Απόστολος Πετράκης: Ανατροπή στην υπόθεση του – Σταματά την απεργία πείνας: Αποκλειστική συνέντευξη

Σταματά την απεργία πείνας και δίψας ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος από την Μεγάλη Πέμπτη βρίσκεται στο κατάστημα κράτησης στα Χανιά προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του για την απαγωγή του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως “σταματάω την απεργία πείνας και δίψας καθώς οι ανώτεροι μου απέδειξαν πως η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα τελικά, είναι για όλους.”

Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης

Ο ίδιος μιλώντας στο ereportaz.gr αποκάλυψε ότι όχι μόνο προτείνεται η αποφυλάκισή του, αλλά δεν έπρεπε να συλληφθεί ποτέ χωρίς να τον καλέσουν για εξηγήσεις. Εξέφρασε μάλιστα την οργή του για τους δικαστές οι οποίοι έλαβαν την απόφαση να τον φυλακίσουν ξανά χωρίς καν να τον καλέσουν για να δώσει εξηγήσεις.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καθηγητής που καταγγέλλεται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις μιλά αποκλειστικά στο ereportaz.gr

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Αγιά Βαρβάρα: Σοκαρισμένοι οι γείτονες από τη δολοφονία της 64χρονης – Καρτέρι θανάτου με δύο σφαίρες εξ επαφής


Σήμερα, νιώθει ανακουφισμένος και δικαιωμένος γιατί δεν έχει κάνει το παραμικρό για να μένει αυτή τη στιγμή στην φυλακή, όπως είπε. “Ακόμη και για τις πράξεις που κατηγορήθηκα έδειξα ότι ήμουν τύπος και υπογραμμός και πως για κάθε κίνηση που έκανα ενημέρωνα την αστυνομία.”

“Τον Οκτώβριο ήρθα σε επαφή με κρούσματα κορωνοϊού. Μόνος μου θεώρησα πως πρέπει να ενημερώσω. Ενημέρωσα την αστυνομία στο Ρέθυμνο και μου είπαν να δώσω το παρών στην Δράμα, έτσι και έπραξα. Αργότερα νόσησα και εγώ με κορωνοϊό και όταν τέλειωσε η καραντίνα επέστρεψα στο Ρέθυμνο και προσκόμισα τα στοιχεία ότι κόλλησα.

Από εκεί και πέρα δεν έχω παραβιάσει κανένα όρο. Δεν είχα απαγόρευση να κυκλοφορώ στην ελληνική επικράτεια, μόνο η έξοδος από την χώρα δεν επιτρεπόταν.”

Όσον αφορά τα χρόνια φυλάκισής του, ο Απόστολος Πετράκης δήλωσε: “Εξέτισα περισσότερη φυλακή από ότι προβλεπόταν βάση της απόφασης της δικαιοσύνης.

Η πρωτόδικη καταδίκη μου ήταν στα 25 έτη και στο Εφετείο κατέβηκε στα 20. Δυστυχώς όμως καθυστέρησε να τελειώσει και ήδη είχα μείνει ενάμιση χρόνο παραπάνω. Δεν βγήκα χαριστικά με καμία διάταξη Παρασκευόπουλου. Δεν μου χάρισε κανείς τίποτα.”

Θέλω να θυμίσω πως εγώ παρουσιάστηκα μόνος μου στην δικαιοσύνη με σίγουρη καταδίκη στο δικαστήριο, και είπα είναι δίκαιο να μπω στην φυλακή, είναι δίκαιο τιμωρηθώ για αυτό.

Έκατσα 8 χρόνια στη φυλακή και δεν τιμωρήθηκα ποτέ πειθαρχικά. Πήρα 20 άδειες και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζούσα ελεύθερος στην αγροτική φυλακή Χανίων. Δεν παραβίασα τίποτα. Στα 4 χρόνια της αποφυλάκισής μου κοντά ήμουν τύπος και υπογραμμός, εντάχθηκα στην κοινωνία απόλυτα, έδειξα ότι είμαι υπεύθυνος πολίτης, έκανα και το εμβόλιο για να συμμορφώνομαι με τους κανόνες της κοινωνίας, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συνέβη αυτό. Αποφασίστηκε να πάω ακόμη 6μιση χρόνια φυλακή!”

Δείτε τι είπε αποκλειστικά στο ereportaz.gr και στο Νίκο Νικολετάκη:

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις