Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τα «φθηνά εργατικά χέρια» που κατήγγειλε το Συνδικάτο Οικοδόμων

σούπερ μάρκετ

>Εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η καταγγελία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ότι δικηγορική εταιρεία διαφημίζει μετανάστες εργαζόμενους ως «λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος».

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητά «να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Αφορμή για την ανώτατη εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν δημοσιεύματα τα οποία, επικαλούμενα τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Συνδικάτο, η εταιρεία BCLA στην ιστοσελίδα της της υπόσχεται πως μπορεί να προσφέρει λύσεις για μειωμένο μισθολογικό κόστος με μετανάστες εργάτες σε …τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους στη χώρα ώστε να εργάζονται νόμιμα.

Χαρακτηριστικά στον τίτλο της διαφήμισης αναφέρεται: «Η λύση στο υψηλό μισθολογικό κόστος: Μετανάστες εργαζόμενοι» και παρακάτω «Αν θέλετε να προσλάβετε φτηνά εργατικά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!».

Σύμφωνα μάλιστα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η εταιρεία έστειλε το σχετικό email με τη διαφήμισή της «σε κατασκευαστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «διαφημίζουν την πραμάτεια τους ξεδιάντροπα στο διαδίκτυο επικαλούμενοι την ανάγκη των εργοδοτών του κλάδου όχι απλώς για εργατικά χέρια αλλά για μεγαλύτερα κέρδη όπως προσδοκούν και οι ίδιοι από τη δουλειά αυτή».