Βαριές σκιές για το #MeToo της ΕΟΚ

ΕΟΚ
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελευθέριος Αυγενάκης συμμετέχει σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής , Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021. Συνεδρίασε η διαρκής επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων με θέματα ημερήσιας διάταξης: Α. Προγραμματισμός των εργασιών της Επιτροπής. Β. α) Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ελευθέριο Αυγενάκη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την «Ολιστική Μελέτη των FIFA και UEFA για το ελληνικό ποδόσφαιρο», τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις προοπτικές του. β) Κατάθεση προτάσεων, εκ μέρους των μελών της Επιτροπής, για τη βελτίωση των συνθηκών του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Περίεργη κωλυσιεργία παρατηρείται στη διερεύνηση της καταγγελίας-σοκ γυναίκας-υπαλλήλου της ΕΟΚ η οποία το 2014 (κατά τη διάρκεια αποστολής στην Κρήτη) φέρεται να έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού από «σεβάσμιο», γνωστό και μη εξαιρετέο στέλεχος της Ομοσπονδίας. Παρότι η καταγγελία υποβλήθηκε στις 19 Μαρτίου 2021 στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και διαβιβάστηκε στις 21 Μαρτίου 2021 στην Εισαγγελία Αθηνών και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πατρών, μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, όπως πληροφορούμαι, η καταγγέλλουσα βιώνει ανείπωτες καταστάσεις οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως άκρως εκδικητικές και υποτιμητικές.

Να σας εξηγήσω λίγο την κατάσταση: Η φερόμενη απόπειρα βιασμού έλαβε χώρα το 2014. Στην Κρήτη. Το μεγαλοστέλεχος της ΕΟΚ και εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου φέρεται, σύμφωνα με την καταγγελία πάντα, να εισέβαλε στο δωμάτιο της υπαλλήλου. Χτύπησε την πόρτα, μαύρα μεσάνυχτα! Η μαρτυρία της, την οποία δημοσίευσε η «Μ», σοκάρει: «Προς μεγάλη έκπληξή μου είδα (σ.σ. αναφέρει το όνομα του μεγαλοστελέχους) ο οποίος σε κλάσματα του δευτερολέπτου, αφού έσπρωξε την πόρτα με βία, εισήλθε στο δωμάτιό μου, κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό του, δείχνοντάς μου το μόριό του, ταυτόχρονα έκλεισε την πόρτα. Αστραπιαία όρμησε προς το μέρος μου και με κόλλησε στον τοίχο, πιάνοντάς μου το στήθος και προσπαθώντας πιεστικά να με φιλήσει στο στόμα, λέγοντάς μου με χυδαίες εκφράσει ότι τώρα θα συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου! Εγώ σοκαρίστηκα από αυτές τις ενέργειες και προς στιγμήν πάγωσα και δεν ήξερα πώς να αντιδράσω.

Εκείνος συνέχισε να με θωπεύει με μανία στο στήθος και στους μηρούς, προσπαθώντας να μου αφαιρέσει το εσώρουχο που φορούσα, επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί μου, χωρίς τη θέλησή μου». Από την έρευνα που έχω κάνει προκύπτει ότι αμέσως μετά το συγκεκριμένο, θλιβερό, περιστατικό η καταγγέλλουσα ενημέρωσε τα οικεία της πρόσωπα, τα οποία, όμως, την παρότρυναν να μην καταγγείλει το γεγονός καθώς δεν είχε επαρκή στοιχεία. Όπως συνηθίζουμε να λέμε και να γράφουμε σε παρόμοιες περιπτώσεις, ήταν ο λόγος της εναντίον του λόγου ενός ισχυρότατου στελέχους, το οποίο απολαύει συντριπτικής στήριξης από την Ομοσπονδία.

Οι ευθύνες (No 1)

ΕΟΚΣτις 19 Μαρτίου 2021, αφού έσπασε το απόστημα μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, η εν λόγω υπάλληλος αποφάσισε να καταγγείλει τη συγκεκριμένη υπόθεση σε υπάλληλο του υπουργείου του κ. Αυγενάκη. Στις 21 Μαρτίου 2021 ο φάκελος της υπόθεσης με την ανατριχιαστική καταγγελία μεταβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πατρών. Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελέας Ευγενία Μαγκλάρα, η οποία μέχρι πρότινος υπηρετούσε στην Άρτα. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 3,5 μήνες χωρίς να έχει κληθεί, από την Εισαγγελική Αρχή, η μία και μοναδική μάρτυρας της συγκεκριμένης καταγγελίας προκειμένου να καταθέσει. Το γεγονός αυτό αντιβαίνει στην παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος με αφορμή το ελληνικό #MeToo έδωσε εντολή στις Εισαγγελικές Αρχές για γρήγορη διερεύνηση των καταγγελιών. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες υποθέσεις των Αθηνών, η συγκεκριμένη υπόθεση, την οποία διερευνά η Εισαγγελία Πάτρας, φαίνεται να έχει τελματώσει για έναν ανεξήγητο λόγο. Την ίδια στιγμή το φερόμενο ως θύμα αναγκάζεται να συμβιώνει σε καθημερινή βάση με τον φερόμενο ως θύτη, τη στιγμή που η ίδια καταγγέλλει bullying και mobbing ως απόρροια της επιλογής της να καταγγείλει τα κακώς κείμενα τα οποία έτυχε να χτυπήσουν την πόρτα της εκείνο το βράδυ, εκείνης της αποστολής του 2014! Με τις υγείες μας!

Οι ευθύνες (No 2)

ΕΟΚΕπί τέσσερα και πλέον χρόνια η συγκεκριμένη υπάλληλος κουβαλούσε αυτό το βάρος, όπως η ίδια διατείνεται, μέσα της. Επί καθημερινής βάσεως, όπως και σήμερα, έβλεπε τον επίδοξο βιαστή της, μεγαλοστέλεχος της ΕΟΚ, να απολαύει της εκτιμήσεως στελεχών και υπαλλήλων. Η σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ήρθε τον Δεκέμβριο του 2018 όταν ο επίδοξος βιαστής φέρεται να ενημέρωσε την υπάλληλο ότι εάν επιθυμούσε να συμμετάσχει σε μια διοργάνωση της Ομοσπονδίας, τότε θα έπρεπε να τον δεχτεί στο δωμάτιό της! Από το περιβάλλον της υπαλλήλου προκύπτει ότι τότε το μυαλό της λειτούργησε ανάποδα! (κανονικά θα έλεγα εγώ…). Επικοινώνησε με τον προϊστάμενό της, τον οποίο και ενημέρωσε για τα καθέκαστα. Ο προϊστάμενος, δυστυχώς, δεν αντέδρασε σε μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Στη συνέχεια, το καλοκαίρι του 2019, η ίδια υπάλληλος φέρεται να ενημέρωσε τον β΄ αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη.
Η πρώτη αντίδραση του κ. αντιπροέδρου ήταν μάλλον σαρκαστική. Μαθαίνω ότι ο κ. Γολέμης στην αρχή σάστισε και στη συνέχεια μειδίασε, αδυνατώντας να πιστέψει όλα όσα του εξιστορούσε η υπάλληλος. Στη συνέχεια δεν συνέβη ουδέν… Τουναντίον. Η συγκεκριμένη προφορική καταγγελία, η οποία στη συνέχεια γνωστοποιήθηκε και σε άλλα στελέχη της ΕΟΚ, είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη υπάλληλος να υποστεί, όπως λέει η ίδια αλλά και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, έναν ιδιότυπο εργασιακό εκφοβισμό. Αποκλείστηκε από αποστολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μπήκε στην άκρη και έμεινε άνευ αντικειμένου, λοιδορούμενη, όπως μαθαίνω, από συναδέλφους αλλά και προϊσταμένους!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις