Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Το γραφείο μου πολιορκείται από το Netflix για να γίνει σειρά» – Είμαι βέβαιος ότι θα αθωώσετε την κατηγορούμενη (Συνεχής ροή)

αντίφαση
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου (Κ) οδηγείται από αστυνομικούς για συμπληρωματική απολογία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Ακόμη ένα κακούργημα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προστίθεται στη δικογραφία που αφορά την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη γυναίκα είναι προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, θα λογοδοτήσει και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης. Ο κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί γα τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη για την προσπάθειά της να δολοφονήσει την κόρη της λίγο πριν τε

Με την αγόρευση του Αλέξη Κούγια συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

της Τζένης Μάρκου

Κούγιας: Είναι μια δίκη που αφορά όλη την Ελλάδα. Θα πρέπει οι ένορκοι να ρωτήσουν τους καρδιολόγους, όλους τους γιατρούς και να βγάλουν απόφαση.

Για εμάς η κατηγορούμενη είναι υποδειγματική μητέρα σε καθημερινή διαδικασία είτε με τον κ. Ηλιάδη, είτε με το κέντρο αποκατάστασης, είτε τον τρόπο που τρέφεται, είτε είναι η στιγμή που γελάει με την μητέρα του, είτε στις φωτογραφίες που έστελνε στον κ. Δασκαλάκη.

Το δράμα της μας κατηγορουμένης στο σπίτι της που μόνη της αντιμετωπίζει τον Γολγοθά στην ζωή της είτε με την αδερφή της είτε με την βοήθεια της οικογένειας της

Ας πάμε στην κεταμίνη. Ο κύριος Τζιούβας και τα μέλη της ομάδας του είναι με νόμιμο δικαίωμα να ψευδορκούν.

Είναι η καρδιά του προβλήματος. Δηλητηριάστηκε το παιδί από κεταμίνη; Αν φτάσετε εκεί ποιος την χορήγησε την κεταμίνη; αυτό το έβαλε ο Ράικος. Διέγραψε εντελώς τους λόγους παραπομπής της κας.κατηγορουμένης. Επέλεξε να το σκοτώσει σε προστατευμένο περιβάλλον. Ενώ το παιδάκι δεν είχε τίποτα, κατά το βούλευμα, το έβαλε στην κλινική. Είναι δυστυχία να γίνονται δικές με ιατρικά λάθη. Οι γιατροί συνασπίζονται, εν αντιθέσει με τους δικηγόρους που προσπαθούν να βγάλουν το μάτι ο ένας στον άλλον. Και δυστυχώς το επίπεδο των γιατρών, όπως και των δικηγόρων τα τελευταία χρόνια (έχει πέσει). Βοήθησα χιλιάδες δικαστήρια. Δεν μπορώ να κοιμηθώ και να ησυχάσω έαν δεν εξαντλήσω την κάθε πιθανότητα. Σε αυτό το ουσιαστικό πλαίσιο. Το να καταδικάσεις έναν αθώο άνθρωπο είναι το μεγαλύτερο αδίκημα.

Ποια είναι η μέθοδος που ακολούθησε ο Ράικος; Που είναι δημοσιευμένη;

Ο Ράικος δεν βρήκε ροκουρόνιο. Γι’ αυτό ήθελα να τον ρωτήσω. Η συνεργάτιδα του Ράικου, κ. Σαρδέλη έχει δηλώσει ότι η μιδαζολάμη έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης. Και έρχονται οι γιατροί που ήταν στην διασωλήνωση και λένε ότι δεν χρησιμοποίησαν μιδαζολάμη. Αυτή την κοινωνία έχουμε φτιάξει.

Η πολιτική δεν μπορεί να καταδυναστεύσει στην δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να την τσουβαλιάζουν (την κατηγορούμενη) με μια ποινική δίωξη που εκθέτει τους εισαγγελείς.

Η ομάδα Τζιούβα αρνείται και την μιδαζολάμη. Γιατί αν δεν το αρνηθεί, δεν θα μπορεί να αρνηθεί και την κεταμίνη. Βάσει πρωτοκόλλου η μιδαζολάμη δεν χορηγείται χωρίς κεταμίνη. Είναι γνωστό, αυτές οι δύο ουσίες πάνε μαζί. Η μιδαζολάμη δεν χορηγείται χωρίς κεταμίνη. Είναι υποχρεωτικό! Δεν κάνει τίποτα χωρίς την κεταμίνη! Για να δεχτείτε αυτό που λέει η ομάδα Τζιούβα θα πρέπει να καταργήσετε ο,τι έχει προκύψει στην επιστημονική διαδικασία.

Αν παραδέχονταν ότι έδωσαν κεταμίνη και μιδαζολάμη τότε θα κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ό,τι βρέθηκε κατά την ιατροδικαστική έκθεση, το έχει χορηγήσει η κα κατηγορουμένη στην συγκεκριμένη περίπτωση η ομάδα Τζιούβα λειτουργεί κατά της κας κατηγορουμένης.

Κυρία πρόεδρε έχετε ξανακούσει πότε να δίνει καταθέσει ιατροδικαστής πριν συντάξει ιατροδικαστική έκθεση; Γιατί να το κάνει αυτό ; Γιατί να γίνεται αυτή η διαδικασία με αυτό το βάρβαρο τρόπο και να μην παρεμβαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ;

Δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας που να καταθέτει ότι η κατηγορούμενη διέθετε και χορήγησε την κεταμίνη, αλλά δεν υπάρχει και κανένας μάρτυρας να πει ότι κάποιος γιατρός χορήγησε την κεταμίνη. Δεν υπάρχει ιχνηλάτηση. Έγγραφα από εκείνη την μέρα με τα φάρμακα που χορηγούνται στον ασθενή κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, δεν υπάρχουν. Τα έγγραφα του νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού για την κεταμίνη έχουν γραφτεί από τις 12/4/22 και μετά, που θυμηθείτε τι έχει γίνει εκείνη την ημερομηνία; Έχει ήδη συλληφθεί η κατηγορούμενη. Έχετε ακούσει ποτέ ιατροδικαστή να καταθέτει χωρίς να έχει συντάξει ήδη την ιατροδικαστική έκθεση; Γιατί να το κάνει αυτό;

Στην υπόθεση της Μαλένας η δήθεν δολοφόνος κάνει μήνυση. Γίνεται ιατροδικαστική εξέταση από την κα Τσάκωνα και λέει για αδιευκρίνιστες συνθήκες. Επιμένει η οικογένεια και γίνεται νέα ιατροδικαστική από τον κ. Τσαντίρη. Και αποφαίνεται ότι δεν υπάρχει αμέλεια, ούτε εγκληματική ενέργεια.
Το δικαστήριο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό με τους μάρτυρες γιατί διακυβεύεται η φήμη του νοσοκομείου, και υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες

Εδώ που κατέθεσε ο κ. Δασκαλάκης, είδατε μια προσωπικότητα εμβληματική;

Για την υπόθεση της Τζωρτζίνας κατηγορείται ότι σκότωσε τον τελευταίο δεσμό που έχει με τον κ. Δασκαλάκη για να τον φέρει πίσω.

Στην υπόθεση της Μαλένας και της Ίριδας ήταν παθολογικά ερωτευμένο.

Έχουμε ένα παιδί παρά το ό,τι λέγεται εδώ, που είχε ημερομηνία λήξεως. Επί μήνες ήταν ένα ταλαιπωρημένο παιδί.

Το δικαστήριο πρέπει να αποφασίσει χωρίς καμία προκατάληψη από αυτά που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ. Έφτιαξαν μια η εικόνα μιας μάνας φόνισσας γιατί ανεβάσουν τα νούμερα.

Το έφαγαν στο Καραμανδάνειο το παιδί. Και πανηγύριζαν ένα τετραπληγικό παιδί με νοητική στέρηση. Δεν είναι μια τυχαία δίκη αυτή. Καλείστε να σώσετε την δικαστική διαδικασία.

Δηλαδή δεν βρήκαμε από τι πέθανε, δεν βρήκαμε ιατρικό λάθος, άρα το σκότωσαν.

Ο Μπουζιάνης δεν βρήκε ασφυκτικό θάνατο, λέει δηλητηρίαση. “Έκανα”, λέει, “ό,τι μου έλεγε ο Ράικος” κυρία Πρόεδρε ειλικρινά σας το λέω, πως γίνεται αυτό σε αυτήν την υπόθεση;

Η κα Σαλάπα δεν έκανε ούτε ερώτηση μια γιατρούς για τον ασφυκτικό θάνατο . Δεν έπρεπε να καλέσει έναν ιατροδικαστή η τον Μπουζιάνη και να του πει για την κεταμίνη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας; Να τον ρωτούσε “είδατε ασφυκτικό θάνατο;”. Για να βοηθήσει το δικαστικό συμβούλιο.

Ο κ. Χασαπόπουλος έκανε μικρή εφημερία από το σπίτι του. Δεν θα ήταν κατηγορούμενος ο Χασαπόπουλος που καθυστέρησε την ανάνηψη; Όμως αυτό πέρασε έτσι. Και έμειναν μόνο οι δικές μου κραυγές.

Ο Δασκαλάκης Το έπαιζε τραγουδιστής, μετά ήταν ντελιβεράς, μετά στο φορτηγό μετέφερε τα φάρμακα.

Ηλιάδης

Ο Ηλιάδης κατηγόρησε για την καθυστέρηση την κατηγορούμενη. Είναι μια απλή γυναίκα. Οι νοσηλεύτριες; Ο Χασαπόπουλος; Δεν θα έπρεπε να γίνει μια ΕΔΕ;

Ο Ηλιάδης άρχισε να κατηγορεί την κατηγορούμενη, όταν η υπεράσπιση επέρριπτε ευθύνες για την καθυστέρηση στον κ. Χασαπόπουλο.

Αν όντως είχε υποπτευθεί το οτιδήποτε για την κα κατηγορουμένη, ουδέποτε θα της μάθαινε γαστροστομία, ούτε τίποτα από αυτά που έκανε.
Αυτόν (Ηλιάδη) τον παρακάλαγε η κατηγορούμενη και ο Δασκαλάκης να πάνε το παιδί στην ΜΕΘ. Δεν δικαιούται να λέει στο δικαστήριο ότι είναι η φωνή της Τζωρτζίνας.

Μπορεί η κατηγορούμενη να μας είναι αντιπαθής, να μην μας αρέσει η κίνησή της . Τι σημαίνει αυτό; Είναι η πραγματική συμπεριφορά.

Ο Ράικος είπε ότι ξεκίνησε έρευνα βλέποντας από την τηλεόραση την υπόθεση. Και τα ΜΜΕ ανάλογα με τα αφεντικά τους καταστρέφουν τον κόσμο και ανταμείβονται κιόλας.

Έφερε εξετάσεις μετά από 20 μήνες. Αντί να εξαχθούν όλες οι εξετάσεις μαζί, όπως είπε και ο κύριος Τσατσάκης. σας παρακαλώ βρείτε κάποιος ιατροδικαστή οποιοδήποτε, μέσω google σας εκλιπαρώ να τον φέρετε εδώ να σας πει….πρέπει να εξετάζονται όλες οι εξετάσεις.

Κυρία Πρόεδρε, η κα κατηγορουμένη είναι αθώα. Δεν έπρεπε να τον υποχρεώσει να τα φέρει; Ακόμα και τώρα μπορείτε.

Ο Ράικος ερωτεύτηκε τον εαυτό του. Όπως έγινε ο σταρ της ιατροδικαστικής ο Λέων, έτσι ήθελε και ο Ράικος να γίνει ο σταρ της τοξικολογίας. Λιώνοντας έναν άνθρωπο και καταστρέφοντας την δικαιοσύνη.

Η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας 15.50 δεν γράφτηκε τυχαία και επιπόλαια, αλλά επειδή έτσι ήταν το σωστό. Αυτοί δεν περίμεναν τι θα ακολουθήσει. Αυτοί έγραψαν το σωστό γιατί είναι υποχρεωμένοι. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι δήθεν κατά την είσοδο της νοσηλεύτριας η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή. Είναι κόντρα. Είστε δεσμευτική με την ώρα 15.50. Δεν μπορεί κανείς να το διαγράψει.

Στο ερώτημα πόση δόση κεταμίνης χρειάζεται ώστε να επιδοθεί θάνατος, ουδείς έδωσε απάντηση. Μια αναζήτησή κανείς στο Ίντερνετ δεν μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτό, ούτε σε κάποιο βιβλίο γίνεται αναφορά. Γιατί εδώ θεωρούμε ότι η κα κατηγορούμενη ήξερε ότι 6,5mg είναι αυτό που μπορεί να δώσει για σκοτώσει το παιδί. Για να κατηγορείτε ότι έδωσε η κα κατηγορούμενη κεταμίνη για να σκοτώσει πρέπει από κάπου να πάρει την πληροφορία.

Στην τοξικολογική εξέταση του κ Ράικου Όχι μόνο δεν αναφέρει τον όριο, αλλά δεν αναφέρει καν πόσο είναι το θεραπευτικό όριο.

Σημασία έχει τι πληροφορία έχει η κα κατηγορούμενη. Αν είναι τόσο μοναδικά ευφυής η κατηγορούμενη γιατί να χορηγήσει κεταμίνη και να μην χρησιμοποιήσει ένα από τα φάρμακα της Τζωρτζίνας που χορηγούνταν ήδη ενδονοσοκομειακά;

Είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε φύλλο και φτερό την έκθεση του Ράικου. Και απορώ πως δεν την έκανε η κα. εισαγγελέας.

Ο κύριος Ράικος είπε ότι η κεταμίνη είναι ασφαλής στα χέρια των γιατρών. Εάν δηλαδή την χορηγήσουν ιατροί δεν είναι θανατηφόρα; Δηλαδή σχετικοποιεί ανάλογα με το πρόσωπο που δίνει την κεταμίνη. Δηλαδή εάν ο γιατρός χορηγήσει δεν έχουμε παράβαση; εάν την χορηγήσει η μάνα του τετραπληγικού έχουμε παράβαση.

Να ξεκαθαρίσω κάτι, για εμάς την υπεράσπιση, η χορήγηση κεταμίνης δεν έχει καμία σχέση με το επέλθον αποτέλεσμα.
Θα έπρεπε να κάθονται εδώ οι γιατροί και όχι η κατηγορούμενη. Είναι άλλο πράγμα βραδυκαρδία, άλλο η καρδιακή ανακοπή και άλλο διαπίστωση θανάτου. Θα είναι έγκλημα να καταδικάσει κάποιος την κα κατηγορούμενη με αυτό το κατηγορητήριο.

Δεύτερος άξονας του Ράικου για το πότε δόθηκε κεταμίνη , πριν τις 14.28. Κοιτάξτε πως εκτίθεται αυτός ο άνθρωπος. Οι μεταβολίτες κεταμίνης σε ουρά βρέθηκαν σε μη μετρήσιμες ποσότητες ενώ θα ήταν αναμενόμενο να βρεθούν μετρήσιμες ποσότητες αν είχε δοθεί πριν τις 14.28. Βιάστηκε η επιστήμη. Θα ήταν σε μετρήσιμες ποσότητες αν είχε δοθεί πριν τις 14.28. Μεγαλώνει το χρονικό διάστημα.

Τρίτος άξονας Ράικου όχι κεταμίνη μετά την καρδιακή ανακοπή. Δεν θα είχε μεταβολιστεί ή να είχε αποβληθεί έστω ένα μέρος από τα ούρα. Δεν υπάρχει νεφρική και ηπατική λειτουργία. Τρομερό; Αληθινό όμως. Το είπε. Δεν ξεπερνιέται.

Ποια είναι τα σφάλματα Ράικου Μπουζιάνη

Δεν έλαβαν υπόψιν την διασωλήνωση ως ιατρική πράξη. Ο Μπουζιάνης έμαθε πρώτη φορά για διασωλήνωση στο ακροατήριο δεν του εστάλη τραχειοσωλήνας. Γιατί δεν ήρθες εδώ να πεις συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία; Συγγνώμη από την κατηγορούμενη; Να έλεγε “έπρεπε να αξιολογήσω.

Για να πανηγυρίζει αυτή η διχασμένη μερίδα των ανθρώπων που χαίρεται με την δυστυχία των άλλων.

Λειτούργησαν με έναν τρόπο αναλγησίας απέναντι στο τεκμήριο της αθωότητας της κα κατηγορούμενης.

Εσφαλμένη αιμοληψία. Ο Μπουζιάνης πήρε μόνο από το καρδιακό αίμα. Ο Ράικος δεν το επεσήμανε στην έκθεσή του.

Γιατί να πάρεις ρε Μπουζιάνη αίμα μόνο από την καρδιά; Για ποιον λόγο ; Γιατί όχι να μην πάρει περιφερειακό αίμα που συστήνουν όλοι οι ιατροδικαστές της Ευρώπης; Γιατί;

Η Σπηλιόπουλου έπρεπε να πει, όπως έχει γράψει στο βιβλίο της, να παίρνουν περιφερειακό αίμα. Είναι σύμβουλος της Σαλαπα που δεν μπορεί να το ξέρει. Είναι εντολή όλης της Ευρώπης ότι θα παίρνετε αίμα από εκεί. Θα έπρεπε το γραφείο μας να κλείσει και κάθε μέρα να κάνουμε μηνύσεις. Σε όλους. Όλο αυτό που έγινε είναι μια παρανομία εις βάρος της κατηγορούμενης. Γιατί εάν παίρνουνε αίμα από την καρδιά η δόση διπλασιάζεται γι αυτό έπρεπε να πάρει περιφερειακό αίμα! Δεν είναι σωστό ιατροδικαστικά να παίρνουν αίμα από την καρδιά. Μην παρασυρθείτε. Την δόση την έδωσαν οι γιατροί του Κυριακού. Εάν είχανε βρεθεί 2,5mg θα το είχαν παραδεχτεί ενώ τώρα που βρέθηκαν τα 6,5 κατηγορούν την κα κατηγορούμενη.

Αυτό στην πραγματικότητα που ήθελε να κάνει αυτός ο παλιάνθρωπος είναι να καλύψει τους γιατρούς. Εμείς θα τον κυνηγήσουμε τον Ράικο . Είμαι βέβαιος ότι θα αθωώσετε την κατηγορούμενη. Ο κύριος Ράικος βίασε το δικαστήριο, την κοινωνία. Δεν υπάρχει μητέρα υγιής να σκοτώσει ένα πλάσμα όπως την Ίριδα ή μεγαλύτερη όπως την Τζωρτζίνα. Εάν υπάρχει να την φέρετε.

Ο μεταβολισμός της κεταμίνης ξεκινάει ταχύτητα μετά από το πρώτο λεπτό από την χορήγηση. Αν η κεταμίνη είχε δοθεί πριν την καρδιακή ανακοπή θα έπρεπε στον χρόνο μέχρι τον θάνατο να έχει μετρήσιμη συγκέντρωση στα ουρά. Βρέθηκε “ορφανή” άλλη μια ουσία, η μιδαζολάμη. Η ομάδα Τζιούβα είπε ότι δεν χορήγησε ούτε κεταμίνη, ούτε μιδαζολάμη. Το κατέθεσε; Το κατέθεσε; Τι θα κάνουμε με αυτό το σινάφι;

Ήδη το γραφείο μου πολιορκείται από το Netflix για να γίνει σειρά. Και με ρωτάνε ποιος θα παίξει εσάς κα Πρόεδρε, εμένα. Ο Ράικος, αυτός ο απάνθρωπος στην υπεύθυνη έκθεση προς τον Μπουζιάνη λέει ότι η μιδαζολαμη στο μεταθανάτιο αίμα είναι ενδονοσοκομειακη. Αλλαξε τις θέσεις ανάλογα με τους ρυθμούς της υπεράσπισης. Αυτό δείχνει την αξιοπιστία του Ράικου. Περίμενε από τους γιατρούς που εξετάζονταν εδώ και από τις ερωτήσεις σας να αρχίζει σαν το φίδι που αλλάζει χρώμα να τα βάλει όλα μέσα.

Η δίκη διεκόπη για Πέμπτη 29/02

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες σε βάθος ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βασίλης Χειρδάρης: Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι κρατικά μονοπώλια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις