Επεισόδια στο Ρέντη: Απολογείται σήμερα ο 18χρόνος

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκου

Την πόρτα της ανακρίτριας στα δικαστήρια του Πειραιά πέρασε λίγο πριν τις 11 σήμερα το πρωί ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον αστυνομικό στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Πέμπτη 7/12/2023 έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Ο 18χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την οπαδική βία θα κληθεί να δώσει εκ νέου εξηγήσεις για το αιματηρό επεισόδιο στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και για τον άνθρωπο που τον προμήθευσε με τη ναυτική φωτοβολίδα με την οποία χτύπησε τον αστυνομικό, αφού από τον έλεγχο που έγινε φαίνεται ότι στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Ο 18χρόνος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών,για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο,διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Αυτήν την στιγμή ο 18χρόνος βρίσκεται στο γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις