Επαφές Κ. Τσιάρα στην Ουάσιγκτον και στην Νέα Υόρκη: Άριστο το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Τσιάρας

Το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μέρικ Γκάρλαντ, στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εθνικά δικαστικά συστήματα, τη στρατηγική της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ, τη σημασία της διεθνούς δικαστικής συνεργασίας για την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποιεί συνάντηση με Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον. Από την πλευρά του, ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το ιδιαίτερα θερμό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον, μετά την επίσημη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την ιστορική ομιλία του Έλληνα ηγέτη στο Κογκρέσο.

Κατά την παραμονή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο (Hellenic Caucus), καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων (Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο, ΑΧΕΠΑ).

Συνάντηση στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρος της ΓΣ του ΟΗΕ

Πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε τη Νέα Υόρκη, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Αμπντουλά Σαχίντ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Συζητήσαμε για τις πολιτικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση της νεανικής εγκληματικότητας, για τον ρόλο των δικαστικών συστημάτων, τη σημασία της στρατηγικής για την ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης, καθώς και σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση», σημείωσε ο κ. Τσιάρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ευχαρίστησε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη δέσμευση της Ελλάδας στην ενίσχυση της πρόληψης για την εγκληματικότητα των νέων. Όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά ζητημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν η κλιματική αλλαγή και η ενδυνάμωση των νέων.

Τέλος, ο κ. Τσιάρας συμμετείχε σε συζήτηση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης με θέμα «ενίσχυση της ενσωμάτωσης της νεολαίας στις πολιτικές πρόληψης της εγκληματικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση στη δίκη Επ. Κορκονέα – Εισαγγελέας: Δεν άξιζε το ελαφρυντικό που του δόθηκε

Απολογία προπονητή ιστοπλοΐας: Έχω μετανιώσει για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου, όχι συναισθηματικά

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις