Βόλος: Στη φυλακή ο «ταραξίας» της Νέας Ιωνίας – “Λύγισε” η μητέρα του

60χρονος

Στην φυλακή οδηγήθηκε χθες, μετά την καταδίκη του σε έξι μήνες χωρίς αναστολή, ένας 39χρονος από τη Νέα Ιωνία που μέσα σε λίγα 24ωρα την προηγούμενη εβδομάδα, διέρρηξε πέντε αυτοκίνητα στην γειτονιά του . Έσπαγε τα τζάμια ή τα άνοιγε με κατσαβίδι και η λεία του ήταν εικόνες και 27 ευρώ. Χθες στο ακροατήριο ήταν τόσο η μητέρα του, με την κλονισμένη υγεία , η οποία ζητούσε να διαταχθεί ο εγκλεισμός του γιού της σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, όσο και τα θύματά του.

Η μητέρα του είχε λιποθυμικό επεισόδιο πριν την έναρξη της δίκης και τα θύματα δήλωναν πως ο 39χρονος, πότε μόνος του και πότε με άλλα πρόσωπα, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη γειτονιά.

«Θα πληρώσω όλες τις ζημιές που προκάλεσα στα αυτοκίνητα», είπε ο 39χρονος και παραδέχτηκε τις πράξεις του. Είπε ωστόσο πως θυμόταν μόνο μια διάρρηξη. «Είμαι ένα χρόνο «καθαρός» και εκείνη την μέρα που έσπασα το τζάμι ενός αυτοκινήτου είχα μπλέξει με μια παρέα και πήρα χάπια περίεργα. Δεν θυμάμαι, τα είχα χαμένα», είπε και το δικαστήριο δεν πείσθηκε πως η χρήση των χαπιών ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ο 39χρονος είχε μείνει 5,5 χρόνια φυλακή για χρήση και κλοπές, χωρίς να σωφρονιστεί με τον εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει πως δεν μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να υποφέρουν από τις πράξεις του.

Την ώρα που η μητέρα του ζητούσε να μην τον βάλουν φυλακή, εκείνος έκλαιγε και ανέφερε πως έχει ήδη πιάσει δουλειά σε εργοστάσιο του Βόλου με μηνιαίο μισθό 870 ευρώ, αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο για την αλήθεια των λεγομένων του.

«Εάν οδηγηθεί στη φυλακή θα είναι η ολοκληρωτική καταστροφή του, ο όλεθρός του», ήταν η εκτίμηση της δικηγόρου του, αλλά η έδρα ήταν ανένδοτη.

πηγή: gegonota.news.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι δύο συλληφθέντες

Τρίκαλα: Δικηγόρος συνελήφθη για απάτη και πλαστογραφία

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις