Επεισόδια στο Ρέντη: Προσωρινά κρατούμενος ο 18χρονος – Απορρίφθηκε το αίτημα να υπαχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων

18χρονος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη με αποτέλεσμα των βαρύτατο τραυματισμό του.

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκου

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της απολογίας ο 18χρονος υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων υπέβαλε το οποίο όμως απορρίφθηκε καθώς ήταν ήδη κατηγορούμενος και κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Νωρίτερα όπως είχε γίνει γνωστό άλλαξε την αρχική θέση και ισχυρίστηκε ότι μπορεί να μην είναι δικιά του η φωτοβολίδα αυτή που κτύπησε τον αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια διακοπής ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο 18χρόνος δεν ανήκει σε κάποιο σύνδεσμο ομάδος και πως δεν έχει κατηγορηθεί για στο παρελθόν για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Επίσης, ανέφερε ότι ο 18χρόνος πρώτη φορά χρησιμοποίησε τέτοιου είδους βεγγαλικό και δεν ήθελε να το πετάξει εναντίον του αστυνομικού. Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι τόσο τον 18χρονος όσο και την οικογένειά του, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία του αστυνομικού.

Όσο αφορά την κατάθεση του 18χρόνου πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω ενώ δεν ήξερε να την χρησιμοποιεί γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που εκτόξευσε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να φανεί αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος – Οδηγείται αύριο στον Εισαγγελέα

Καταγγελίες γνωστής δικηγόρου για τις φυλακές Κέρκυρας: “Έχουν γίνει παραμάγαζο – Διακινούνται όπλα, πυρομαχικά και ναρκωτικά!”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις