ΑΤ Ομόνοιας: Οι δύο της ΔΙΑΣ βίασαν τη 19χρονη μέσα στο τμήμα – Η ιατροδικαστική έκθεση και τα τεκμήρια

ΑΤ Ομόνοιας

ΑΤ Ομόνοιας: Οι δύο αστυνομικοί με διάφορες προφάσεις πήραν τη κοπέλα μέσα στο ΑΤ και τη βίασαν στα αποδυτήρια – Τι ισχυρίστηκαν οι ίδιοι – Τους “καίνε” οι καταθέσεις και τα βιντεοληπτικά υλικά. Τεράστιο πονοκέφαλο προκαλεί στην Αστυνομία η είδηση πως δύο στελέχη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. κατηγορούνται για βιασμό και μάλιστα εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ομόνοιας και μάλιστα σε μία χρονική συγκυρία με απανωτές περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία μίας 19χρονης κοπέλας στο Εσωτερικών Υποθέσεων, για την οποία αμέσως ξεκίνησε έρευνα.

Η αστυνομία προσήγαγε τους εμπλεκόμενους και έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαραίτητες προανακριτικές πράξεις, όπως συλλογή καταθέσεων, βιντεοληπτικών υλικών, ψυχιατρικής και ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης στο θύμα.

Η έκθεση της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης έφτασε στις 11 το πρωί σήμερα στο Εσωτερικών Υποθέσεων, και από αυτή προέκυπτε πως υπήρχαν στοιχεία κακοποίησης. Εν συνεχεία η δικογραφία έφυγε, πήγε στον Εισαγγελέα και σύντομα εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών τα οποία και εκτελέστηκαν επί τόπου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, η κοπέλα περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μία φίλη της όταν σταμάτησαν και έπιασαν κουβέντα με τους αστυνομικούς μία τετραμελούς Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Με διάφορες προφάσεις για κάποιες πληροφορίες που ζητούσε η 19χρονη, οι δύο από τους αστυνομικούς την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Η φίλη της έφυγε, ενώ και οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας, δεν συμμετείχαν στα όσα ακολούθησαν.

Οι δύο αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους πως δήθεν ό,τι έγινε, συνέβη εκτός Τμήματος και Υπηρεσίας και εντός του αυτοκινήτου ενός εκ των εμπλεκομένων και με την συναίνεση της 19χρονης. Ωστόσο καταθέσεις και βιντεοληπτικά υλικά τους “καίνε” και προκύπτει πως όσα υποστήριξε η 19χρονη είχαν βάση, αφού οι δύο επίορκοι αστυνομικοί οδήγησαν σε δωμάτιο του Αστυνομικού Τμήματος που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια και εκεί την βίασαν.

Η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων για αυτή την απίστευτη υπόθεση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και για τυχόν άλλους, ευθύνες με οποιονδήποτε τρόπο για όσα έλαβαν χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Με το που έγινε γνωστή χθες, η διερεύνηση αυτής της καταγγελίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε στην εξής δήλωση:

“Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία δεκαεννιάχρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους”.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις