Δίκη ψευτογιατρού: Γονείς 35χρονης που πέθανε – Η κόρη μας αισθανόταν “επίλεκτη” που την ανέλαβε με 60.000 ευρώ αντίτιμο

Κόντος

Συνεχίστηκε σήμερα (14/12) η δίκη της υπόθεσης του ψευτογιατρού, με άλλες μαρτυρίες συγγενών θυμάτων του Dr Kontos που έπασχαν από καρκίνο. Σειρά σήμερα να καταθέσει είχε η μητέρα της 35χρονης Γιαννούλας, σχετικά με το ιστορικό της μάχης με τον καρκίνο που έχασε η κόρη τους, αφού εξαπατήθηκε και αυτή από τον Dr Kontos.

Η μητέρα της Γιαννούλας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε τη θρησκευτική πίστη της κόρης της και τις ικανότητες πειθούς του για να την εξαπατήσει την ώρα που είχε χρόνια περιπέτεια με τον καρκίνο.

«Η κόρη μου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2013. Έκανε μαστεκτομή το ίδιο έτος με αποκατάσταση και έκανε και 4 χημειοθεραπείες. Έκτοτε κάναμε μια σειρά εξετάσεων όποτε έπρεπε. Το 2015 διαγνώστηκε σε μια από τις εξετάσεις ένα αιμαγγειωμα μια σειρά από χημειοθεραπείες, τις οποίες έκανε. Μετά σε επανεξέταση βρέθηκε ότι υπάρχει κάτι κροταφιαίο και χειρουργήθηκε. Το μόρφωμα αυτό μας είπε ο χειρουργός πως ήταν νέκρωμα. Δεν είχε πυρήνα, αλλά για την καλή έκβαση της κοπέλας μας σύστησε θεραπεία την οποία και κάναμε. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2017 έπρεπε να κάνει τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις. Βρίσκουμε ψήγματα στους πνεύμονες. Της είπε ο γιατρός ότι θα μπούμε στη διαδικασία χημειοθεραπείας. Από τότε η Γιαννούλα το συζήτησε με τον άνδρα της και περίμενε τη σειρά της να κάνει τη δεύτερη χημειοθεραπεία. Της κούρεψε ο άντρας της τα μακριά της μαλλιά που είχαν ξαναβγεί. Είναι επίπονο να βλέπεις τα μαλλιά σου να βουλώνουν το σιφώνι. Ήταν ένα άγαλμα η Γιαννούλα» αφηγήθηκε η μητέρα της 35χρονης.

Αναφερόμενη στο που και το πότε γνωρίστηκε η κόρη της με τον ψευτογιατρό είπε: «Το Γενάρη του 2017 στην εκκλησία που πήγαινε γνώρισε τον Κοντοστάθη από τον πνευματικό της. Επειδή ο συγκεκριμένος είχε βοηθήσει τον Εφραίμ -ας μου επιτραπεί- να κατουρήσει πέτρα από τα νεφρά. Αποφάσισε τότε να ακολουθήσει τις θεραπείες του Κόντου. Τότε αποφάσισε να αφήσει τις οδηγίες των γιατρών της. Αυτά τα ψήγματα έπρεπε όμως να καυτηριαστούν. Η κόρη μου είχε τις δυνάμεις της κανονικά, ήταν μητέρα δυο παιδιών, μαγείρευε, έπλενε, σιδέρωνε, πήγαινε στο σχολείο που εργαζόταν. Ήταν περιπατητική φουλ. Δεν απείχε από τίποτα.

Όταν έγινε η γνωριμία της με τον κατηγορούμενο, μας είπε ότι δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού της, ο οποίος την είχε ενοχλήσει να πάει να κάνει τις χημειοθεραπείες της. Εκείνη πίστευε ότι θα πέσουν πάλι τα μαλλιά της» κατέθεσε η μητέρα.

Μάλιστα, ο Κόντος είχε δημιουργήσει στην 35χρονη Γιαννούλα την εντύπωση ότι είναι «επίλεκτη» ασθενής του, καθώς ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν αναλαμβάνει άκριτα κόσμο, παρά μόνο εκείνους που χαρακτηρίζονται από πνευματικότητα, πεποίθηση την οποία της καλλιεργούσε και ο ιερέας της εκκλησίας. «Μας ανακοίνωσε ότι γνώρισε κάποιον στην εκκλησία και της πρότεινε έναν γιατρό και δεν κοιτάζει ανθρώπους κοινούς, αλλά ανθρώπους με θρησκευτικό ήθος. Διάλεξαν λέει τη Γιαννούλα. Ο πνευματικός της και ο Κοντοστάθης διάλεξαν το θύμα τους. Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ως χειρουργός ογκολόγος ερευνητής στην Ελβετία. Του έδωσε όλες τις εξετάσεις της. Μας είπε ότι θα τον συναντούσε στο Μητέρα. Ήταν ενήλικη, 35 χρόνων, δεν ήταν ανήλικο να το κρατήσω από το χέρι. Πήγε με τον άντρα της. Μας είπε ότι τον συνάντησαν και πως ήθελε να γνωρίσει την οικογένεια της. Τον Μάρτιο ήρθε και στο Σπίτι μας» εξήγησε η μάρτυρας.

Ο ψευτογιατρός δεν δίστασε ακόμη και να χρησιμοποιήσει ένα θρησκευτικό σύμβολο για πετύχει το σκοπό του: «Μου λέει “μητέρα έλα να δεις τι παιδί έχεις!”. Είχε έναν υπολογιστή ανοιχτό. Βλέπω έναν εγκέφαλο, ένα κρανίο. Μου επέδειξε ένα σημείο που έκανε σαν σταυρουδάκι και μου λέει “το παιδί σου έχει έναν άγγελο στο κεφάλι του”. Και ήταν σαν να κούνησε τα φτερά του. Αυτό θέλαμε δούμε; Μπορεί. Μας ρώτησε αν είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε το παιδί μας. Είχε δικαίωμα να περάσει έλαια από Ελβετία στο Βατικανό ως ερευνητής. Τα έλαια αυτά γινόντουσαν από βότανα που μάζευαν καλόγεροι από το Άγιο Όρος και γινόταν η επεξεργασία στην Ελβετία».

Για να ισχυροποιήσει την εγκυρότητα των ανορθόδοξων μεθόδων του είπε στην οικογένεια της Γιαννούλας ότι τα φάρμακά του μποϊκοτάρονταν από τον Ε.Ο.Φ για οικονομικούε λόγους, γι’ αυτό και δεν κυκλοφορούσαν στην αγορά. Σχετικά με τη «θεραπεία» η μάρτυρας ανέφερε: «Μας είπε ότι σε 6 μήνες θα είχε τελειώσει και η Γιαννούλα θα μπορούσε να κάνει 3ο παιδί».

Όμως το διάστημα παρήλθε και η κατάσταση της 35χρονης γυναίκας είχε χειροτερεύσει δραματικά.

«Τα πόδια της φούσκωσαν και έγιναν σαν μπουκάλες πετρογκάζ. Τον παίρναμε τηλέφωνο και μας έλεγε «όχι νοσοκομείο, θα κολλήσει λοίμωξη, δεν έχει ανοσοποιητικό». Συνέχιζε να παίρνει αυτά που τις έδινε και είχε συνεχώς διάρροιες. Μας έλεγε ότι έπρεπε να τις έχει για να μην εγκλωβιστεί το μικρόβιο. Είχε φτάσει 30 κιλά. Αποστεώθηκε. Την έκανα μπάνιο στην καρέκλα. Δεν μπορούσε να κινηθεί. Έβαλε τα κλάματα και μου έλεγε «τι πρέπει να κάνω για να ξεπληρώσω αυτά που μου κανείς». Το σώμα της είχε βγάλει φολίδες και μας πήρε 3.000 ευρώ για αλοιφές από την Ισπανία» υποστήριξε η μητέρα του θύματος.

Και πρόσθεσε: «Αυτός ήρθε και στο νοσοκομείο 10 Ιουλίου 2017 και μας είπε ότι εξοικονόμησε μια ένεση αρτεμισίνης από την ομογένεια. Ήρθε λίγες ώρες πριν πεθαίνει το παιδί μου για να μας πει ότι βρήκε ένεση. Δεν τον καταλάβαμε ότι δεν ήταν γιατρός. Νομίζαμε ότι το παιδί μας από τους ηλεκτρολύτες επειδή δεν έπαιρνε υγρά και έχανε, έπαθε ανακοπή».

Όπως εξήγησε η μάρτυρας, ο «ψευτογιατρός» είχε πείσει την κόρη της να λαμβάνει ιατρικές συμβουλές αποκλειστικά από τον ίδο. «Ο Κοντός με τους γιατρούς μάλωσαν. Ο γιατρός ήθελε να της βάλει πράγματα στον όρο και ο Κόντος δεν τον άφησε και διαπληκτίστηκαν. Μετά πήρε το σύζυγο της παράμερα και του είπε “βλέπεις τι είναι οι γιατροί στην Ελλάδα;”. Το επόμενο πρωί η Γιαννούλα απεβίωσε. Το χαρτί του θάνατου της έγραφε ολικό καρκίνο. Εγώ δεν το δέχτηκα. Πίστεψα ότι ο καρκίνος είχε λήξει με την αρτεμισίνη. Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα πλατίνας από την Αμερική, στείλαμε 5.000 δολάρια. Συνολικά του δώσαμε 60.000 ευρώ κυρίως σε μετρητά. Τα είχαμε στο σπίτι, ήταν και τα capital controls τότε».

Μέχρι να έρθει στο φως της δημοσιότητας η δράση του ψευτογιατρού η οικογένεια της Γιαννούλας είχε άγνοια του πραγματικού χαρακτήρα της λεγόμενης «θεραπείας». Ο «ψευτογιατρός» εμφανίστηκε ακόμη και στο μνημόσυνο του θύματος αποφεύγοντας να μιλήσει στη μητέρα της. «Καθόταν από πίσω μου. Χαιρέτησε άλλους, εμένα όχι. Έλεγα μπορεί να μη με γνώρισε. Όποιον και να ρώταγε ποια είναι η μάνα της πεθαμένης θα με έδειχνε. Για τρία χρόνια το πήραμε απόφαση ότι το παιδί μας το πήρε ο Θεός. Ρίξαμε ένα πέπλο… Και ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι στην τηλεόραση βλέπουμε τον Κοντό, που εξαπάτησε χιλιάδες κόσμου. Ξεκίνησε η δεύτερη εκταφή της. Την ίδια περίοδο έγινε και η κανονική εκταφή της. Μου έδωσαν από τον Κόντο ένα σεντόνι με κόκκαλα» είπε κλείνοντας την κατάθεσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά την μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Δίκη Ψευτογιατρού : “Μας ζήτησε 15.000 ευρώ – Είπε ότι είναι ογκολόγος στην Ελβετία”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις