Χρυσή Αυγή: Στις φυλακές Δομοκού η «εγκληματική οργάνωση» – Τι παίζει με τον Λαγό

Το δρόμο προς τις φυλακές Δομοκού παίρνουν καλώς εχόντων εντός της ημέρας οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι τελικά δεν οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών λόγω κορωνοϊού. Αστυνομικός της ΓΑΔΑ παρέλαβε τα φυλακιστήριά τους και με έκτακτη μεταγωγή θα προγραμματιστεί ποιοι θα πάρουν τον δρόμο για Δομοκό, Τρίκαλα και Μαλανδρίνου

Στο Μαλανδρίνο θα οδηγηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς, ενώ απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου για τον Γιάννη Λαγό θα διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να αρθεί η ασυλία του και να εκτελεστεί η απόφαση σε βάρος του. Ο Γιάννης Λαγός από την πλευρά του θα επιχειρήσει να μπλοκάρει τη διαδικασία στέλνοντας αντίγραφο της έφεσης που υπέβαλε στη νομική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για την άρση της ασυλίας του.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αναζήτηση του Χρήστου Παππά. Οταν το 2013 οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν τις συλλήψεις των χρυσαυγιτών, ο Χρήστος Παππάς ήταν ο μοναδικός που δεν είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς και επτά χρόνια μετά εξέθεσε ξανά την ΕΛ.ΑΣ. με την μη σύλληψή του να έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Χθες Πέμπτη, ο Χρήστος Παππάς εξαφανίστηκε και πάλι, παρότι οι αστυνομικοί είχαν σχέδιο διακριτικής παρακολούθησής του. Ο Παππάς κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των αστυνομικών και να χαθεί από προσώπου γης. Στην περίπτωσή του το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν δούλεψε, γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό στις Αρχές.

Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης φαίνεται ότι είχε οργανώσει την εξαφάνισή του, με τις Αρχές να αναζητούν πυρετωδώς από χθες Πέμπτη το κρησφύγετό του. Έρευνες έχουν γίνει σε όλα τα πιθανά σημεία όπου θα μπορούσε να βρίσκεται σε Αττική και Ιωάννινα (τόπο καταγωγής του), χωρίς αποτέλεσμα. Το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό και έτσι δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί δια μέσω του σήματος που εκπέμπει. «Ο πελάτης μου έχει τις απόψεις του. Θα σταθμίσει το γεγονός ότι μπορεί να εκτίσει μία ποινή, η οποία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο μπορεί να μην επικυρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση ποιος θα του δώσει πίσω τα χρόνια που έκανε φυλακή; Προς το παρόν είναι συνειδητή επιλογή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις