Δίκη – Ζακ Κωστόπουλος: «Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές»

Ζακ Κωστόπουλος
Ζακ Κωστόπουλος

Δίκη – Ζακ Κωστόπουλος: Στο εδώλιο του ΜΟΔ ο κοσμηματοπώλης που τον κλωτσούσε στο κεφάλι

Σε μια προσπάθεια να κρατήσει εντός του κοσμηματοπωλείου τον Ζακ Κωστοπουλο προκειμένου να έρθει η αστυνομία, απέδωσε την επίθεση στον 33χρονο ακτιβιστή, ο 77χρονος κοσμηματοπώλης, που κατηγορείται για θανατηφόρα σωματική βλάβη στην υπόθεση.

Κατά την απολογία του, απέδωσε ευθύνες στον Ζακ Κωστόπουλο και ανέφερε ότι τρομοκρατήθηκε από το «μαχαίρι που κουνούσε μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση». «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί» υποστήριξε και συμπλήρωσε: «Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Σύμφωνα με την δικογραφία ο 33χρονος «εισήλθε για άγνωστη αιτία» στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου κατηγορούμενου επί της οδού Γλάδστωνος, του οποίου η πόρτα ήταν ανασφάλιστη από τον ιδιοκτήτη λόγω της ολιγόλεπτης απουσίας του

Η διαδικασία των απολογιών των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, στην υπόθεση του θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 , ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από 13 συνεδριάσεις, η δίκη που ξεκίνησε στις 20 του περασμένου Οκτωβρίου, αρχίζει πλέον να μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών που θα πρέπει να αναμένεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

«Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό» υποστήριξε ο 77χρονος κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης

Αν και παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος, αναφερόμενος στον τρόπο που προσπάθησε να εγκλωβίσει μέσα στο μαγαζί του τον Ζακ Κωστόπουλο, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του θανάτου του νεαρού ακτιβιστή κοσμηματοπώλης απολογούμενος αρνήθηκε ότι πρόθεση του ήταν να του κάνει κακό.

«Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου» είπε ο 77χρονος κατηγορούμενος για πρόκληση θανατηφόρας βλάβης, και χαρακτήρισε τις κλωτσιές που έδωσε στον 33χρονο, την ώρα που προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί «ξώφαλτσες». Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αποδώσει ευθύνες για την μοιραία εξέλιξη στον Ζακ και δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων, όταν ισχυρίστηκε πως μοναδικός σκοπός του ήταν να κρατήσει στο χώρο τον 33χρονο ακτιβιστή μέχρι να έρθει η αστυνομία

Πρόεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα…

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία.

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσαμε;

Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι, να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε.

Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε.

Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που το προσπάθησα να τον κρατήσω.

Πάρεδρος: Επιτεθήκανε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό εξετάζουμε.

Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως εκείνη την ώρα ήταν σε κατάσταση σοκ . «Κουνούσε ένα μαχαίρι μέσα στο μαγαζί, σε έξαλλη κατάσταση» περιέγραψε, ενώ αποκαλώντας «δράστη» τον άτυχο 33χρονο ακτιβιστή, επέμεινε πως φοβήθηκε στη θέα του μαχαιριού. «Με απειλεί να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε, κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε, βγάζω τα συμπεράσματα μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην το πιάσουν με τα πράγματα πάνω του» ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις