ΑΤ Ομόνοιας – Σοκ: Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό σε βάρος των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Ομόνοιας

Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που καταγγέλθηκαν από 19χρονη .

Οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν το πρωί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ που εξέτασε την καταγγελία 19χρονης ότι έπεσε θύμα βιασμού μέσα στον Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, κλήθηκαν χθες από την ομάδα των Αδιάφθορων στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας της 19χρονης, όπου αρνήθηκαν την κατηγορία δίνοντας την δική τους εκδοχή για όσα συνέβησαν με την καταγγέλουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια βρίσκεται και εξετάζεται η κάμερα σώματος που είχε ένας από τους δύο αστυνομικούς που κατηγορείται για τον βιασμό 19χρονης μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η μικροκάμερα βρέθηκε στο ντουλάπι στο Τμήμα που αφήνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα οι αστυνομικοί και μεταφέρθηκε για εξέταση στα Εργαστήρια.

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρχών είναι και βίντεο από κάμερα ασφαλείας γειτονικού κτηρίου του Αστυνομικού Τμήματος που έχει καταγράψει την ώρα που οι αστυνομικοί μπαίνουν και βγαίνουν από το Τμήμα μαζί και το 19χρονο θύμα.

Οι κάμερες του Αστυνομικού Τμήματος δεν είχαν καταγράψει κάτι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και πολύ καιρό δεν λειτουργούσαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή από το οποίο θα ζητήσουν προθεσμία για τις απολογίες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολωνός: Στοιχεία για νέα πρόσωπα έδωσε η 12χρονη – Οι επόμενες κινήσεις της Ανακρίτριας

ΑΤ Ομόνοιας: Οι δύο της ΔΙΑΣ βίασαν τη 19χρονη μέσα στο τμήμα – Η ιατροδικαστική έκθεση και τα τεκμήρια

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις