Δημήτρης Αναστασόπουλος: Ας φέρουμε την πραγματική αλλαγή

Η δικηγορία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δοκιμάστηκε όσο ποτέ άλλοτε. Όχι μόνο ,σε οικονομικό, αλλά και σε θεσμικό επίπεδο. Επλήγη επίσης το κύρος της. Τις δυσκολίες βίωσαν πρωτίστως οι νέοι συνάδελφοι μας. Τις βίωσαν όμως και οι μεγαλύτεροι. Η πανδημία ανέδειξε με ένταση τα προβλήματα που πολλοί έκρυβαν κάτω από το χαλί, τα προηγούμενα χρόνια.

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες. Και έχουν ονοματεπώνυμο. Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι. Γι’ αυτό είναι αδήριτη ανάγκη η πραγματική αλλαγή.
Στις εκλογές της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 20 χιλιάδες δικηγόροι γύρισαν την πλάτη στην απερχόμενη διοίκηση. Είτε την καταψήφισαν είτε απείχαν. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό.

Η αποχή στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, αλλά δεν είναι η δέουσα λύση. Γιατί δυναμώνει το παλιό και καθιστά ανεξέλεγκτη την ανικανότητά του. Αυτό που χρειάζεται είναι η συμμετοχή και η σύμπραξη όλων για να αλλάξουμε αυτά που μας πλήγωσαν, μας ντρόπιασαν, μας στοίχισαν.

Το Φως μπορεί να κερδίσει το Σκοτάδι. Απαραίτητο όπλο η συμμετοχή. Για αυτό σας καλώ όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Με μία ενιαία και ισχυρή φωνή να αφήσουμε πίσω μας το χθες και να χαράξουμε ένα καλύτερο μέλλον. Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί. Με το Δικηγόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κ. Τσιάρας: Προς παράταση, μέχρι τις 31/12/2022, η ισχύς των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων

Κοντονής: Δεν ήταν δική μου επιλογή η ανακρίτρια στην υπόθεση Novartis

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις