Δίκη Πισπιρίγκου – Δικηγόροι Μάνου Δασκαλάκη: Υποτίθεται ότι απεχθάνεται το ψέμα η κ. Πισπιρίγκου. Διαζύγιο με την αλήθεια έχει.

Πισπιρίγκου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αθήνα, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρ. Πισπιρίγκου με την αγόρευση των δικηγόρων του Μάνου Δασκαλάκη, κ. Γεωργακόπουλου και κ. Καράμπελα. Μετά την εισαγγελική πρόταση «καταπέλτη», για την δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της μικρής Τζωρτζίνας από την μητέρα της Ρ. Πισπιρίγκου, σειρά έχουν σήμερα οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής.

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκου 

Πρόεδρος: Εχουμε ένα έγγραφο από την κα.κατηγορουμένη ότι δεν επιθυμεί να παρευρίσκεται.

Μπάκα: Έχει προγραμματισμένο ραντεβού με τον γιατρό της…

Γεωργακόπουλος: Προφανώς και θα ζητήσω να την κρίνετε ενοχή την κα.κατηγορουμένη. Η δικογραφία είναι μονόδρομος στο τι έχει γίνει την υπόθεση αυτή. Βαριά θέση στην οποία βρισκόμαστε γιατί ουσιαστικά ζητάνε να κρίνετε ενοχή μια μητέρα ότι σκότωσε το παιδί της.

(Διαβάζει έγγραφο νηπιαγωγού της Τζωρτζίνας όπου χαρακτηρίζει το παιδί ώριμο και γεμάτο ενέργεια). Η νηπιαγωγός είπε μεταξύ άλλων “Θυμάμαι τα πρωινά όταν ερχόταν στο σχολείο γύριζε το κεφάλι της 3 φορές για να αγκαλιάσει τον πατέρα της.”

Το διάβασα αυτό γιατί βλέπουμε οι δάσκαλοι της Τζωρτζίνας να έχουν πέσει από πάνω στο παιδί λόγω του ιστορικού και πόσο μάλλον ένας γιατρός πως την αντιμετώπισε με τέτοιο ιστορικό με τα άλλα δύο παιδάκια.

(Διαβάζει αποσπάσματα από τις καταθέσεις γιατρών). Είναι απορίας άξιο του τι είδε η κατηγορούμενη στον θάλαμο όπως είπε η κα.Δημητροπούλου και ήρθε με μια χαλαρότητα στο γραφείο να ενημερώσει. Τρία είναι τα άτομα που αναφέρουν ότι η κα κατηγορούμενη δεν έχει δώσει την αίσθηση του επείγοντος ενώ πριν λίγα δευτερόλεπτα η Τζωρτζίνα έχει κάνει τις τελευταίες ανάσες της.

Τόσο οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν μέχρι εκείνο το σημείο, όσο και από το σημείο της ανακοπής και μετά στην πραγματικότητα η ιατρική εξήγηση που έγινε η ανακοπή, δεν δόθηκε. Ο λόγος που δεν βρήκαν την αιτία είναι γιατί δεν έψαξαν αυτό που έχει συμβεί, το οποίο είναι εγκληματική ενέργεια.

Πρώτον δεν έψαχνε κανείς για να βρει την κεταμίνη η οποιαδήποτε άλλη ουσία και η δειγματοληψία έγινε την επόμενη μέρα. Σε κάθε περίπτωση η ουσία που χορηγήθηκε θα έχει μεταβολιστεί. Δεν βρέθηκε κάποιος παθολογική αιτία οπότε για όλους ήταν στην σφαίρα του ανεξήγητου. Ήταν μια ανακοπή που τους “έτρωγε”.

Παρά την ανακοπή, η καρδιά παρουσίαζε καλή εικόνα. Και η άμεση πτώση της τροπονινης δείχνει ότι δεν ήταν καρδιολογικής προέλευσης η ανακοπή. (Ο Γεωργακόπουλος αναφέρεται στον Χασαπόπουλο που είχε πει ότι η περιγραφή της κατηγορουμένης με το τίναγμα των άκρων ότι είναι θεατρικό).

Γεωργακόπουλος: Είναι πολλά τα θέματα που δεν “κολλάνε” από αυτά που έχει η κατηγορούμενη.

Ο τώρα συνταξιούχος αναισθησιολόγος, ο κ.Χασαπόπουλος είχε βάλει εδώ στην αίθουσα τα κλάματα για την Τζωρτζίνα την οποία και έσωσε. Σε αυτόν τον άνθρωπο ουσιαστικά εδώ λέμε ότι κακώς επέμεινες, κακώς την έσωσες. Μου δημιουργεί μια εντύπωση η κα. κατηγορούμενη ότι θα άκουγα στην απολογία κάτι συνεπές ότι ο Χασαπόπουλος κακώς επέμεινε.

Πρόεδρος: κε.Κούγια, σεβαστείτε τον συνάδελφό σας

Κούγιας: Να μην ερμηνεύει εμένα, ζητάω συγγνώμη

Γεωργακόπουλος: Διευκρινίζω ότι μάλλον η επίθεση στον Χασαπόπουλο δεν ήταν ειλικρινής στάση. Αν λέμε για τον Χασαπόπουλο δεν λέω για τι δέχτηκε ο κ.Ηλιάδης. Ενώ φαινομενικά ήταν ένας γιατρός που φρόντιζε να είναι υγιές το παιδί. Δεν μένω καθόλου σε αυτά που είπε ο κ.Ηλιάδης περί Μινχάουζεν. Θεωρούμε ότι δεν προσφέρει τίποτα. Ο βηματοδότης δεν κάνει θαύματα. Αν πυροβολήσεις κάποιον δεν θα σε σώσει. Αν γίνει κάτι ενδοκαρδιακά τότε θα σε σώσει.

Αγλαΐα Κυριακού

Ερχόμαστε στη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Αγλαΐα Κυριακού. Ο τελευταίος άνθρωπος ιατρός που είδε εν ζωή το παιδί ήταν η κα.Ταταριώτη. Στις 13.30 δεν μπαίνει κανείς άλλος στο δωμάτιο εκτός. Είπε ότι ήταν μια χαρά. Δεν θα σταθώ μετά πως τους ενημέρωσε η κατηγορούμενη. Έπειτα η κα. Καββαδία είπε στην κα.Κουρουση να πάει στον θάλαμο. Μέσα στον θάλαμο ήταν 8 γιατροί και νοσηλευτές που λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή. Όλοι λένε ότι δεν δώσαμε κεταμίνη, μιδαζολάμη, ξυλοκαϊνη, δεν κάναμε απινίδωση. Μετά από 15 λεπτά βγήκε έξω ο κ.Τζιουβας και ενημέρωσε την μητέρα ότι το παιδί έφυγε από την ζωή. Η κατηγορούμενη άκουσε ότι ήρθε μια κραυγή από την Τζωρτζίνα.

Ο κ.Μπουζιάνης είπε ότι ο θάνατος επήλθε από θανατηφόρο ουσία (κεταμίνη) και το είπε και μέσα στο ακροατήριο. Το γεγονός ότι βρέθηκε μεταβολισμένη η κεταμίνη, σημαίνει ότι δόθηκε εν ζωή.

(Διαβάζει έγγραφα αναγνωστέα που λένε ότι δεν δόθηκε κεταμινη από τους γιατρούς νοσηλευτές και ότι δεν υπάρχει κάποιο μπουκαλάκι κεταμινης που χάθηκε από το νοσοκομείο).

Προκύπτει ότι μέσα στον θάλαμο ήταν μόνο η κα.κατηγορούμενη και κανείς άλλος. Η κεταμίνη έχει δοθεί λίγο μετά τις 2. Και από το πρώτο άτομο που μπαίνει μέσα, που είναι η κα.Κουρουση, το παιδί είναι νεκρό. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμινη έχει δοθεί από την κατηγορούμενη λίγο μετά τις 2. Η κα.Δημακοπούλου και ο κ.Κραβαριτης προσπάθησαν να βγάλουν όλους τους γιατρούς από ανίκανους στο επάγγελμα τους έως και ψεύτες και ότι πάνε κάτι να καλύψουν. Η κα.Δημακοπούλου είχε ξεκινήσει από μια άποψη στο άλλο άκρο. Είχε κάνει νωρίτερα τοποθετήσεις σε συνεντευξεις. Σας έχω σε usb, cd τις συνεντεύξεις και ότι έλεγε για την υπόθεση. Και το κάνουμε αυτό για αξιολόγηση της αξιοπιστίας της. Μας είπε εδώ στο ακροατήριο ότι δεν είχε όλα τα στοιχεία . Ναι αλλά είχε άποψη και καλά έκανε αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε όμως τι είχε πει νωρίτερα.

Δύσκολα ακολουθεί κάποιος τα συμπεράσματα της κας.Δημακοπούλου. Και οι δυο τους (Δημακοπούλου και Κραβαριτης) είπαν εδώ μέσα ότι η Τζωρτζίνα είχε δέκα διαφορετικά προβλήματα η Τζωρτζίνα τα οποία οι κακοί, ψεύτες γιατροί δεν τα διέγνωσαν ούτε τα αντιμετώπισαν.
Εν τω μεταξύ Δημακοπούλου και Κραβαριτης ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούν για το ποια ήταν η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας.

Αυτό λένε πρακτικά είναι ότι πρώτον οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων που πέρασε η Τζωρτζίνα δεν διέγνωσαν εγκαίρως τι έχει. Δεύτερον, δεν το αντιμετώπισαν και τρίτον θέλουν και από πάνω να σας παραπλανήσουν για να καλύψουν τα δικά τους, δείχνοντας με το δάχτυλο την μητέρα.
.
Κατά τη διάρκεια της απολογίας δεν μπορώ να μην παρατηρήσω κάποια πράγματα. Προσπερνάω όλα περί μαγισσών περί απιστιών. Πρώτο και κύριο που μου έκανε εντύπωση πως γίνεται να απολογείται ένας άνθρωπος που κατηγορείσαι ότι έχεις σκοτώσει το παιδί σου αλλά ταυτόχρονα να λέει εδώ στο ακροατήριο ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν πρέπει να απαντήσει π.χ. δεν θέλω να εκθέσω κάποιον κλπ.

Ένα άλλο που παρατηρώ από την αρχή της διαδικασίας είναι όλους αυτούς τους μήνες είναι ότι η κα κατηγορούμενη δεν είχε αντιδράσει ποτέ σε αυτά που κατέθεταν εδώ οι μάρτυρες. Κάθε φορά που έβλεπα ότι δεν αντιδράει σκεφτόμουν ότι εγώ στην θέση της δεν ξέρω τι θα γινόταν εδώ μέσα, μακελειό, θα με κρατούσατε πίσω πίσω. Θα με είχατε πίσω με το μεταγωγών. Και ξαναλέω προσωπικά θα “έπεφτα” πάνω στον Ηλιάδη, στον Τζιουβα όπως εγώ αντιλαμβάνομαι από άποψη δικαστικής ψυχολογίας. Αυτή είναι στην πραγματικότητα η στάση της. Σε κάτι που δεν γίνεται να μην αναφερθώ είναι η αναφορά στην προοπτική της μήνυσης από τον υπουργό υγείας. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν το συνδέει με κάποια έκπτωση με κάτι που είπε στην ανάκριση. Δηλαδή να έλεγε ότι τότε δεν είπα κακως επειδή φοβήθηκα και να ερχόταν εδώ και να τα έλεγε αυτά που δεν είχε πει. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την σχέση της κατηγορουμένης με τον κο.Δασκαλάκη. Όμως δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι στην απολογία της ο τρόπος με τον οποίο τον ανέφερε τον κ.Δασκαλάκη, δεν είναι ξεκάθαρο πως τον αναφέρει. Τον αναφέρει “Μάνος, πατέρας της Τζωρτζίνας, ο κ.Δασκαλάκης, ο πρώην σύζυγός μου”. Στις 30/1 σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την αδερφή της η κα. κατηγορουμένη γράφει η ίδια ότι μετά την Τζωρτζίνα τελειώσαμε. 15/3 παίρνει τηλέφωνο την κα.Κηπουρου παριστάνοντας την μητέρα της υποτιθέμενης καινούργιας κοπέλας του κου.Δασκαλακη και της λέει «βρείτε τον και θα βρείτε τι θα έχει γίνει με τα παιδιά». Πρέπει να την κηρύξετε ενοχή και για τα δύο.

Καταθέτει αιτήματα ο Κούγιας

Κούγιας: Ζητούμε να κατατεθεί στα πρακτικά η αγόρευση της εισαγγελέως πριν την αγόρευση μου για να μπορέσω να την αντικρούσω.
Δεσμεύομαι ότι αν δεν κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτά, εγώ δεν θα αρχίσω την αγόρευση μου. Έχετε δεσμευθεί εσείς η ίδια. Δεν θα την κάνετε γραπτώς; Ήταν μόνο για τα κανάλια;
Το δεύτερο είναι αίτημα -καταγγελία για να αποτελέσει μέρος των πρακτικών. Όπως είναι γνωστό η κα.κατηγορουμενη είναι ιερό πρόσωπο. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να προσβάλει, να ειρωνεύεται και πόσω μάλλον να το συκοφαντεί την κατηγορούμενη. Είχα την ατυχία να μην παρευρίσκομαι κατά την αγόρευση της εισαγγελέως και στις ερωτήσεις σας (απευθύνεται στην πρόεδρο). Όπως πληροφορήθηκα από τους συνεργάτες μου, η ειρωνεία “πήγε σύννεφο”. Την καταγγέλλουμε στα πειθαρχικά του Αρείου Πάγου. Σε αυτές τις δίκες που είναι μια ιστορική δίκη, που θα σχολιαστεί θα πρέπει να δοθούν εγγράφως η αγόρευση της εισαγγελέως για να τα αντικρούσω στις 14 Φεβρουαρίου.

(Έκρηξη Κούγια)
Κούγιας: Δεν έχω εμπιστοσύνη στην εισαγγελέα.
Το να δοθούν γραπτά οι αγορεύσεις των εισαγγελέων έγινε και στην δική του Καμπανού, στην δίκη Λιγνάδη, Γεωργόπουλου και σε άλλες δίκες που κράτησαν πολλούς μήνες κτλ.
Εγώ δεν επιτρέπεται να πάρω αντίγραφο; Σε τέτοια δίκη; Πρόκειται να την καταθέσει η όχι η εισαγγελέας; Αυτό είναι ερώτημα. Αν δεν μιλάει δεν μπορεί να την καταθέσει μετά θα το αιτιολογήσει γιατί η Τζωρτζίνα ήταν άτυχη που είχε μητέρα την κα.κατηγορουμενη;
Γιατί δεν απαντάτε;
Εισαγγελέας: Περιμένω να μου δώσει το λόγο η πρόεδρος.
Πρόεδρος: Ναι πείτε μας
Εισαγγελέας: Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι εισαγγελείς στα ακροατήρια αγορεύουν το λέει και η λέξη από μόνη της αγόρευση που είναι προφορική ανάπτυξη λόγου. Δεν είμαι υποχρεωμένη. Αν δεν τον θυμούνται οι συνήγοροι τον λόγο μου, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα και δεν θα το λύσω εγώ. Αν εκτιμάει ο συνήγορος οτι αυτά που είπα θα τα αλλάξω μετά και να γράψω αλλά, λυπάμαι ειλικρινά γιατί εμμέσως με κατηγορεί για μελλοντικό ποινικό αδίκημα. Το ότι δεν τα δίνω το κάνω γιατί δεν προβλέπεται να τα δώσω. Είπα στην συνήγορο θα την δώσω και θα είναι μέρος της απόφασης. Κι όσον αφορά στο πειθαρχικό που ανέφερε ο συνήγορος, αρμόδιος είναι ο Άρειος Πάγος, να πάτε να το καταθέσετε εσείς.

Κούγιας: Και βέβαια δεν έχω εμπιστοσύνη στην εισαγγελέα. Ζητούμε να γίνει τώρα η κατάθεση των εγγράφων της αγόρευσης της εισαγγελέως και προσφεύγουμε προς το δικαστήριο.

Το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα αιτήματα

Κούγιας: Αν στην δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά της εισαγγελέως μετά την αγόρευση μου, δεσμεύομαι ότι θα προσβάλλουμε τα πρακτικά για πλαστότητα γιατί πρέπει να εισέλθει κατά τη διάρκεια της δίκης.

Αγόρευση Δημήτρη Καράμπελα

Ο Δημήτρης Καράμπελας, επίσης δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη για την υποστήριξη της κατηγορίας, έκανε λόγο για μια υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία «δοκιμάστηκε» η ελληνική δικαιοσύνη.

Καράμπελας: Η δίκη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Μια μάνα κάνει τα πάντα για το παιδί της. Εδώ μιλάμε για διεύρυνση εγκληματικής ενέργειας. Μιλάμε για ένα ζευγάρι συνεχώς τσακωμένο. Πρόκειται για μια σύζυγο που όλες οι σκέψεις τις περιτριγύριζαν από τον κ Δασκαλάκη. Όταν ζήτησε ο κ Δασκαλάκης να χωρίσουν έχασε την γη κάτω από τα πόδια της. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Πίστεψε ότι με τον τρόπο της θα μπορούσε να τον κρατήσει. Αλλά ποιος ήταν αυτός ο τρόπος; Τον τρόπο αυτό δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Τι πρόσωπο έπρεπε να δείξει για ένα τετραπληγικό παιδί ; Να το αφήνει άπλυτο και απεριποίητο ; Τότε θα ήταν που θα είχε κινήσει τις υποψίες. Ήταν ένα υγιέστατο παιδί. Μόνο για γαστρεντερίτιδα είχε νοσηλευτεί και για ένα χειρουργείο που είχε πέσει σε μια μπασκέτα. Από υγιέστατο κατέστη τετραπληγικό και κατέρρευσε. Εάν, ο θάνατος της ήταν λύτρωση είναι μια άλλη κουβέντα.

Ποιος αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει με το παιδί του και το πάει στο νοσοκομείο δύο ώρες μετά;

Άφησε στο νοσοκομείο την αδερφή της και η ίδια έφυγε για να πάρει πράγματα, ενώ δεν ήξεραν ακόμα πόσο θα καθόταν στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα. Και μάλιστα πήγε σε δύο σπίτια. Και άντε να καταλάβουμε το σπίτι που ήταν δέκα λεπτά από εκεί, αλλά γιατί να πάει στο σπίτι στην Αλισσό; Τι ήθελε πραγματικά να πάρει μαζί της η τι ήθελε να καλύψει;

Στο επεισόδιο η κατηγορούμενη περνάει απαρατήρητη. Ποια μάνα θέλει να περνάει απαρατήρητη και όταν παθαίνει κάτι σοβαρό το παιδί της και να μην είναι κατά πάνω του; Αυτό ακριβώς ήθελε να είναι απαρατήρητη γιατί εκείνη ήταν υπεύθυνη για την κατάσταση που είχε περιέλθει η Τζωρτζίνα και είχε τύψεις. Όποιες τύψεις μπορεί να έχει μια μάνα που.

Και ερχόμαστε στο σημείο που σύμφωνα με την κα. Κατηγορουμένη, ο κ. Ηλιάδης μετά από μαγνητική της είπε ότι έχει μικρό προσδόκιμο ζωής.
Το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ποτέ. Είπε δεν με ρώτησε κανείς για να τους το πω. Πουθενά δεν αναφέρθηκε. Στην ανακρίτρια, στο υπόμνημα, στην συμπληρωματική, πουθενά. Δεν θα το έλεγαν οι συγγενείς της; Όλοι το ξέχασαν; Θα τους έλεγε ο Ηλιάδης ότι να πάτε το παιδί μόνο για ενυδάτωση; Αυτό είναι άλλο ένα μύθευμα της κας κατηγορουμένης.

Υποτίθεται ότι απεχθάνεται το ψέμα. Διαζύγιο με την αλήθεια έχει.

Στα μηνύματα που στέλνει στον κ. Δασκαλάκη λέει για την Τζωρτζίνα “Ζήσει, πεθάνει εσύ επέλεξες να μην ζεις μαζί της”. Λέει μια μάνα κακό για το παιδί της; Ούτε για αστείο δεν λέμε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Καράμπελας αναφέρθηκε και στην φράση που είπε η κατηγορούμενη “Το μεγάλο επεισόδιο βραδυκαρδίας δεν το έχει κάνει ακόμα. Θα δείτε”. Τι ήθελε να πει με αυτή την φράση; Τι ήξερε;

Πώς βρέθηκε η κεταμίνη στο αίμα της μικρής; ποια είναι η ώρα του θανάτου της μικρής. Αν πούμε ότι 14.28 είναι νεκρό άρα δεν μπορεί να μεταβολίσει. Θανατηφόρα δηλητηρίαση. Αν πούμε ότι δόθηκε μετά τις 14.28, έχει γίνει ιατρικό λάθος. Και τρίτον αν είναι αδιευκρίνιστα τότε μιλάμε για θάνατο απροσδιόριστης αιτίας.

Όμως η ώρα θανάτου είναι 14.28 καθώς το παιδί δεν αναπνέει, οι κόρες του έχουν διασταλεί και είναι σε μυδρίαση. Δεν αντιδρούν οι κόρες στο φως. Το παιδί είναι σταθερά νεκρό. Έχουμε περιστοματική κυάνωση. Ο θάνατος έχει ήδη επέλθει.

Οι γιατροί μέχρι εκείνη την ώρα δεν ξέρουν τίποτα περί κεταμίνης. Δόθηκε ενώ το παιδί ήταν ζωντανό, και γι’ αυτό μεταβολίστηκε και γι’ αυτό βρέθηκε ουσία στα ούρα.

Είχε βγει η κα Δημακοπούλου και έλεγε για τρεις δολοφονίες. Είπε ότι δεν είχε τον ιατρικό φάκελο. Ε τότε γιατί έβγαινε στα κανάλια; Τα έλεγε έτσι; Στον αέρα;

Όχι μόνο εργαλειοποιεί το παιδί αλλά φτάνει και στο έσχατο, το θυματοποιεί. Για εκείνη ο στόχος είναι ο Δασκαλάκης και μέσο το παιδί. Το σπλάχνο της, το ίδιο της το παιδί. Πιστεύοντας ότι το πένθος θα τους ενώσει. Αλλά έλα που γίνεται το θαύμα στο Καραμανδάνειο και το παιδί σώζεται. Αλλά έστω και έτσι από τύχη της πήγε καλά γιατί το ζευγάρι επανενώθηκε.

Και έκλαψε τώρα στην απολογία. Τότε που ήταν όλα τα περιστατικά γιατί δεν έκλαιγε; Στάχτη στα μάτια όλων. Δεν την ψυλλιάστηκε κάνεις. Έστω και τυχαία τον έφερε πίσω τον Δασκαλάκη.

Υπήρχε και η ερώτηση γιατί να μην το έκανε αυτό στο παιδί της τον Γενάρη και πιο πριν από το κακό; Γιατί τότε δεν χρειαζόταν.
Σε μήνυμα της κας κατηγορουμενης γράφει “Και εμένα ποιος θα με θέλει με τετραπληγικό παιδί;” Όλα αυτά μπαίνουν μέσα της και παίρνει την απόφαση.

Ακούει στην εκπομπή τον κο Λαμπροπουλο να μιλά για την ουσία κεταμίνη και υποτίθεται ότι δεν ήξερε και ρωτάει τότε τάχα μου δήθεν “τι είναι η κεταμίνη;” και έκανε αναζήτηση στο ίντερνετ και έκανε φύλλο και φτερό για να μάθει τι είναι η κεταμίνη. Για να μην έχουν να της πουν κάτι.

Χαρακτηριστικά θυμόμαστε ότι εδώ μέσα πιο πολύ μίλησε με εκτενή αναφορά για το τι της έκαναν μέσα στην ΓΑΔΑ παρά για το επεισόδιο που πέθανε η Τζωρτζίνα.

“Δεν μπορώ το ψέμα” είπε η κατηγορούμενη σαν στάση ζωής και “βγαίνουν” δύο ψέματα.

Δεν ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις λέγοντας δεν θέλω να είμαι κουτσομπόλα κτλ. Κατηγορείσαι για το έσχατο ότι σκότωσες το παιδί σου και εσύ νοιάζεσαι άμα θίξεις κάποιο άτομο;

Νιώθω την ανάγκη να σας πω κάτι για την έννοια της μάνας. Μάνα είναι αυτή που μας γέννησε, σπάει το εγώ και γίνεται το εμείς. Μάνα σημαίνει αγάπη, δεν εγκαταλείπει, δεν προδίδει. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού της. Είναι μια γυναίκα αδίστακτη.

Είπε κάτι που μου έκανε εντύπωση η κατηγορούμενη στο τέλος της απολογίας της. “Ο χαμός της Τζωρτζίνας με στοιχειώνει. Και όντως γιατί η ίδια το προκάλεσε. Γιατί έχει ενοχές. Πρέπει να τιμωρηθεί. Πρέπει να μείνει για πολλά χρόνια στη θέση στην οποία βρίσκεται τώρα. Και πιστέψτε με σύσσωμη η ελληνική κοινωνία θα νιώσει την ανακούφιση που θα νιώσει ο Μάνος Δασκαλάκης.

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις