Δίκη Λιγνάδη: H αποκάλυψη των ερωτικών email της πρώην συντρόφου του

Λιγνάδη
Δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δίκη Λιγνάδη: Η υπεράσπιση του ηθοποιού έκανε προσπάθεια να αποδομήσει την πρώην σύντροφο του ηθοποιού και μάρτυρα – κλειδί.

Υπέβαλλε μάλιστα, μήνυση κατά του τέταρτου καταγγέλλοντα. Ο Αλέξης Κούγιας έφτασε στο σημείο να διαβάσει δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα προσωπικού περιεχομένου που φέρεται να είχε στείλει η 40χρονη με τον σκηνοθέτη. Ταυτόχρονα, ο συνήγορος επέμεινε ιδιαίτερα στο σκέλος της κατάθεσης σύμφωνα με την οποία η γυναίκα απομακρύνθηκε από τη σχέση όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης τής παραδέχθηκε την συναναστροφή του με ανήλικα αγόρια, εμμένοντας στο κατά πόσο μπορεί να αποδείξει τα λεγόμενά της.

Υπεράσπιση: Λέτε ότι τον επισκέπτονταν διάφορα ανήλικα, δηλαδή το σπίτι του ήταν κέντρο διερχομένων; Λέτε ότι 2 φορές τον είδατε με ανήλικα παιδιά. Προγραμματισμένο ήταν ή πήγατε μόνη σας;

Μάρτυρας: Πήγαινα σπίτι του μόνο όταν με καλούσε.

Υπεράσπιση: Μπορείτε να αποδείξετε ότι υπήρχαν ανήλικα παιδιά;

Μάρτυρας: Δύο φορές είχα δει.

Υπεράσπιση: Σας συνέστησε με τα ανήλικα;

Μάρτυρας: Ναι.

Υπεράσπιση: Ήταν εκεί όταν πήγατε;

Μάρτυρας: Το ένα ήρθε αργότερα γιατί είχε ένα θέμα με την οικογένειά του, δεν μου το σύστησε καν. Το άλλο ήταν το παιδί από την Πάρο.

Υπεράσπιση: Σας είχε προτείνει να κάνετε όλοι μαζί έρωτα;

Μάρτυρας: Ναι.

Υπεράσπιση: Μπορείτε να το αποδείξετε; Ενώ σας φερόταν άσχημα, γιατί πήγατε ξανά σπίτι του; Αυτός είναι ένας ανώμαλος, εσείς είστε νορμάλ κοπέλα, γιατί πήγατε εκεί να κάνετε έρωτα;

Μάρτυρας: Δεν έχω πει ότι είναι ανώμαλος. Μου είπε ότι με αγαπάει και με έπεισε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής, Γιάννης Παναγόπουλος, του οποίου το όνομα ενεπλάκη στην υπόθεση, όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, απολογούμενος στην ανακρίτρια, για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του πρώτου καταγγέλοντα περί βιασμού του τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του ηθοποιού στο Μεταξουργείο, είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε ταξίδι αναψυχής με τον μάρτυρα στην Αίγυπτο.

Ωστόσο, ο μάρτυρας δεν δέχθηκε ότι ήταν μαζί τις ημερομηνίες που υποστηρίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης, αλλά λίγο αργότερα.

«Πριν δεν ξέρω, αλλά από τις 3 έως 9 Αυγούστου είχα πάει μαζί του ταξίδι στην Αίγυπτο. Απ’ ότι μου είπε τότε, ήταν να πάει αυτό το ταξίδι με την τότε σχέση του, όπως έμαθα τυχαία μετά, κάτι έγινε στον άνθρωπο αυτό, κάποιο τροχαίο ατύχημα και επικοινώνησε μαζί μου ο κατηγορούμενος, λέγοντάς μου ότι έχει ένα εισιτήριο, αν θέλω να πάω μαζί του. Και πήγα. Και το πλήρωσα το εισιτήριό μου στη συνέχεια. Έψαξα να βρω το εισιτήριο, το εισιτήριο βρέθηκε, αλλά χωρίς όνομα ταξιδιώτη, γιατί σας εξήγησα πως έγινε.

Πρόεδρος: Πώς καταλάβατε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το όνομά σας το Φεβρουάριο του 21;

Μάρτυρας: Δεν το άκουσα εγώ, έκανα μάθημα τότε, μέσω ζουμ και με πήρε ένα δημοσιογράφος και με ρωτούσε αν είχα πάει μαζί του ταξίδι και μετά ένας χαμος. Με ενημέρωσαν ότι οι δικηγόροι του με καλούσαν να καταθέσω ως μάρτυρας για το ταξίδι στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό και τότε αναγκάστηκα να βγάλω μια δημόσια επιστολή μαζί με τον κο Μικελάτο. Μέχρι και τώρα προσπάθησα να μείνω μακριά από αυτό το τοξικό πράγμα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μετά την παράσταση κατά την οποία γνωρίστηκαν, “μια φίλη μου είπε αμέσως ‘Πρόσεχε’. Δεν έδωσα εκείνη την ώρα σημασία. Με ρώτησε αν με ενδιαφέρει το θέατρο και μου ζήτησε το τηλέφωνό μου. Το ίδιο βράδυ, 23.30- 24.00 με πήρε τηλέφωνο. Μου φάνηκε περίεργο, αλλά πολύ ευγενικά φρόντισα να σταματήσω εκεί την επικοινωνία”. Πάντως, ο ηθοποιός όπως είπε, δεν είχε δει τους τέσσερις καταγγέλοντες μαζί του, ούτε άλλα ανήλικα άτομα στο σπίτι του κατηγορούμενου.

Τέλος, εμμένοντας στην πάγια τακτική του, η υπεράσπιση Λιγνάδη προχώρησε στη μήνυση του τέταρτου καταγγέλλοντα και του φίλου του που επίσης κατέθεσε στο δικαστήριο, για ψεύδη κατάθεση.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις