“Βρώμικα” παιχνίδια στην Εθνική Ασφαλιστική: Μηνυτήρια αναφορά για να ματαιωθεί η πώληση

Εθνική Ασφαλιστική

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου έχει υποβάλλει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναφορικά με την πώληση της εταιρείας.

Η μηνυτήρια αναφορά παραμένει ανοικτή προς διερεύνηση από τον εισαγγελέα και πως η τύχη της θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει ταχθεί κατά της πώλησης του 80% της εταιρείας στο fund CVC, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για «ξεπούλημα» και κυοφορούμενο σκάνδαλο.

Ο Σύλλογος στηρίζει αυτή την θέση επικαλούμενος το τίμημα που κατέβαλε η Generali Ελλάδος για την απόκτηση της AXA Ελλάδος και των προϊόντων bancassurance της AlphaBank.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Ασφαλιστική: Στημένη αδελφοκτονία πριν το χρυσό deal


Όπως αναφέρουν, αναλογικά το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής θα έπρεπε να πουληθεί για 547,2 εκατ. ευρώ -σε σχέση με τα κέρδη προ φόρων – και όχι για 390 εκατ. ευρώ που προσφέρει η CVC. Αναλυτές, εκτιμούν πως η θέση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ορθή και πως ενδεχόμενη πώληση μετοχών της εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου, θα επιβεβαίωνε αυτά τα επίπεδα αποτίμησης.

Εάν ο εισαγγελέας ενστερνιστεί τις θέσεις του Συλλόγου θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση και εμπειρογνωμοσύνη, οπότε θα έχουμε συνέχεια στο σίριαλ…

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις