Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συνεχίζεται σήμερα η εξέταση της ηθοποιού που τον κατήγγειλε για βιασμό

Φιλιππίδη
Πέτρος Φιλιππίδης Δημήτρης Λιγνάδης

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του ηθοποιού με την εξέταση της πρώτης γυναίκας που είχε καταγγείλει τον γνωστό ηθοποιό για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Η γυναίκα έχει ολοκληρώσει την κατάθεσή της στο ακροατήριο, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και κοινού, και σήμερα οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη θα συνεχίσουν να της υποβάλλουν ερωτήσεις επί των όσων υποστηρίζει.

Η καταγγέλλουσα στην κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση της, ενέμεινε στην αρχική της καταγγελία κατά του ηθοποιού, υποστηρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός της επιτέθηκε και τελικά την εξανάγκασε σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η γυναίκα, ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2008 μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

Η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Σχολιάζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της πρώτης καταγγέλλουσας ο συνήγορος υπεράσπισης του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η διαδικασία», εκφράζοντας την εκτίμηση του ότι «οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Στο πλευρό του κατηγορουμένου, βρίσκονται τόσο η σύζυγος του, Ελπίδα Νίνου, η οποία πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας, όσο και ο γιος τους Δημήτρης.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις