Δίκη “Σασμός”: Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του πρώην σκηνοθέτη, Κώστα Κωστόπουλου

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η από 05.04.2024 δίκη του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου, σήμερα στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο ο οποίος δικάζεται για βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου τον Ιούλιο του 2010.

της Χριστίνα Αντωνοπούλου

Η Δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων. Η δική ξεκίνησε με τις αντεγκλήσεις των αντιδίκων δικηγόρων για το ζήτημα των ιατρικών γνωματεύσεων καθώς οι ιατροδικαστές του σκηνοθέτη συνέτειναν στην άποψη ότι αν είχε υποστεί ναρκοληπτική μέθη και βιασμό η ηθοποιός θα είχε εκκωφαντικά συμπτώματα και δεν θα λειτουργούσε όπως η ίδια περιέγραψε.

Συγκεκριμένα οι ιδιώτες ιατροδικαστές έκαναν γνωμοδότηση κατέληξαν ότι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επιστημονικά, δεν θα μπορούσε να έχει συμπτώματα αυτά που περιέγραφε και να έχει πλήρη διαύγεια και να κάνει όσα περιγράφει. Οι ιατροδικαστές είπαν ότι αν η καταστολή και η απώλεια συνείδησης συνέβαιναν θα είχε εκκωφαντικά συμπτώματα.

Διαβιβάζοντας τα αναγνωστέα έγγραφα στην δικαστική αίθουσα η μόνη καταγγελία που έχει γίνει στο ΣΕΗ κατά του σκηνοθέτη είναι αυτή της ηθοποιού και όχι της Κατερίνας Διδασκάλου που είχε δηλώσει ότι έχει κάνει κατάθεση στο ΣΕΗ. Η απάντηση του ΣΕΗ είναι ότι η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι από την ηθοποιό στον σκηνοθέτη.

Οι ιατροδικαστές Δημοσίου Νοσοκομείου της πλευράς της ηθοποιού είπαν ότι θα μπορούσε να προκληθεί βαγοτονικο επεισόδιο ακόμα και με μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Μεταξύ των αντιδίκων δικηγόρων υπήρξε ένταση για το αν θα αναγνωστούν οι καταθέσεις γνωστών ηθοποιών. Ζητήθηκε να αναγνωστούν καταθέσεις γνωστών ηθοποιών αλλά η έδρα δεν το δέχτηκε.

Συνήγορος υπεράσπισης Αθανασοπούλου: Διαβάζει μυνήματα:

«Κώστας Βαζακας : μου είπε ότι μπήκε μέσα σου και άρχισες να ουρλιάζεις το λέει στην Αθανασοπούλου

Αθανασοπούλου:Σου είπε όμως την αλήθεια »

Στη συνέχεια έγινε ένσταση από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Κωστόπουλου να μην αναγνωστούν δημοσιεύματα από εφημερίδες και αποσπάσματα από ΜΜΕ δικονομικά δεν είναι σχόλιο να καλέσουν την κυρία Τσουκαλά ως μάρτυρα με τον εισαγγελέα να το προτείνει να μην αναγνωστούν. Τελικά αναγνώστηκαν γρήγορα μόνο από τον Πρόεδρο χωρίς να αναγνωστεί η εφημερίδα αρχικά μετά από ένσταση του συνηγόρου της Αθανασοπούλου αναγνώστηκε.

Πρόθεση της έδρας είναι να ολοκληρωθεί σήμερα η δίκη και να υπάρξει και απόφαση.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις