Δίκη Φιλιππίδη: «Ναι» στο αίτημα της υπεράσπισης να μην διαβαστούν μηνύματα που του έστειλε δημοσιογράφος

Φιλιππίδη

Δεκτή, κατά πλειοψηφία, έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την ένσταση που είχε καταθέσει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη ώστε να μην αναγνωστούν μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μάρτυρας – δημοσιογράφος με ηθοποιό.

Στα μηνύματα αυτά, η μάρτυρας φέρεται να μιλούσε αρνητικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε και ερωτική σχέση μεταξύ τους. «Σας παρακαλώ! Εκείνη την ημέρα είχαμε τσακωθεί με τον κ. Φιλιππίδη και προφανώς είχα νεύρα και θα έχω γράψει ότι ήταν κακός άνθρωπος. Όμως ήρθα εδώ συναισθηματικά φορτισμένη και σας λέω αυτά που πιστεύω», είπε σχετικά στο ακροατήριο η μάρτυρας, η οποία συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο επί σειρά ετών.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοινώνοντας την απόφασή του το περιεχόμενο των μηνυμάτων της μάρτυρα δεν σχετίζεται με τις πράξεις για τις οποίες δικάζεται ο κατηγορούμενος.

Γιατί η εισαγγελέας πρότεινε να μην διαβαστούν τα μηνύματα

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων τα εξής: «Προσκομίστηκαν έγγραφα από την υποστήριξη της κατηγορίας που αποτυπώνουν συνομιλίες της μάρτυρος με τρίτο πρόσωπο. Η ίδια λέγει ότι δεν είχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο, ενώ από τα μηνύματα αυτά ίσως συνάγεται το αντίθετο. Η μάρτυρας απάντησε στο δικαστήριο ότι δεν είχε σχέση με τον κατηγορούμενο. Επίσης είναι μάρτυρας ήθους, αφού δε γνωρίζει καθόλου για τις καταγγελίες. Πρόκειται κατ’ αρχήν για νόμιμο αποδεικτικό μέσο, όμως η μάρτυρας δεν επιθυμεί την ανάγνωση για προστασία των προσωπικών της δεδομένων. Αν από τα μηνύματα προέκυπταν αποδείξεις για κάποια από τις πράξεις που κατηγορείται ο κατηγορούμενος, θα πρότεινα να προχωρήσουμε, αλλά από αυτά τα μηνύματα θα φανεί η αξιοπιστία της μάρτυρος και σε αυτή την περίπτωση το αγαθό της προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών υπερτερεί. Προτείνω να γίνουν δεκτές η αντιρρήσεις της υπεράσπισης του κατηγορουμένου».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΔIABAΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρηστίδου – Μαραντίνης: Στα δικαστήρια για τη διατροφή των παιδιών – 12 μήνες με 3ετή αναστολή στον τραγουδιστή

Στα δικαστήρια ο πατέρας από το Μπαγκλαντές που βίαζε για 5 χρόνια την κόρη του

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις