Δίκη Κολωνού: Ισόβια στον Ηλία Μίχο – Αποφυλακίζεται η μητέρα της 12χρονης

12χρονης

Ισόβια κάθειρξη και 41 έτη κάθειρξης καθώς και χρηματική ποινή, ήταν η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αυτή άμεσα θα βρεθεί εκτός φυλακής, δεδομένου ότι βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη εδώ και 18 μήνες, έχει εκτίσει δηλαδή την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Στον αποκαλούμενο «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών.

Τώρα η αναγνώριση του ελαφρυντικού στους αποκαλούμενους ως «πελάτες» του παιδιού άλλα και την ποινική τους μεταχείριση. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από 12 μήνες έως επτά έτη.

Αυτή την ώρα στο δικαστήριο αγορεύουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων για χορήγηση αναστολής. Αφού το δικαστήριο αποφανθεί και για αυτά τα αιτήματα η αυλαία της πολύκροτης αυτής δίκης θα πέσει λίγο πριν συμπληρωθεί το 18μηνο της ανώτατης προσωρινής κράτησης του Μίχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναμένεται η απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γ. Αδειλίνη αν θα ασκήσει ή όχι διώξεις κατά των βουλευτών των “Σπαρτιατών”

Κανένα ελαφρυντικό για Μίχο και για τη μητέρα της 12χρονης για την πράξη της εκβίασης η πρόταση της εισαγγελέως

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις