Επαναπροώθηση πενήντα Σύρων στην Τουρκία καταγγέλλουν δύο ΜΚΟ με αναφορά τους στην εισαγγελία του ΑΠ

ΕΥΠ

Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σήμερα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και HumanRights360. Οι δύο οργανώσεις ζήτησαν τη διάσωση 50 Σύρων, μεταξύ των οποίων, τριών εγκύων γυναικών, δώδεκα παιδιών και μιας υπέργηρης γυναίκας, που όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη νησίδα του ποταμού Έβρου παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) να τους παρασχεθεί βοήθεια και να μην απομακρυνθούν από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες οργανώσεις ωστόσο, οι Σύροι «επαναπροωθήθηκαν μία μέρα πριν εκπνεύσει η διορία των ασφαλιστικών μέτρων από το ΕΔΔΑ και τη στιγμή που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενημερωνόταν για τη σχετική υπόθεση».

Επείγουσα έκκληση για τη διάσωση των εγκλωβισμένων Σύρων έκανε και η Διεθνής Αμνηστία, προχωρώντας σε συλλογή υπογραφών για να κατατεθούν στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δ. Βερβεσός για την μηνυτήρια αναφορά του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ για παράβαση τηλεφωνικού απορρήτου.

Κατεπείγουσα έρευνα για το δυστύχημα σε ελικοδρόμιο στα Σπάτα – Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το συμβάν

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις