Δημοψήφισμα για τον νέο Δικαστικό Χάρτη της Αττικής, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών

16χρονος

Αποχή από τις πολιτικές υποθέσεις στις 22.4.2024 και την ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ, κατά τη συνεδρίαση της 16.4.2024, διαμαρτυρόμενο για την ίδρυση των πέντε (5) τουλάχιστον  περιφερειακών Πρωτοδικείων στην Αττική και στη λειτουργία τους από 16.9.2024 σύμφωνα με τη νομοθετική  πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε :

1. τη διενέργεια δημοψηφίσματος κατά τον Κώδικα Δικηγόρων (άρθρο 138 παρ. 3) όπως είχε αποφασίσει και τον Ιούνιο του 2018 αντιδρώντας στην νομοθετική πρωτοβουλία της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί υπουργίας Σταύρου Κοντονή για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών,

και 2. την αποχή από όλες τις πολιτικές υποθέσεις τη Δευτέρα 22/4/2024 καθώς και την ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή. Το δημοψήφισμα σχετικά με το με αν αποδέχονται οι δικηγόροι Αθηνών την δημιουργία περιφερειακών πρωτοδικείων σύμφωνα με τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, θα διεξαχθεί με μυστική ψηφοφορία από την επόμενη Δευτέρα 22.4.2024 μέχρι και τη Μ. Δευτέρα 29.4.2024 (οπότε και θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα), τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική παρουσία. Εντός των προσεχών ημερών θα αναρτηθεί ανακοίνωση για τα σχετικά διαδικαστικά ζητήματα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις