Δημήτρης Λιγνάδης: “Στόχος η δολοφονία του χαρακτήρα μου” (όλο το υπόμνημα)

Ρεπορτάζ: Στάθης Μπαλτάς

Αθώος για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται, δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο κατηγορούμενος, δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με βούλευμα, είτε άνευ περιοριστικών όρων είτε με τους περιοριστικούς όρους που θα καθορίσουν οι Αρχές.

«Ουδέποτε στην ζωή μου εκδήλωσα ερωτικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για ανήλικα πρόσωπα, ουδέποτε ήρθα σε ερωτική – σεξουαλική επαφή με οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο, με ή χωρίς την συναίνεση του, ουδέποτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών και ουδέποτε κατείχα ούτε διέθεσα σε οποιοδήποτε τρίτο οποιαδήποτε ναρκωτική ουσία», ανέφερε.

Ως προς το ουσιαστικό κομμάτι των κατηγοριών που του αποδίδονται, ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κατηγορούμενος προσδιορίζει τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως κατασκεύασμα των νομικών συμβούλων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, προκειμένου να τον εκδικηθούν. Ανέφερε ότι οι ηθοποιοί και δικηγόροι ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον του με αφορμή την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου επειδή φθονουσαν τον ίδιο, το γεγονός ότι δεν τους επέλεγε να συνεργαστούν μαζί του, καθώς και τις αποφάσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Μάλιστα, στο υπομνημά του χαρακτηρίζει το Σπύρο Μπιμπίλα ως μέτριο ηθοποιό

 

Σκοπός τους,σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ήταν αρχικά η “δολοφονία χαρακτήρα” του και όχι η φυλάκισή του, αλλά στη συνέχεια η προοπτική οικονομικού κέρδους από την υπόθεση οδήγησε στη στρατολόγηση των δύο “αδίστακτων και ανήθικων ανθρώπων”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλέξης Κούγιας: Καταθέσαμε στοιχεία τα οποία ανατρέπουν το κατηγορητήριο(βίντεο)

Πολυετείς ποινές κάθειρξης για τους ληστές με τις μάσκες και το καλάζνικοφ


Περιστατικό του 2010

Όσον αφορά την κατηγορία για το 2010, η υπερασπιστική γραμμή επικεντρώνεται στην αποδόμηση της κατάθεσης του μηνυτή Α., μέσω αναφορών σε λεπτομέρειες της κατάθεσης, όπως το χρώμα του αυτοκινήτου με το οποίο τον είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο, αλλά και στην απουσία γονεϊκής φροντίδας για το ανήλικο τότε φερόμενο ως θύμα, στο οποίο επέτρεπαν, ενώ φοιτούσε στην Τρίτη Γυμνασίου, να κάνει ταξίδια ανενόχλητο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποστηρίζει ότι το διάστημα 3-9 Αυγούστου εκείνου του έτους βρισκόταν στην Αίγυπτο, μαζί με τον Ιωάννη Παναγόπουλο, κάνοντας κρουαζιέρα στο Νείλο. Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό παράστασης που θα ανέβαινε στην Επίδαυρο στις 13-14 Αυγούστου, υποστηρίζει ότι ο απαιτητικός πρωταγωνιστικός του ρόλος δεν του επέτρεπε να εγκαταλείψει τις συνεχόμενες πρόβες του, ούτε την περιοδεία του που συνεχίστηκε μέχρι τις 18 Αυγούστου στην Πάτρα και στη Νεμέα.

“Ο μηνυτής, συνεχίζοντας τα ψεύδη αναφέρει ότι αφού τον μετέφερα σπίτι του, δήθεν άρχισα να του χαϊδεύω τα γεννητικά όργανα και ενώ τον χάιδευα, ξεκούμπωσα το παντελόνι μου και άρχισα να αυνανίζομαι, προκαλώντας του μούδιασμα, ντροπή και δυσαρέσκεια και αυτός έτρεξε στο μπάνιο. Εάν όντως είχε συμβεί κάτι τέτοιο και αυτό επισημαίνεται όχι επειδή κατηγορούμαι για το συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο υποτίθεται ότι έλαβε χώρα, αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται η αναξιοπιστία του φερόμενου ως παθόντος, αυτός δεν θα ερχόταν σπίτι μου και μάλιστα μετά από μια δυο μέρες από το περιστατικό, όπως ο ίδιος αναφέρει, το οποίο μάλιστα του προκάλεσε τόσο ανάμεικτα συναισθήματα”, σημειώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις