“Βόμβα” του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας: Ολοκληρώστε τώρα την έρευνα Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis

Novartis

Άμεση ολοκλήρωση της έρευνας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητά ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση της Novartis.

Βόμβα του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας για υπόθεση Novartis
Με παραγγελία που απέστειλε στους τρεις οικονομικούς εισαγγελείς, ξεκαθαρίζει ότι «εντός εύλογου χρονικού διαστήματος η έρευνα για τους 2 πολιτικούς θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί». Μάλιστα, πηγές της Οικονομικής Εισαγγελίας εκτιμούν ότι το «εύλογο χρονικό διάστημα» δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 2 μήνες.

Στην παραγγελία του κ. Μπαρδάκη φέρεται να εκφράζεται μια δυσαρέσκεια για τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έρευνας, καθώς οι δύο πολιτικοί ελέγχονται από το 2017 και κατά συνέπεια βρίσκονται υπό έρευνα εδώ και 5 χρόνια. Βόμβα του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας για υπόθεση Novartis Βόμβα του επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας για υπόθεση Novartis

«Η καθυστέρηση δύναται να θεωρηθεί προσβολή του θεμελιώδους δικαιώματος της δίκαιης δίκης όπως ορίζεται από την ΕΣΔΑ. Δεν έχει σημασία που εσείς αναλάβατε την υπόθεση το Φεβρουάριο του 2021. Ο χρόνος προσμετράται», φέρεται να λέει στους οικονομικούς εισαγγελείς στην παραγγελία του.

Υπενθυμίζεται, ότι στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης είχε υποβάλει αίτημα για επίσπευση της σε βάρος του έρευνας. Μάλιστα, την 1η Ιουλίου ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε εγγράφως από τους εισαγγελείς να τον ενημερώσουν γα τις δικονομικές τους ενέργειες, την πορεία της έρευνας τους και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση της.

πηγή: dikastiko.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα 1,65 μ. ως προϋπόθεση για την είσοδο των γυναικών στις στρατιωτικές σχολές

Κ. Τσιάρας: “Επιχειρούμε ένα συνολικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη για να πετύχουμε τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό”

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις