Εικόνες ντροπής στο Εφετείο Αθηνών – Χιλιάδες δικογραφίες στοιβαγμένες κάτω από σωληνώσεις

Εφετείο

Συγκλονίζουν εν έτει 2023 οι φωτογραφίες από το Εφετείο Αθηνών με το …υπερσύγχρονο τρόπο αποθήκευσης των δικογραφιών!  Τις φωτογραφίες της ντροπής τις ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ο έγκριτος ποινικολόγος Θέμις Σοφός ο οποίος στην ανάρτηση του γράφει απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα:

Κύριον Υπουργό @tsiaras_k

Προ διετίας (δηλαδή σε μη προεκλογική περίοδο) καλόπιστα σας γνωστοποίησα δημοσίως υπό την ιδιότητά μου ως μέλος της Διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την κατάσταση του αρχείου. Πάνω από 120.000 ποινικές και πολιτικές δικογραφίες στο αρχείο του Εφετείου Αθηνών στοιβάζονται στο πάτωμα κάτω από σωληνώσεις, ενώ ο μηχανισμός αποθήκευσης (ράουλα κλπ.) είναι χαλασμένος. Ουδεμία ενέργειά σας υπήρξε και η κατάσταση παραμένει η ίδια μέχρι σήμερα (οράτε σημερινό φωτογραφικό υλικό με επιτόπιο επίσκεψή μου).

Επίσης μετα την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στη Θεσσαλονίκη, ενημερώσατε τον ΠΘ ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν διαθέτει κονδύλια και χρματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή “δανείζεται” τα σχετικά κονδύλια για την ΕΣΔΙ ;

Τα δικαστικά κτίρια, οι υποδομές, τα Υποθηκοφυλακεία, εμφανίζουν σημάδια σοβαρής παραμέλησης κι εσείς κάνετε λόγο για ολιστική αντιμετώπιση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρατε στην τετραετία να αφήσετε έστω ένα σημάδι προόδου.

Η ψηφιακή διακυβέρνηση και ο επιτελικός κρατισμός έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο, καθώς ανέμενε από εσάς (ΝΔ) κάτι καλύτερο από την προηγούμενη δημιουργική ακυβερνησία και επιτελικό αριστερισμό (ΣΥΡΙΖΑ).

Δείτε την ανάρτηση του:

Δείτε και τις φωτογραφίες από το Εφετείο Αθηνών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννινα: Παραλίγο λιντσάρισμα στο στρατοδικείο για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή που ασέλγησε σε 4χρονο

Δίκη για το Μάτι: «Επετράπη στον κ. Τόσκα να παρέμβει σε επιχειρησιακό επίπεδο; Δεν είχε καμία αρμοδιότητα” είπε ο Δημήτρης Λιότσιος

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις