Δίκη Πισπιρίγκου – Δικηγόρος Μ. Δασκαλάκη: «Οι μάρτυρες υπεράσπισης λένε πως 55 γιατροί και νοσηλευτές λένε ψέματα» (βίντεο)

Γεωργακόπουλος

Για την άποψη της πλευράς της στήριξης της κατηγορίας, δηλαδή του Μάνου Δασκαλάκη, και για τις καταθέσεις εκείνων που κλήθηκαν από την υπεράσπιση στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, μίλησε ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργακόπουλος, στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Το πολύ ενδιαφέρον είναι πως οι ιατροδικαστές μάρτυρες υπεράσπισης έχουν προσπαθήσει να μετατρέψουν το δικαστήριο από ανθρωποκτονία σε δικαστήριο ιατρικής αμέλειας, λέγοντας ουσιαστικά πως οι γιατροί δεν φρόντισαν επαρκώς την Τζωρτζίνα και λόγω αυτού το κοριτσάκι κατέληξε. Η προσωπική μου άποψη είναι πως οι μάρτυρες με τον τρόπο που έχουν εκφραστεί δεν είναι μόνο επίθεση στους συγκεκριμένους γιατρούς που χειρίστηκαν την Τζωρτζίνα αλλά μία επίθεση συνολικά στη υπόληψη της δημόσιας υγείας. Λένε ουσιαστικά πως ένα κορίτσι που τα δύο αδέλφια του είχαν πεθάνει νωρίτερα, δεν την φρόντισαν σωστά και επειδή δεν διέγνωσαν προβλήματα, κατέληξε», είπε ο δικηγόρος του πατέρα των τριών κοριτσιών, για τους θανάτους των οποίων προφυλακίστηκε η ίδια τους η μητέρα.

Όπως είπε ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος στις 10 Νοεμβρίου έχει οριστεί να ξεκινήσει η δίκη για τη Μαλένα και την Ίριδα. «Μέχρι τότε ίσως να έχει τελειώσει η πρώτη δίκη. Οι μάρτυρες υπεράσπισης δεν έφεραν κάτι καινούριο. Αλλά λένε πως 55 γιατροί και νοσηλευτές από 4 διαφορετικά νοσοκομεία λένε ψέματα. Η ατμόσφαιρα στη δίκη είναι εκρηκτική. Ο κ. Ράικος δέχτηκε μία επίθεση χθες, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν έχουν υποχωρήσει οι γιατροί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Το πλήρες κείμενο των αποφάσεων της για την αύξηση των συντάξεων των πρώην δικαστών

Ρόδος: Προκαταρκτική εξέταση για την μεταφορά 4χρονου κοριτσιού στην Τουρκία από το Καστελλόριζο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις