Εισαγγελική παρέμβαση για τις χυδαιότητες Μπέου εναντίον δημοσιογράφων

Αχιλλέας Μπέος
Αχιλλέας Μπέος

Προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με το gegonota.news μετά το νέο χυδαίο παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου κατά δημοσιογράφων σε συνέντευξη Τύπου.

Στο νέο του παραλήρημα, ο δήμαρχος Βόλου είχε χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους που καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη ως «άπλυτους και βρωμιάρηδες που κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα, αλλά νοιάζονται για το εάν η πόλη δεν έχει νερό το βράδυ».

Κατά τον Αχιλλέα Μπέο, οι δημοσιογράφοι αυτοί… «δυσφημούν τον τόπο, που επανήλθε στην κανονικότητα». Μάλιστα, στις δηλώσεις του καλούσε τους πολίτες να τους πετούν… αυγά και γιαούρτια. «Ντροπή σας. Να τους φτύνετε και για να μην χαλάτε το σάλιο σας να τους ρίχνετε αυγά και γιαούρτια. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα 2 νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Οι απειλές του Αχιλλέα Μπέου έφεραν την αντίδραση της ΠΟΕΣΥ και Ενώσεων Συντακτών.

«Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβαση των δικαστικών αρχών για την προστασία των δημοσιογράφων και του κοινωνικού αγαθού της ενημέρωσης, αλλά και για τη διατήρηση της κοινωνικής και δημοκρατικής ομαλότητας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερώσουμε σχετικά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όλα τα αρμόδια όργανα και τις Αρχές, αλλά και τις Διεθνείς Δημοσιογραφικές Οργανώσεις, ζητώντας την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακραίας αυτής συμπεριφοράς, η οποία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει ανεκτή από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται», επεσήμανε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις