Δικαιοσύνη: Προβληματική η ΚΥΑ για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Ένα μείζον ζήτημα δημιουργείται με την ΚΥΑ της 6.11.2020 που αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων εν μέσω δεύτερου, γενικού, lockdown. Στην υπουργική απόφαση προβλέφθηκε η αναστολή κάθε διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, έως και 30.11.2020.

Όμως όπως εξηγούν έγκριτοι νομικοί στο eReportaz εξαιτίας της πρόβλεψης αυτής , πολλοί εν διαστάσει σύζυγοι, δεν κατέβαλαν την δικαστικά αναγνωρισμένη διατροφή στα ανήλικα παιδιά τους , για τον μήνα Νοέμβριο 2020, ακριβώς επειδή δεν γίνεται κατάσχεση (πχ μισθού) και η δικαστική απόφαση ουσιαστικά παραμένει ανεκτέλεστη.

Έτσι,όμως, εν μέσω πανδημίας και γενικού lockdown, χιλιάδες μονογονεϊκές οικογένειες μένουν χωρίς κανένα εισόδημα, ενώ ταυτόχρονα,χιλιάδες υπόχρεοι, που έχουν οικονομική δυνατότητα, δεν καταβάλουν αυτά που οφείλουν.

Έτσι λοιπόν ο νομικός κόσμος ζητεί να προβλεφθεί η εξαίρεση περιπτώσεων διατροφής ανηλίκου τέκνου από την αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης και εκεί να επιτρέπεται η αναγκαστική εκτέλεση!

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις