Δίκη Πισπιρίγκου live – Αιχμηρός διάλογος Προέδρου με Ουρανία Δημακοπούλου: «Εδώ δεν είναι ρινγκ» – «Την επόμενη φορά θα βάλουμε γιατρό για πρόεδρο του δικαστηρίου!»

Τζωρτζίνα
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Του Νίκου Νικολετάκη

Με αιχμές και στιγμές έντασης συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο ΜΟΔ.

Για τρίτη δικάσιμο καταθέτει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου. Αρχικά απάντησε σε ερωτήσεις του δικηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Δημήτρη Καράμπελα ο οποίος είπε μεταύ άλλων ότι θα υποβάλλει αίτημα η τεχνική σύμβουλος της υπεράσπισης να καταθέσει κατ’ αντιπαράσταση με γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων.

Τρίτος συνεργάτης

Στη συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι έβαλε τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Συνοδινό ως τρίτο δικηγόρο να τον εκπροσωπεί στο δικαστήριο για τις επόμενες φορές.

Η διαδικασία

Καράμπελας: Είχατε τοποθετηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για ποιον λόγο βρήκατε σκόπιμο να τοποθετηθείτε κατά συνάδελφου σας;
Μ: Δημοσιογράφοι απευθύνονταν σε μένα και ήθελαν την βοήθεια μου γιατί συμμετείχα και σε άλλη πολύ σοβαρή υπόθεση. Είχε γίνει και η σύλληψη της μητέρας. Προφανώς θεωρούσα όπως όλοι μας, ότι μιλούσαμε για ποσότητες που είχαν ελεγχθεί και ότι όλες οι παράμετροι είχαν ελεγχθεί.

Καράμπελας: Διαβάζει ένα έγγραφο

Μ. Μιλάμε για χρόνια αγωγή που λαμβάνει η μικρή ασθενής και δεν μιλάμε για φάρμακα που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της διασωληνωσης η της αναισθησίας
Καράμπελας διαβάζει έγγραφο Αγλαια Κυριάκου

Καράμπελας διαβάζει έγγραφο από το Αγλαια Κυριάκου που λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί κεταμίνη.

Μ: Το ρινγκ είναι ανάμεσα σε ιατροδικαστές

Πρ: Εδώ δεν είναι ρινγκ. Είναι χώρος δικαστήριου. Εμάς μας απασχολεί αυτή η υπόθεση.

Μ: Το παιδί ειχε λοίμωξη αναπνευστικού, από λοίμωξη ουρολογικού, από ανεπάρκεια. Οι γιατροί έρχονταν και λέγανε ότι δεν έπασχε από τίποτα και ότι δεν έχουν δώσει κεταμίνη. Η κα. Σαρδέλη κάνει λόγο για δόση ελέφαντα και άλλοι γιατροί. Η ασθενής είχε κλάσμα εξώθησης 48%. Μου μιλάτε με ειρωνεία. Επιμένετε και δεν καταλαβαίνετε γιατί είναι αμιγώς ιατρικά τα θέματα αυτά.

Πρ: Την επόμενη φορά θα βάλουμε γιατρό να είναι προεδρος του δικαστηρίου. Δεν έχω κανέναν να με συμβουλεύει. Κάνω ερωτήσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω πράγματα Το τι γίνεται έξω από την αίθουσα, δεν αφορά το δικαστήριο.

Μ: Ανοίγετε πολλά θέματα.

Καράμπελας: Αμφισβητείτε ευθέως το έγγραφο που σας διάβασα.
Μ: Έχουν γράψει ότι στις 2.28 είχαν βάλει και στηθοσκόπιο στο παιδί ενώ λέμε στις 2.20 ότι είναι νεκρό.

Κούγιας: Το αμφισβητεί ευθέως

Καράμπελας: Εμείς δεν χορηγήσαμε κεταμίνη

Μ: Αμφισβητώ την τοξικολογική εξέταση. Υπάρχουν και άλλα τρία εκτός από την κεταμίνη. Είναι εν ζωή ότι έχει γίνει, όπως η αναρρόφηση. Έχουμε εξαντλήσει τα όρια της ιατροδικαστικής επιστήμης.
Καράμπελας: Αμφισβητείτε την ύπαρξη της κεταμίνης στο μεταθανάτιο;

Μ: Μετά τις 2.28 η μητέρα δεν ήταν μέσα στον θάλαμο. Συνεπώς οι γιατροί θεωρώ ότι χορήγησαν την κεταμινη περίπου στις 3 παρά.

Κούγιας: Αμφισβητεί τους γιατρούς ευθέως.

Καράμπελας: Θα κάνουμε αίτηση για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της Δημακοπούλου με τους Τζιούβα, Θεοτοκάτο, και Καββαδία.
Μ: Ότι κάνω σε όλες τις υποθέσεις.
Καράμπελας: Ο κ.Τζιούβας σε ένα ήδη νεκρό παιδί δεν χρειάζεται να δώσεις κατασταλτικά. Συμφωνείτε;

Μ: Μετά τις 2.20 οι γιατροί λένε ότι άκουσαν ακροαστικά

Πρ: Σε ποια κατάθεση αναφέρεστε; Γιατί εγώ θυμάμαι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι οι γιατροί είπαν ότι επειδή ήταν νεκρό.

Μ: Βγάζει ένα έγγραφο για διαβάζει στις 29 του μήνα 2.28 ρυθμική στηθοσκοπικά.
Πρ. Η εξήγηση που μας έδωσαν οι γιατροί για την ρυθμική στηθοσκοπικα ήταν άλλη.

Κούγιας: Διαμαρτύρομαι, λέτε για τους γιατρούς ότι λένε για νεκρή. Η κα.Κουρούυση έχει καταθέσει στα πρακτικά; έδειχνε κάποιες ενδείξεις στηθοσκοπικά.

Καράμπελας: Γνωρίζετε τον κ.Μπουζιάνη; τον θεωρείτε επαρκή;

Μ: Είναι επαρκέστατος ιατροδικαστής ο κ.Μπουζιάνης.

Καράμπελας: Διαβάζει έγγραφο του Μπουζιάνη.

Μ: Δεν μιλάει για ανθρωποκτονία. Από τα αποτελέσματα του Ράικου, ο Μπουζιάνης έχει καταλάβει ότι τα ποσοστά είναι θανατηφόρα.

Καράμπελας: Βρέθηκαν άλλες δύο ουσίες εκτός από την κεταμίνη ,η λιδοκαϊνη, η πριλοκαϊνη.

Μ: Έχουν βρεθεί τρεις άλλες ουσίες Μιδαζολάμη, λιδοκαϊνη, πριλοκαϊνη. Λογικά έχει δοθεί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης για να βάλουν τον τραχειοσωλήνα με τζελ. Λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη έχουν περάσει και δεν την έχει ποσοτικοποιήσει.

Καράμπελας: Για τον Παπαγιάννη για το μικρό βάρος της καρδιάς. Από μόνο του αυτό δεν σημαίνει κάτι για την καλή λειτουργία της καρδιάς και δεν υπήρχε καμία ένδειξη καρδιολογικού προβλήματος.

Μ. Δεν συμμερίζομαι την θέση του κου Παπαγιάννη. Εγώ μιλάω μόνο με τα έγγραφα. Από την τελευταία νοσηλεία του παιδιού στην καρδιολογική το κλάσμα εξώθησης από 69% ήταν μετά 50% με προπτωτική συμπεριφορά. Μέσα σε 9 μήνες έχει χάσει 19% της λειτουργίας της καρδιάς και θα πούμε ότι το παιδί δεν είχε ποτέ πρόβλημα με την καρδιά;

Πρ: Στην περίπτωση μας η πρόπτωση είναι αρκετό για να οδηγήσει στον θάνατο ;
Μ: Η Καρατζά λέει για λειτουργικότητα 60% και μετά στο αν η πρόπτωση μαζί με την ατροφία στην καρδιά που σημαίνει κυτταρικός θάνατος, εαν το παιδί έχει καρδιακή ανεπάρκεια. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο;

Πρ: Αυτό το είχε στις 27?

Μ: Ναι

Πρ: Τότε γιατί δεν πέθανε στις 27 του μήνα; Ήταν τυχαίο ότι πέθανε στις 29 και όχι στις 27; Αφού και στις 28 είχε πάθει επεισόδιο και επιβαρύνθηκε;

Μ: Ε δεν είναι κάτι που μπορώ να απαντήσω. Δεν ξέρεις πως και πότε ο οργανισμός θα αντιδράσει.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις