Επήλθε ειρήνη μεταξύ Αλέξη Κούγια και Ένωσης Ποινικολόγων

δικηγόρος

Με κοινή δήλωση του Αλέξη Κούγια και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων γίνεται γνωστό ότι επήλθε ειρήνη μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση που διένειμε, μετά από σειρά συζητήσεων με τους συναδέλφους μου του Προεδρείου της Ενώσεως Ποινικολόγων, θέλω να ανακοινώσω ότι ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και διαφωνίες που υπήρξαν μεταξύ μας και κατόπιν αυτής της εξελίξεως, θα συμμετάσχω ως προεδρεύων στο συνέδριο της Ενώσεως που θα διεξαχθεί στην Πάτρα, στις 9 και 10 Ιουλίου 2022.

Δημοσιοποιώ την κοινή μας δήλωση.

KOINH ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ-ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (22.6.2022)

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό σωματείο της χώρας, μετά τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά με πάνω από 3000 μέλη-δικηγόρους, το οποίο έχει προσφέρει, ειδικά τα τελευταία 6 χρόνια και μέσα από τα 22 συνέδρια της ένα σημαντικό και πολυεπίπεδο επιστημονικό έργο.

Ο Αλέξης Κούγιας, είναι ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους στη χώρα, με δεκαετίες διαδρομής σε κάθε ποινικό ακροατήριο, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Μαυρομάτη, τον Βασίλη Ταουξή και άλλους έγκριτους συναδέλφους, εμπνεύστηκε το 2009 την ίδρυση της Ένωσης, συμμετέχοντας στη συνέχεια σε σημαντικά συνέδρια της.

Στο πρόσφατο παρελθόν λόγω εκατέρωθεν εσφαλμένης πληροφόρησης υπήρξαν μεταξύ μας διαφωνίες και δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Τον τελευταίο όμως μήνα και μετά από επανειλημμένες διαβουλεύσεις, διευκρινήσεις, γόνιμο διάλογο και κατανόηση των διαφορετικών αλλά και κοινών θέσεων και απόψεων που εκφράζει η κάθε πλευρά, όπως η πρόσφατη τροποποίηση του άρθρου 187 ΠΚ, το θέμα των αναβολών στις ποινικές δίκες και κυρίως, η εξωθεσμική αναγόρευση κάποιων ΜΜΕ σε «συλλειτουργούς» της δικαιοσύνης, αποφασίσαμε για το συμφέρον του κλάδου και του θεσμικού μας ρόλου, να συμπορευτούμε στο επόμενο συνέδριο στις 9 και 10 Ιουλίου στην Πάτρα στο οποίο μεταξύ των άλλων θα αναπτυχθεί και η θεματική για την «ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ»

Η Ένωση καλωσορίζει την επιστροφή του Αλέξη Κούγια στην Ένωση, ο οποίος σε συνεννόηση με το προεδρείο θα είναι παρών, δηλώνει ότι από τούδε θα βοηθήσει με την με κάθε τρόπο παρουσία του την εξέλιξη του έργου της Ενώσεως και κυρίως την ολοκλήρωση της επαγγελματικής προσωπικότητος των νέων ποινικολόγων και μαχόμενων δικηγόρων της Ενώσεως, ώστε αυτός ο ιδιαίτερος κλάδος δικηγόρων να αποκτήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτεί το με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λειτούργημα του ποινικολόγου – μαχόμενου δικηγόρου, που αποτελεί κορυφαίο παράγοντα στην απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης και την τήρηση όλων των προϋποθέσεων της δίκαιης δίκης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΩΝ & ΜΑΧΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΥΚΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ

 

Στο συγκεκριμένο συνέδριο, η Ένωση μου έκανε την τιμή να είμαι πρώτος κεντρικός εισηγητής του ιδιαίτερα επικαίρου θέματος: Δικαιοσύνη σε κίνδυνο.

Πρόεδρος Δικαστηρίου, Δικαστής ή Παρουσιαστής;

Πληρεξούσιοι Δικηγόροι καναλιών και εκπομπών.

Αυτόκλητοι υπερασπιστές ή κατήγοροι, δικηγόροι παντελώς άσχετοι με τις υποθέσεις.

Ακραία δυσφήμηση της ειδικότητας του ποινικολόγου ως σημαντικού παράγοντα της δικαίας δίκης. 

Αθήνα, 22/6/2022

Με εκτίμηση και Σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6,5 ετών σε 24χρονο που εξανάγκαζε 14χρονη να έρχεται σε ερωτική επαφή μαζί του – Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο

Γιώργος Κιμούλης – Ζέτα Δούκα: Δόθηκε ραντεβού για εξωδικαστική λύση

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις