταν από τις ελληνικές επιχειρήσεις οι απατεώνες και στον οποίο είχαν δώσει επιταγές ως αμοιβή. Ήδη έχει προφυλακιστεί ένας από τους φερόμενους ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε ακόμη

Αλέξης Κούγιας: «Ο φερόμενος δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 36χρονος υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις